svistak 06.12.05, 21:55 przysluguje wg KN - komu? jak go zalatwiac? jakies dokumenty z leczenia u specjalisty sa potrzebne? jakie choroby nan kwalifikuja? jaka komisja orzeka o tymze urlopie? s. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aani Re: urlop zdrowotny 07.12.05, 01:29 google Twoim przyjacielem ;) www.kuratorium.gda.pl/index.php?c=307&d=2442 to chyba najnowsze przepisy - niedawno byly zmiany mam to na swiezo - wlasnie sie urlopuje. zalatwiac np. u lekarza pierwszego kontaktu. Komisji juz nie ma, od kilku lat zreszta. Lekarz sam decyduje o tym, czy stan zdrowia uprawnia do urlopu, nie ma konkretnych chorob, ktore uprawnialyby do niego lub nie. Odpowiedz Link
svistak Re: urlop zdrowotny 07.12.05, 21:44 dzieki. hmmm... mam 17 lat pracy w oswiacie. w obecnej placowce- pelnych 5.pracuje tu "z przeniesienia" ,bo moja poprzednia placowke zlikwidowano.po drodze mialam urlop macierzynski (16 tyg.) i 5 miesiecy urlopu wychowawczego. jak to policza? mam te "magiczne" 7 lat, czy nie? s. Odpowiedz Link
aani Re: urlop zdrowotny 08.12.05, 12:11 masz ;) powodzenia do niedawna zreszta wymagano 5 lat Odpowiedz Link