Forum Nauka i edukacja Nauczyciele
ZMIEŃ
      kierunku

kierunku

(3 wyniki)
    • Witam! ukończyłam pedagogikę resocjalizacyjną. Nie mam odrębnego dokumentu na przygotowanie pedagogiczne, ale w dziekanacie jednej uczelni uzyskałam informację, że ukończenie pedagogiki jest jednoznaczne z odbyciem przygotowania pedagogicznego. Czy to prawda? Chcę zacząć studia podyplomowe na kierunku edukacja wczesnoszkolna i zastanawiam się, czy muszę jeszcze dodatkowo uzupełniać przygotowanie pedagogiczne. Z góry dziękuję za pomoc
    • Niestety ale zaczynam dochodzić do wniosku, że najmniej kompetentni w naszych szkołoch są dyrektorzy, a dzisiaj to mało mnie coś nie trafiło. Byłam na rozmowie w sprawie pracy w pewnej szkole ( uczę od roku, skończyłam politechnikę i kurs kwalifikacyjny nadający uprawnienia pedagogiczne). Dyrektor od samych drzwi mnie pyta na jakiej podstawie ja moge pracowac w szkole, bo według niego nie mam potrzebnych kwalifikacji, bo mój kierunek jest zbliżony do przedmiotu a nie ten sam, a on NIE M...
    • Witam wszystkich, mam pytanko, gdzie w stolicy mozna zrobic studia podyplomowe i miec uprawnienia do nauczania drugiego przedmiotu? Ile trwaja i jaka jest odpolatnosc, moze ktos wie? Bede wdzieczna za odpowiedz. Pozdrawiam, Joanna (anglistka)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się