komu

(7 wyników)
  • I w końcu otrzymałem odpowiedź z KNF w sprawie złego naliczania podatków w funduszach parasolowych w niektórych TFI. Otoż naświetliłem problem KNF na przykładzie TFI AIG.Na podstawie informacji pani z POK TFI AIG wynikało,że fundusz nie kompensuje zysków i strat pod parasolem.Następnie odpowiedź zwierzchnika pani z POK stwierdzała,że kompensacja występuje,ale tylko w przypadku zamian pomiędzy subfunduszami.W różnych TFI różnie to wygląda więc zwróciłem sie w grudniu ubiegłego roku do K...
  • Kto nie boi się i kupuje akcje? Kupuj gdy sie krew leje. Łatwo pisać stare maksymy,gorzej realizować. p.s.Byla tutaj kiedys taka odważna dziewczyna ,która kupiłaby(drapak).
  • "Ulubiona" przez wielu forumowiczów chciwa i bezwzględna amerykańska firma AIG idzie zdaje się na dno. I to mimo rzekomego ratingu AAA+ którym chwaliła się polskim klientom... ;-) Ciekawe kto mógłby przejąć polskie spółki-córki AIG? I z jakim skutkiem?
  • Fundusze które kumulują zyski straty w funduszach i z korzyścią dla klienta obliczają podate to Allianz i Noble TFI. Fundusze które nie kumulują to AIG,Skarbiec,UI TFI.Z Fortis otrzymałem dwie sprzeczne informacje.Z CU TFI nie mam odpowiedzi. Jednak dość sceptycznie podchodzę do informacji wysyłanych przez POK poszczególnych TFI.Z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić ,że połowa osób tam zasiadających ma wątpliwe kompetencje aby udzielać odpowiedzi klientów.Sam ma przykre doświadczen...
  • 7 października 2008 - W związku z informacjami na temat możliwej zmiany właściciela, AIG TFI S.A. pragnie podkreślić, że spółka funkcjonuje na dotychczasowych zasadach. Środki klientów są bezpieczne, a wszelkie inwestycje dokonywane są zgodnie z obowiązującymi w Polsce regulacjami prawnymi i podlegają stałemu nadzorowi przez powołany do tego organ administracji państwowej - Komisji Nadzoru Finansowego. Sytuacja, w jakiej znajduje się American International Group, Inc (AIG, Inc) oraz je...
  • taka zabawa - podam pare informacji, w stylu w jaki sposób prezentują to TFI (albo sprzedawcy) - spróbujcie odpowiedziec - kupilibyscie czy nie (zwlaszcza w "nastroju" sprzed kilku tygodni) W ciagu ostatnich 12 miesiecy fundusz zarobil 72 % ten rok to 42.41 proc. Fundusz istnieje 4 rok i sredniorocznie zarabia 11.6 proc.
  • Wczoraj poprzez mbank zlecilem konwersje z FRP na FA (glownie misie). Kto mial sprzedac ze strata juz to zrobil (zawsze tak jest, ze traca ci najmniej zamozni i najmniej doswiadczeni czyli najbardziej podatni na hiobowe lub euforyczne wiesci) wiec nastala pora dzialania wbrew tlumowi. Jezeli ktos sadzi, ze przed wyborami prezydenckimi w USA i olimpiada w Chinach dojdzie do krachu to jest niesamowicie naiwny. Owszem, recesja jest nieunikniona lecz zacznie sie dopiero po wspomnia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się