Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      kierunku

kierunku

(533 wyniki)
    • (Jeśli temat był to proszę podać linka :P ) Czy są już jakieś wyniki konkursu o te właśnie stypendia? Jak w ogóle sa one przyznawane ( szczególnie na kierunku biotechnologia) - czy liczą się wszystkie wyniki z matur (dla pierwszego roku) czy np. tylko te na dany kierunek?
    • Sytuacja jest/moglaby byc taka,ze chcialbym isc na Technologie Zywienia na SGGW,poprzez normalna rekrutacje nie mam szans na ten kierunek,ale moge isc np na Lesnictwo na ta sama uczelnie. Jakie mam szanse przeniesienia sie potem z Lesnictwa na Technologie Zywienia?i czy w ogole mam jakiekolwiek szanse?czy warto ryzykowac i rzucac np Technologie Zywienia w Lublinie gdzie juz mam pewnosc ze sie dostalem??..
    • Bzdury!!! 80% ludzi po Chemii na Politechnice Poznańskiej nie pracuje w zawodzie. Miałem szczęście bo po roku szukania dostałem pracę, niestety obecnie znowu szukam pracy od pół roku, a teraz mam 2,5 roczne doświadczenie w prowadzeniu technologii. Pokażcie mi te oferty pracy dla chemików!!! To że jest kilka ofert na całą Polskę to nie znaczy że jest praca. Z samego Poznania rocznie kończy studia ponad 300 chemików (PP, UAM, UE)
    • Naleze do grona humanistow, ktorzy to niestety obecnie musza martwic sie o wybor studiow, a co za tym idzie i o prace bardziej niz umysly scisle. Co chwile wpadaja mi w rece artykuly o zapotrzebowaniu na inzynierow, informatykow, roznych specjalistow: od transportu, od komputerow, od innych rzeczy... Niedlugo przyjdzie mi wybrac studia, ale w moim przypadku wszystkie te kierunki odpadaja... Powinnam postanowic jakie przedmioty zdac na maturze, ale nie wiem jaki kierunek potem wybrac. Mo...
    • Witam, Zamierzam podjąć studia dzienne na kierunku filologia angielska. Dziś zadzwonili z Uniwerku Opolskiego, że dostałem się również na język biznesu, ale zaocznie (marny wynik z polskiego nie pozwolił na dzienne). Proszę Was o oponię - czy podjęcie studiów na dwóch kierunkach ma sens? Nie pytam czy zaliczę sesję z tego i z tego albo czy sobie poradzę, bo to zależy tylko ode mnie. Pytam czy fizycznie jest możliwość pogodzenia tego (nakładające się terminy itp.) Czy ktoś z Was był l...
    • Zlozylem dokumenty na dzienną adminisrację, ale jak mysliscie, czy progi z zeszlego roku spadną, czy sie podwyzsza...matura w tym roku poszla w POlsce slabo... MNartwie sie, czy sie dostane, bo "pływam" pod kreską z zeszlorocznej rekrutacji raptem 2 punktami. Zastanawiam sie nad zlozeniem dokumentów jeszcze na zaoczną, jako zabezpieczenie... No bo na kierunek typu filologia polska, nie zloze, bo malo mnie to interesuje, a na politologie skladac nie chce, bo u mnie nie ma pe...
    • Tak z ciekawości pytam, ja na razie na 4 uczelnie, na 5 kierunków łącznie, zastanawiam się jeszcze nad 2. Wiem, że dużo i że trochę to będzie innym blokowało..
    • Dostanę się gdzieś na dzienne z takimi wynikami: Polski podst 67 Angielski rozsz 54 Niemiecki rozsz 57 Matma rozsz 40 :/ WOS rozsz 52 :/ Ustne: polski 100 angielski podst 90 Niemiecki rozsz 95 Bardzo proszę, nie mam pojęcia na co iść, myślałem, że będzie więcej i teraz wszystko mi się posypało. Załamała mnie matma, a chcialem isc na AE we Wrocku na stosunki miedzynarodowe ://////. Co polecacie, na co ewentualnie z tymi przedmiotami i wynikami mam szanse?! Chce na dzienne, ...
    • Co myślicie na temat studiowania 2 kierunków jednocześnie zaraz po maturze [jeden dziennie, drugi wieczorowo/zaocznie (dwóch dziennie raczej nie można)]?
    • Co prawda matura dopiero za rok... Ale nie chcę żeby moje decyzje były pochopne, dlatego pytam już dziś. Jaki (dobry, po którym nie będę miała problemów z pracą) wybrać kierunek, skoro chcę zdawać jakieś z tych przedmiotów: matematyka, fizyka, chemia lub geografia. Inne nie wchodzą w grę... No wiadomo, języki obowiązkowe, ale nie chcę wiązać przyszłości z humanistycznymi dziedzinami. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły na mój przypadek, to byłabym wdzięczna:) Pozdrawiam.
    • Witam orientujecie sie moze, czy gdzies mozna skladac papiery majac rozsz ang, rozsz wos i polski podst? Sa kierunki ktore nie wymagaja nic wiecej ? Dzieki z aodpowiedzi;)
    • Chce się dostać na lekarski we wrocławiu, jednocześnie złożyłem papiery na analitykę, na którą myślę że dostanę się z pierwszej listy. Jak to jest z orginałami świadectw i opłatami, (zwróca mi gdy jednak zrezygnuję z kierunku)? bo musze się zabezpieczyć analityką, ale chce dalej próbować na lekarski z list rezerwowych? Nie wykluczą mnie za potwierdzenie analityki? P.S Niby próg był 198, ale jak czytam fora to każdy ma ponad 230 i się martwi...
    • piszcie wszyscy, którzy uwzględniacie w swoich planach studiowanie na AON-ie. Czy później zamierzacie pracować w cywilu, czy może rozpocząć karierę wojskową? Pozdrawiam:)
    • co wam sie w tym kierunku podoba??i co w przyszłości mozna po tym robic?? dobry zawod??
    • Czemu UW uparcie nie chce publikować zeszłorocznych punktów procentowych?? Boję się, że w związku z taką ilością chętnych minimalny próg punktowy na dziennikarstwo będzie wysoki :(
    • Witam! Mam pytanko - na ile kierunków można składać w tym roku papiery?? I na ile na jednej uczelni?:) pozdrawiam
    • wiem ze to pytanie pojawiało się na forum juz kilka razy ale może czas na wiadomości najświersze:-) Więć jak to jest? Na ile uczelni moge składać podanie? Jesli złoze papiery na jedną uczelnie, ale na różne 3 kierunki to już nie moge składać dokumentów nigdzie indziej? Z góry dziękuję za odpowiedzi:-)
    • wacham sie pomiedzy kilkoma i juz mam mentlik w glowie nie wiem co wybrac,na prawo nie bo juz przepadlo za pozno sie zdecydowalam (chodzi o wybor zlych przedmiotow ) teraz mysle o anglistyce bo zdaje rozszerzone angielskie pisemne i ustne ale moze dodacie cos od siebie? myslalam tez o psychologii choc to podobno malo trafny wybor pod wzgledem przyszlosciowym chce wziasc pod uwage oczywiscie dobrze platna prace w przyszlosci no i zeby to wspolgralo z moimi pasjami -chodz do tego j...
    • czy ktos sie orientuje w jaki sposob mozna zaczac 2 kierunki dziennie na rożnych uczelniach?słyszłam ze jest taka możliwosc tylko nie wiem w jaki sposob skoro i tu i tu musze złożyć oryginał świadectwa.z góry dzieki za odpowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się