komisja

(12 wyniki)
  • W mojej prezentacji mam kilka zrotów w stylu "Jak sami Państwo widzą...". Wiem, że u mnie w komisji będą dwie kobiety. W takim razie czy powinnam mówić "Jak same Panie widzą..."??? Boje się, żeby to nie było odebrane negatywnie, że za bardzo się spoufalam mówiąc "panie". Co o tym myślicie? Prosze o pomoc
  • pomyslalam sobie, by wydrukowac obrazy w formacie a4 i nastepnie kazdemu czlonkowi komisji rozdac te reprodukcje? czy moe to zrobic? kiedy mam to zrobic, przez, czy w trakcie mowienia? dzieki za odp. juz we wtorek ustna:/
  • Jak wyglada prezentacja z jezyka polskiego czy trzeba wyklepac na pamieć całą prace czy można kożystać z pracy!!!
  • Na pewno orientujecie się, jak wyglądają procedury nowej matury ustnej z polskiego. Nie zamierzam wchodzić w szczegóły, ale każdy z uczniów powinien przed swoja prezentacją oddać nauczycielowi plan pracy z bibliografią podmiotową i przedmiotową, by nauczyciele mogli ułożyć pytania, które zadają po wygłoszeniu swojej 15minutowej wypowiedzi. Przeglądaliśmy to i już wyskoczyło parę pierwszych „szoków”. Na przykład jedno dziewczę pisze tak: „Kródkie wprowadzenie...
  • i co mowicie, dzien dobry nazywam sie tak czy siak , przygotowalam prezentacje na temat ten i ten i dopiero teraz właczaja stopery?? jak zwracacie sie do komisji?? szanowni panswto, drogie panie ( w moim przypadku beda 2 kobiety) dajcie jakies rady, zeby mozna bylo uzyc zwortow i zeby czas szybko lecial :D
  • macie zamiar jakos urozmaicic swoje prezentacje na m.ustną z polskiego? np.muzyka,jakies plansze,prezentacje multimedialne,filmy,obrazy itd.
  • Mieliście jakieś ściagi, dało sie u was ściagac? u mnie w kl. ściagi mały 2 osoby 1 sciągała widziałam bo dobre miejsce miała... a jak u was?????
  • Ciekawa jestem jak u was wygladaly lekcje jezyka polskiego w liceum? Czy mieliscie kiedykolwiek takie mini "prezentacje maturalne", z plakatami, konspektem, rozmowa po wystapieniu ? Tzn nie chodzi mi o specjalnie zorganizowane, przykladowe prezentacje,zeby pokazac jak to wyglada w praktyce,ale normalne tematy realizowanie nie tradycyjnie przez nauczyciela a prezentowane przez uczniow ( z konspektem, materialami dodatkowymi i rozmowa "po") ??? Czy z kolei kompletnie do dnia ustnej matury...
  • Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy komisja sprawdza czy tekst pracy maturalnej pochodzi z internetu. Jestem w trakcie pisania pracy, i głownie opieram się na tzw. "gotowcach" z internetu. Oczywiscie nie jest to z jednej pracy, tylko z kilku prac, zebranych przeze mnie w całość, i przerobione na styl pracy maturalnej (tzn. wstep, teza , rozwiniecie, zakonczenie). Pisze o przyczynach i konsekwencjach samotnosci człowieka. Na samym poczatku mam wyjasnienei pojecia "samotnosc" z wikiped...
  • Temat właściwie mam opracowany. . Postanowiłam nie rozpowiadac o parudziesieciu przykładach, tylko wybrać te najwazniejsze, najbardziej znaczące i ciekawe. Oto co wybrałam: Biblia Nowy Testament - Maryja Cyd - Corneile Anna Karenina - Tołstoj Pani Bovary - Flaubert Moralnośc Pani Dulskiej - Zapolska Noce i Dnie - Dabrowska Przeminęło z wiatrem Dziennik Bridget Jones zastanawiałam się jeszcze nad jakąś ciekawą książką z współczesności. Np. "Lilita" Nabokova czy też "Pani Dallo...
  • Filmy Andrzeja Wajdy jako interpretacje dzieł literatury polskiej. Omów wybrane przykłady. czy moglabym wykorzystac w tej prezentacji film 'katyn'?( na podstawie ksiazki 'katyn. post mortem') dziekuje za wszelkie wskazowki.
  • jesli ktos mial duzo pp na maturze ze swojej prezentacji prosze niech mi ja przesle.lub powie skad bral informacje, slajdy i inne.Wogole to mozecie tez mi napisac ciekawe tematy na prezentacje.dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się