Forum Nauka i edukacja Gimnazjum
ZMIEŃ
      komisja

komisja

(9 wyników)
    • Jestem absolwentką gimnazjum. Szkołę ukończyłam z wyróżnieniem, a łączna ilość moich punkótw wynosi 154. Podania złożyłam do trzech szkół (Rzeszowskie 4lo, 3lo i 2lo). Klasą z pierwszej prefencji była klasa jęz-mat-geo w 4lo. Nie zostałam przyjęta. Prób wynosił 155pkt, czyli do przyjęcia zabrakło mi 1 pkt. Na liście jestem drugą rezerwową. Chcę złożyć odwołanie, choć nie wiem jak ono ma wyglądać. Jeśli jednak złożę odwołanie, zostanę skreślona z listy 3lo (klasy niem-ang). Kiedy jednak ...
    • Niema bo niema niebylo uwag Dawali sciagac i tyle!!!
    • Pytanie, czy 100 mln oszczędności wystarczy na leczenie krzywic, dyskopatii, płaskostopia, otyłości itp. Fantastyczna oszczędność. Proponuję zrezygnować z historii, biologii, muzyki itd. Zostawić tylko naukę czytania i liczenia do 10. Będzie jeszcze taniej.
    • jestem z warszawy i złożyłem do 5 szkół podania. najlepsze w rankingu było na 8 miejscu najgorsze na 61. reszta odpowiednio 12,15,24,28,34. uważam że mam nienajgorsze oceny średnia 4,64 (pol-4,mat-5,fiz-4,che-4,bio-5,geo-4,his-4,ang- 5,fr-5,szt-5,wf-5,inf-6,wos-4) wynik z egzaminu 80 pkt ( 40 + 40).chodziłem do gimnazjum w którym nie łatwo było mieć 5 i 6 z każdego przedmiotu, jak widać nawet z takich przedmiotów jak wos,wf ,sztuka. nauczyciele nie podciągali nam ocen na koniec rok...
    • witam, jestem uczniem Gim 9 w lodzi (nie polecam) z tego co czytalem wiekszosc miast i wojewodztw ma juz wyniki niestety w lodzi jeszcze nie ;/ podobno wyniki przychodza do szkoly w piatek o 12 ale maja je oglosic dopiero w poniedzalek... czy jest strona na ktorej bede mogl juz teraz zoabczyc jak mi poszly egzaminy??
    • biologia, cholera to mogli robić inne rysunki i schematy skoro wiedzą, że ich ksero jest do bani!!!!!!!! matematyka- w tych zadaniach nie trzeba było myśleć tylko wykonywać żmudne rachunki na symbolach też. Dzieciaki w tych tasiemcach się gubiły, bo pomysły (myślenie) miały poprawne.Czy pani Zielińska w ogóle widziała te zadania??????? Za co ci ludzie biorą pieniądze???? I co to maturzystów obchodzi kto pisał pytania. Mógł nawet Marsjanin byle z sensem. Na przyszłość niech dadzą...
    • A ja z wielkim smutkiem od kilku dni biorę do rąk toruńską Gazetę Regionalną, gdzie bez słowa komentarza przytaczane są wypowiedzi lokalnych osobistości, bez cienia zażenowania opowiadające o ich maturach, o ściąganiu. Gazeta niestety wzięła w ten sposób czynny udział w propagowaniu oszustwa, kłamstwa i nieprawości w życiu. Jak potem oczekiwać od czytających to wszystko młodych ludzi choćby tej najbardziej elementarnej uczciwości? Jak potem z czystym sumieniem pisać o korupcji, o n...
    • Zgadza się, niezależna komisja miałaby większe szanse na ustalenie "prawdy materialnej", ale najpierw musiałoby komuś na ustaleniu tej prawdy zależeć.
    • Dziś moja córka przyniosła ze szkoły wiadomośc, że miejsca na jutrzejszym egzaminie są już ustalone, ze zostały już przydzielone przez OKE, a nie będą losowane jak na teście próbnym. Co Wy na to, jak prawidłowo powinno odbywać się przydzielanie miejsc. Monia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się