komu

(24 wyniki)
  • Jestem rencistą o niskich dochodach mam kredyty w kilku bankach w tej chwili jestem niewypłacalny czytałem na forum o upadłosci konsumenckiej kiedy ja można ogłosic jezeli ta ustawa wogóle weszła i jak to mogę zrobic prosze o jakąs porade kogos kto sie naprawde na tym zna.
  • Kilka lat temu firma męża zbankrutowała. Powstały długi, nawet niewielkie ale powstały. Część zostala spłacona ale część wciąż wisi (skarbowy, ZUS). Do faktu posiadania długow zdążyłam się przyzwyczaić. Był czas kiedy do domu przychodzil komornik a listonosz przynosił same złe nowiny. Kiedyś rano komornik upieral się, że wejdzie do pokoju, w którym spala moja dorastająca córka. Wycofał się chyba pod wpływem mojego wzroku, chyba morderstwo mialam w oczach! Teraz komornik już wie, ż...
  • Witam , doszło mi kilka tytułów wykonawczych - niespłacone karty kredytowe , jak to jest z komornikiem mającym nakaz sądowy zapłaty ? czy mając dług w US i ZUS mogę się tym podeprzeć jak dostanę do niego wezwania ? wiadomo że nie mam nic , wpis przez US do rejestru dłużników niewypłacalnych , po prostu nie wiem jak z nim mam rozmawiać , wolał bym iśc do niego jak on miał by zajmować np córki majątek albo .... sąsiada ;)
  • Autor: serty44 Wczoraj żona otrzymała pismo od komornika: Zajęcie Świadczeń Emerytalno - rentowych 1. Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym w ........... nazwisko kom ........... działając na podstawie prawomocnego (ów) wykonawczego: Postanowienie o umorzeniu postępowania (art.825 pkt 1 kpc) i ustal. kosztów z 2013-01-28, zobowiązuje ZUS Isp. w ......... do potrącenia dłużnikowi: .............. należności z tytułu pobieranych świadczeń, do wysokości egzekwowanego roszczenia: Kosz...
  • Poreczylam kiedys "kolezance" kredyt na 7000 zl. Ona zaplacila tylko 1 rate. Po latach splacilam za nia kredyt, z lichwiarskimi odsetkami razem 20 000 zl. Sad zasadzil na moja korzysc calosc + oplata sadowa. Wniosek u komornika zlozony. KOmornik nie zrobil nic , na moj wniosek dopiero zajal wynagrodzenie dluznika ( poinformowalam o miejscu pracy) ale problem w tym ze przed moim wnioskiem jest 10 innych. W sumie sprawy na 160 tys zl. Do tej pory nie dostalam ani grosza. Osoba ta pracuje jako...
  • Zmarła siostra mamy. Miała długi w bankach i u operatora telefoni komórkowej. Spadek został odrzucony u notariusza. Kto w takiej sytuacji spłaca zaległe długi?, czy rodzina może być spokojna. Zmarła miała tylko siostrę, która ten spadek odrzuciła. Czy odrzucenie spadku zabezpiecza rodzinę przed wierzycielami?.
  • Witam! Pewnie już ten temat się pojawiał wielokrotnie, ale zapytam Was.. Mam swoją działalność a mąż ma swoją. Niestety mąż w 2009 roku miał słaby rok, nabrał materiałów potem ich nie spłacił i w rezultacie dziś zapukał do moich drzwi komornik sądowy. Przyszedł do mnie i chciał mi zająć rzeczy w mojej firmie. Pod tym adresem nie ma zameldowanego męża, tym bardziej nie prowadzi tam działalności. Oczywiście powiedziałam komornikowi ze to są moje rzeczy i mam na nie faktury. Zana...
  • Witam, mam pytanie czy ktoś wie kot może pożyczyć ok 5 tys, nie dawno dowiedziałam się że mam 2 nie spłacone zobowiązania 1. w lukas bank kredyt ratalny na ok 500 zł i 2 PKO SA debet przy koncie też na ok 500-600 zł. Chce pospłacać zadłużenia i kilka zł dla siebie mam umowe na czas nieokreślony Dziękuje
  • Witam wszystkich ...podpisałem umowę o dzieło , wpłaciłem przedpłatę na wykonanie tej usługi ...niestety wykonawca okazał sie oszustem , nie wykonał zleconej roboty ani jak sie łatwo domyslić nie zwrócił kasy. Jestem z Górnego Śląska .Poradzcie gdzie z taką sprawą pójść (nigdy nie miałem z czymś takim do czynienia ) czy pójść z wszystkimi dokumentami do zwykłego prawnika , czy też od razu do firmy windykacyjnej ...ja osobiście najlepiej bym dał tysiaka takim z szerokimi karakmi ...za pomoc bę...
  • Na same słowo "windykacja" robi mi się gęsia skórka. Czy ktoś z Was mógłby się podzielić ze mną (na forum lub na maila) swoją historią, która uakazuje naszą nieuczciwą rzeczywistość?
  • ja pierwszy! 340tys.zł.
  • Szanowni Państwo, redakcja Pytania na śniadanie poszukuje osoby, która skorzysta z przepisów możliwości upadłości konsumenckiej. Zainteresowane tematem osoby proszę o kontakt: mcia@tvp.pl
  • pomocy(13)

witam czy ktos slyszal o firmie KPD ODDŁUŻANIE czy komus pomógł wyjsc z kłopotów prosze o podpowieć
  • Do mojego zakładu pracy trafiły dwa tytuły wykonawcze o zajęcie mojej wypłaty: - od poborcy skarbowego za zaległe podatki,mandaty - od komornika na poczet alimentów Oba zajęcia są tak wysokie że nie mama mowy by można było zaspokoić je razem. Pytanie z którym nie może poradzić sobie moja kadrowa . Komu przekazać pieniądze z mojej wypłaty ? KOmornikowu czy poborcy. Dodam że jeden i drugi przesłał pisma w których udowadnia swoje racje i jednocześnie grozi że przekazanie pien...
  • Witam, Mam pytanie dotyczace doświadczeń z KRUKIEM. Ale żeby od początku - w grudniu bank citi wypowiedzial mi umowę o kartę kredytową i zarządał spłąty w ciagu 30 dni od otrzymania pisma. Pismo z datą 10 grudnia otrzymałam 27 grudnia, wiec załozyłam ze 30 dni na spłate po otrzymaniu to 27 stydcznia. - w miedzy czasie wysłałam pismo do citi ze bardzo prosze o umożliwienie mi spłaty całosci w 4 lub przynajmniej dwóch miesiacznych ratach, ponieważ jednorazowa spłata przerasta ...
  • Witam Dwa tygodnie temu byłem "poszkodowany" w stłuczce - kierowca innego pojazdu wymusił pierwszeństwo na parkingu pod blokiem w którym mieszkam. Chłopak bardzo prosił żeby nie zgłaszać tego w ubezpieczalni i zobowiązał się że poniesie koszty naprawy samochodu. Zostawił w "zastaw" dowód osobisty, później pisemnie przyznał się do winy i napisał zobowiązanie do opłacenia naprawy. Dotąd nie otrzymałem pieniędzy. Czy poza sądem mogę np. sprzedać ten dług? Jeżeli tak od czego zacząć, ...
  • Zanioslem do banku pismo o anulowaniu zajecia konta przez urzad skarbowy,ktore otrzymalem u egzekutora tego samego dnia gdy zajeto konto.Chodzi o pieniadze za mandat ktory wczesniej zaplacilem lecz z opoznieniem,czego ponownie nie sprawdzili. Czekam juz 2 tyg. pieniedzy nie ma. Bank jeszcze tego nie wyslal.Zadzwonilem do konsultanta,ktory powiedzial mi ze mialem to wyslac odrazu na adres glownego banku w warszawie. Nie poimformowal mnie o tym ani urzad skarbowy ani moj oddzial banku.Kt...
  • Facet potrafi rozpętać burze. Jednak "krowa, która dużo ryczy... " Pytanie do CD Profit: Jak określić prostymi słowami działalność CD profit ? Najlepiej jednym słowem? Czy to nie jest windykacja? można oczywiście określić jeszcze w ten sposób: Ponadczasowe zaspokajanie potrzeb klienta w materii wykorzystania niestandardowych procedur eliminacji ryzyka finansowego w korelacji z zachowaniem najwyższego poziomu zasad współżycia społecznego, jak również w oparciu o nieprzeciętna wie...
  • Witam:)mam dług w wysokości 11 zł...dowiedziałam się o tym w banku,jak chciałam wziać niewielki kredycik...problem w tym,że pracownik banku nie podał mi wobec kogo mam to zobowiazanie..jak się dowiedzieć najszybciej i najprościej komu mam oddac pieniadze..bedę wdzieczna za wszystkie podpowiedzi:)
  • Czy z długie warto wogóle iść do sądu, czy nie lepiej sobie odpuscić a opłatę za sprawę przepic i być szczęśliwy choc przez chwilę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się