kierunku

(5 wyników)
  • witam czemu akcenty w jęz. francuskim są raz w jedną a raz w drugą stronę? czy wymowa jest przez to inna?
  • Czy we Francji (i innych cywilizowanych krajach) zdarza się kiedykolwiek, że policja wlepia PV za przechodzenie na pasach na czerwonym świetle? Zdarzyło się wam?
  • Witam. Jakiś czas temu doszłam do wniosku, że chciałabym studiować romanistyke, mam jescze dosc duzo czasu. Byc moze jescze zmienie zdanie, ale poki co, chcialabym sie dowiedziec, jak moge sie przygotowywac do studiow, po za sama nauka języka fr oczywiscie. Gdzie moge znalezc jakies testy, np. egzaminy wstępne z poprzednich lat? Co mniej wiecej jest na takim egzaminie, jaką wiedze trzeba posiadac? Czy w ogole warto studiowac ten kierunek? --
  • Możecie napisać coś o UWr UŚ i UJ mam te trzy uniwersytety do wyboru,a po za miejscami w gazeciastych raningach nie wiem o nich nic. Jaka tam jest atmosfera,wykładowcy,ludzie,chorobliwie ambitni jak na UW czy nie?
  • Mam pytanko... Wypelniajac dokumenty we FR w rubryce "zawod" wpisuje sie zawod wykonywany czy wyuczony? Co jest poprawne??? Ja jestem mgr ekonomii i nauczycielem nauk ekonomicznych w PL, do tego jeden rok studiow we FR....Co radzicie mi wpisac w ta rubryczke??? "student" czy "ekonomista/nauczyciel"(to brzmi o wiele powazniej i....lepiej, w koncu robilam pare lat studiow;)))??? Hmm... HEELPPP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się