Forum Nauka i edukacja Nauczyciele
ZMIEŃ
      komisja

komisja

(5 wyników)
    • Witam. Powiedzcie mi, czy jako czlonek komisji na nowej maturze nie powinnam przypadkiem miec zrobionego egzaminatora? Szlag mnie trafia, bo siedze i na polskim, i na angielskim (jestem dwuprzedmiotowcem) i szczerze mowiac, nie mam pojecia, jak powinnam sie zachowac. Zwlaszcza jak mam pytac na angielskim - czy mam podpowiadac w pytaniu, sugerowac odpowiedz??? Nie mam na ten temat bladego pojecia, a dyrektorka wzgardliwie powiedziala, ze jako nauczycielka tego przedmiotu powinnam wiedzie...
    • Czy ktoś moze mi powiedzieć, jak dokładnie będzie wyglądała praca w komisji egzaminacyjnej na maturze ustnej z polskiego? Mam być członkiem dwóch takich komisji /jednej poza macierzystą szkołą/; ponoć istnieje coś takiego jak "kodeks egzaminatora"... czy ktoś może dać mi namiar na coś takiego? Pani, która jest przewodniczącą naszej komisji stwierdziła, że zgodnie z nim, nauczycielowi nie wolno się uśmiechnąć do ucznia... nie wiem czy mi się to uda...:-( Czy nie powinnam dostać z t...
    • Dzien dobry. W niektórych liceach w Białymstoku płacą za pracę w komisjach przy maturach pisemnych-oczywiście,jeżeli matura była poza lekcjami. W mojej szkole dyrektor odparł, że to w ramach obowiązków nauczyciela i nie będzie płacił. A jak u Was? Pozdrawiam
    • przysluguje wg KN - komu? jak go zalatwiac? jakies dokumenty z leczenia u specjalisty sa potrzebne? jakie choroby nan kwalifikuja? jaka komisja orzeka o tymze urlopie? s.
    • witajcie:) mam idiotyczny problem: w srode mam rozmowe kwalifikacyjna na nauczyciela kontraktowego. poradzcie. jak moze takowa wygladac, a zwlaszcza - na czym polega magiczna prezentacja sprawozdania. troche za bardzo nie wiem: strescic opasly tom? ale przeciez komisja - teoretycznie - po to go miala cale wakacje, zeby go przeczytac? opowiedziec najwazniejsze rzeczy? po kolei pokazac zalaczniki? no bo juz zglupialam do reszty. i o co komisje maja zwyczaj pytac? opowiedzcie, prosze:) ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się