-
Jaką karmę dla piesków uczulonych na kurczaka polecacie i nie uczula.Jak czytam w większości jest tłuszcz drobiowy.Nie ma jego w karmach trovetu, trainera i symply ale mam wrażenie że w tych karmach nie ma tak wielu witamin i minerałów co w karmach dla psów zdrowych.
-
Witam serdecznie i proszę o radę.Emi skończyła 3 maja roczek i wiem.ze powinnam juz przechodzić na karmę dla dorosłych .Do tej pory była na Royalu ,dobrze tolerowala ale niekoniecznie muszę pozostać przy tej firmie,zwłaszcza,ze rożne opinie słyszę na jej temat?Prosze więc Was o sugestie i rady,niekoniecznie z najwyższej półki ale...dobre?Pozdrawiam serdecznie-Renia z Emisią
-
Cześć dziewczyny :) mam pytanie odnośnie karmienia mojego malucha. Zmieniłam mu karmę z Royala na Acanę Grasslands ze względu na jego możliwe uczulenie na kurczaka. Rufi nie ma problemu z jej jedzeniem, wręcz przeciwnie, zjada wszystko z o wiele większym apetytem. Tylko że mam wrażenie że on ciągle chodzi głodny, dzienna porcja z tabeli to do 85g, jak podzielę to na 3 posiłki to jest tego jednorazowo niewiele. Ostatnio dałam mu więcej i też zjadł wszystko - może to po prostu jego łakomstwo? :...
-
Gustawkowi bardzo zasmakowała karma bosch, dostał ją ze 4 dni temu, a od przedwczoraj tak się liże i gryzie w udo że nie mogę na to patrzeć... najpierw myślałam że go coś ugryzło, ale sprawdzam przeczesując włosek po włosku i nic, nie ma ani żadnego śladu po ukąszeniu, jedynie trochę to udo jest mocniej różowe (od lizania i gryzienia) no i dzisiaj doszłam do tego, że to może być jakaś alergia, najprawdopodobniej na karmę bosch. Wczoraj wieczorem odstawiałam mu tą karmę, dzisiaj posmarowałam u...
-
Jaka karma obecnie jest najlepsza?
Słyszałam, że jakość Royala się pogorszyła.
Proszę o odpowiedź :D
Pozdrawiam :)
-
Witam.
Czy ktoś stosował i jakie jest wasze zdanie. Pozdrawiam.
-
-- co powiecie o tej karmie: ROYAL CANIN Junior Small Dog Digest & Dental -podaje ktos ???
małej strasznie posmakowała (u kolezanki "kundelki" się nią zajadała tak ze az mnie wstyd było:P bo przeciez moja lady za suchym prowiantem nie przepada hehe) czytam w necie i niby ok, nawet skladniki z shih juniorem porównywalne a do tego na ząbki lepsiejsza podobno...
los hombres son un mundo... haz turismo;)
-
Witam serdecznie- czy slyszalyscie może i praktykowalyscie te karmę?Dzisiaj właśnie sprzedawca na wystawie psow b.ja polecał ale ja oczywiscie wstrzymalam sie do czasu konsultacji z Wami.Emi niedługo skończy 10 m-cy i jest na weterynaryjnej karmie dla szczeniat Royal,która b.dobrze toleruje ale może inne są równie dobre?Prosze więc bardzo o rady i ew.opinie.Pozdrawiam Renia z Emisią
-
Zastanawiam się nad zmianą karmy dla mojego 6 miesięcznego Timona, dajemy mu royala ale nie chętnie ją zjada. Jakie macie opinie o innych karmach? Jakiej innej firmy mogłabym mu zacząc kupować?
-
Witam.Mam małe pytanko: jak Wasze pieski odnoszą się do suchej karmy?Moja Rita za nic w świecie nie chce tego ruszyć.Kupiłam 12-sto kilowa karmę z "Hill'sa" (wet. mi polecił).Początkowo zajadała się tym.Teraz nie chce tego ruszyć.Gotuje jej sama albo daje puszki.Mój mały "pieszczoch"chce jeść to- co jemy my.Czasami juz nie mam pomysłu co jej podać???A karmę postanowiłam zawieść do schroniska-tam każdy rodzaj pomocy się przyda!!!Pozdrawiam Was i Wasze kochane psiaki.
-
Czy to możliwe aby karma kupiona u weta różniła się od karmy zakupionej w sklepie w necie ?
Podaje mojej Viki karmę zakupiona u weta , ponieważ ma problemy - ciągle siwe drapała. Wet polecił dla niej karmę HILL'S PD Canine z/d 2 kg , ponieważ wychodziło to trochę drogo zamówiłam w necie 7,5kg tej samej karmy. Otrzymałam opakowanie takie same( tylko większe) , całe , fabrycznie zamknięte , ale w środku jest inna karma, różni się kolorem i tym że kulki są gładkie a te od weta takie chropo...
-
Witam ponownie,
przeczytałam to forum już chyba całe, mam problem z moją suńką od samego początku - jest alergiczką, drapie się , problemy z uszami , oczami itp. Próbowałam już wielu karm , zaczęłam od royala dla szczeniąt , w których jest kurczak , potem przeszłam na inne karmy z jagnięciną typu acana , pro plan i nie było poprawy . Któregoś dnia przeczytałam jak jedna z forumowiczek zasugerowała ,że silnym alergenem są zboża , na które ja w składzie karm nie zwracałam uwagi. Moja wetka na...
-
Moi Drodzy, piszę ten post żeby wszystkich przestrzec. Nie wiem, czy ktoś z Was wypróbował już karmę Housse, ja niestety tak. Producent zachwalał, że jest tańsza ale lepsza od Royala, nie ma jej nigdzie w sklepach, żeby nie było przypadku że leży latami w magazynie. Producent sam rozwozi karmę, "dzwonisz rano, wieczorem karma jest u ciebie w domu". Same plusy jak sie z nim rozmawiało. Dużo wypytywał o moje maleństwo, żeby odpowiednio dobrać karmę, sprawiał wrażenie profesjonalisty. NIESTETY :...
-
Mój piesek je suchą karmę - Bozita. Do tej pory wszystko było ok. Czasami dostanie jakiś plasterek wędlinki albo ogórka kiszonego, bo bardzo lubi. To jednak zdarza się rzadko.
Co może powodować u niego zatwardzenie?
-
Hej, wczoraj kąpałam Miśkę i zauważyłam, że robi się małym grubaskiem i tak sobie myślę, że to chyba przez to, że je karmę dla szczeniaka mimo że ma rok. Kupiłam jej tę karmę bo nie chciała jeść dla dorosłych, ale teraz myślę, że źle zrobiłam. No i jak ją odchudzić teraz?? I jak zachęcić do innej karmy??
Karmię ją eukanubą dla szczeniąt ras małych.
Pozdrawiam
-
www.e-petshop.pl/kira-protect-puppy-start-up-junior-15kg-super-gratis-p-2478.html
-
Prawie miesiąc temu udało nam się wyjść z alergi, a tu znowu strupy. Po strzyżeniu okazało się że jest ich dość dużo, a z jednego pod uszkiem utworzyła się brzydka rana. Młoda dostała do smarowania taki lek w mydle płynnym (różowy kolor) oraz oxykort z antybiotykiem w areozolu. Macie może jakieś rady jak to jej aplikować? Z przemywaniem rany nie mam problemu, tylko tragedia jest z zastosowaniem areozolu. NIe wiem czy dobrze robie, ale zakrywam szmatką mordkę (żeby areozol nie dostał się do py...
-
Mam kolejny problem , Viki bardzo się drapie , prawdopodobnie ta ranka którą miała na szyjce to hot spot , czyli coś uczuleniowego .
Nie mam pojęcia od czego to może byc , podałam jej troszkę wapna ale nie widzę poprawy.
regularnie je sucha karmę Royala dla shih tzu.
proszę pomóżcie , czy zmienić jej karmę jeżeli tak to na co ?
Widziałam taka Trainer żywienie holistyczne i monoproteinowe , czy ktoś to zna ?
wiem że niektóre z Waszych piesków sa alergikami co im podajecie do jedzenia ?
-
Długo się broniłam przed tym, zle niestety muszę zmienić Tosi karmę na jakąś light bo ma kobita nadwagę i troche martwię się o jej zdrowie. Ruchu ma dużo, nie je też aż tak dużo więc podejrzewam, że to efekt sterylki. W każdym razie chciałam zapytać czy polecicie mi jakąś karmę dla psów z nadwagą? Zastanawiałam się nad Pro Plan Light.
-
Witam , dawno mnie nie bylo:) chcialam sie poradzic co to obecnego zywienia Scobego. Obecnie karmie go 3 razy na dzien sucha karma zmieszana z puszeczka, tzn problem w tym ze samej suchej karmy nie tknie....bedzie chodzil glodny a nie zje....Dostaje obecnie karme sucha firmy Bio Plan z kurczakiem(dostepna w DE ), probowalismy juz Royala, Purine i Hilsa....zadna mu nie smakowala na tyle aby jadl ja sucha...Więc obecnie zjada ta sucha plus 2 puszeczki dziennie 150 g firmy Cesar lub Animoda.Moj...