kierunku

(5 wyników)
  • Mały sondaż skierowany do pracujących w Polsce tłumaczy Czy wykonujecie tłumaczenia pisemne również na język obcy / języki obce czy tylko na język ojczysty?
  • Kierunek istnieje juz 5 lat, wiec na rynku tlumaczeniowym powinni sie juz pojawiac studenci tego kierunku i absolwenci. Co o nich, a dokladniej o ich pracy i znajomosci jezyka sadzicie? Niektorzy z nich sami mowia, ze jezyk ogolny znaja slabo, ze nie posluguja sie nim w mowie, bo to dla nich za trudne....Jak wiadomo przyjmowani sa na te studia z matura podstawowa z jezykow, a nie z rozszerzona, jak na lingwistyke. Co wobec tego soba reprezentuja jako tlumacze ekonomiczni, prawn...
  • Ile czasu zajmuje Wam tłumaczenie strony (1800 znaków), zwykły tekst, tzn. niespecjalistyczny. Tak mniej więcej, wiem, że nie da się dokładnie tego powiedzieć, bo wszystko od tekstu zależy.
  • matko, tak to jest jak sie nie studiowalo angielskiego w kierunku tlumaczen, to sie czlowiek od razu potyka o kamienie, glazy przepraszam! Znow wiec w te progi uderzam, by nie zginac smiercia tragiczna (ale to, przy fakcie, ze jestem tragicznym tlumaczen, to male piwko.) Pomozecie mi??? Prosze, moze ktos jest obyty z terminami: Umowa leasingu operacyjnyjnego (The Agreement of Operating Leasing???) Leasingodawca keine achnung :-((( oplata wstepna - faktura - invoice ? p...
  • Odebralam wlasnie tlumaczenie dyplomu.Moj niemiecki nie jest perfekcyjny, ale jedno zdanie mi "nie brzmi", prosze, rzuccie fachowym okiem: "...odbyla studia wyzsze magisterskie na kierunku pedagogika w zakresie nauczania poczatkowego z wynikiem...." przetlumaczone jako : "...hat das Magister - Hochschulstudium in der Richtung Pädagogik auf dem Gebiet Kinderunterricht mit dem Ergebnis...abgestattet". In der Richtung?? Hochschulstudium abstatten?? Kinderunterricht?? Czy ktos moze mi ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się