kierunku

(6 wyników)
  • Na początku przepraszam za, być może, głupie pytania ale jestem początkująca - zarówno jako nauczyciel jak i na tym forum:) Trochę już forum przejrzałam ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania (być może za mało szukałam?.) Mam dwa pytania i bardzo proszę o odpowiedzi. 1. Mam uprawnienia do nauczania w szkole (od 4 klasy szkoły podstawowej, gimnazjum no i liceum). Zaczynam studia podyplomowe - wychowanie przedszkolne. Najbliższą przyszłość wiażę z pracą w przedszkolu i w zw...
  • Czy ktoś może mi pomóc w odpowiedzi na następujące pytanie: Skończyłam studia mgr z zarządzania (niestety), a chciałabym uczyć w przedszkolu dzieci, czy mam na to jakieś szanse i co powinnam skończyć, czy coś podyplomowego wystarczy, jeśli tak to jakie studia czy kursy? Z góry dziękuję za informacje i pozdrawiam
  • Wiem, ze już podobne pytania były i podawałyście linki do potrzebnych ustaw, ale może ktoś pomoże mi z interpretacja tych nie zawsze jasnych przepisów ;) Ukończyłam studia licencjackie na kierunku administracja, lecz teraz wiem, że to był zły wybór. Chciałabym bardzo pracować jako nauczycielka w przedszkolu,myslę, ze mam powołanie :D (może dlatego, że moja mama pracowała jako przedszkolanka). W związku z tym zamierzam podjąć naukę na podyplomowych studiach pedagogicznych ( 3 se...
  • Witam, jestem z zawodu psychologiem międzykulturowym (taki tytuł na dyplomie, chociaż pracę magisterską pisałam z psychologii rozwojowej), natomiast od kilku lat wykonuję zawód socjologa. Od dłużego czasu myślę o pracy z dziećmi, pracy przedszkolanki. Mam pytanie jakie wykształcenie (przy moim obecnym) musiałabym zdobyć by wykonywać ten zawód? Panie w przedszkolu córki mówiły, że wystarczy licencjat? W grę wchodzi jedynie nauka w trybie zaocznym. Dziękuję z góry za odpowiedź.
  • W ktoryms z watkow jedna z Forumek pisala o zmianach dot. kwalifikacji zawodowych nauczycieli po kierunkach ped.przedszkolna, ped.wczesnoszkolna. Czy moglabym sie dowiedziec jak to rzeczywisie bedzie wygladac w praktyce? wybieram sie na podyplomowke i chcialabym miec pelne kwalifikacje do pracy.
  • Ukończyłam studia licencjackie na kierunku Praca Socjalna z profilaktyką uzależnień uzupełniające magisterskie na kierunku Praca Socjalna czy robiąc teraz Podyplomowe studia kwalifikacyjne „PEDAGOGIKA PRZEDSZKOLNA I OPIEKUŃCZO-WYCHOWAWCZA (4 semestry) będe mogła pracować w przedszkolu jako nauczcielka proszę doświadczonych kolegów i koleżanki o odpowiedź bo juz się pogłubiłam w tych wszystkich przepisach! pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się