12.12.11, 16:01
Jako, że kończy się stary rok, więc postanowiłem ogłosić konkurs na SŁOWO ROKU, i CYTAT ROKU...

Moje typy w słowie roku to:
MIESIĘCZNICA,
KONDOMINIUM.

A cytat to bezapelacyjnie Legendarna A. Fotyga, za całokształt wypowiedzi, co usta otworzy, to miód leje się na moje serce...
Proszę typujcie....
Obserwuj wątek
    • witekjs Re: Konkurs 12.12.11, 16:16
      – Sikorski to teraz drugi minister spraw zagranicznych Niemiec, on położył na stole polską suwerenność – mówi Adam Hofman. – Według rządu Tuska mamy być jak Indianie w rezerwatach. Polska ma być jedynie „strefą zamieszkiwania Polaków”. To nie jest wymarzone miejsce do życia dla mojego syna – dodaje rzecznik PiS.

https://www.wprost.pl/F/pic.php?T=news&P=106730

www.wprost.pl/ar/281909/Hofman-Polacy-jak-Indianie-w-rezerwatach-Tego-chce-Tusk/
    • gat45 Re: Konkurs 12.12.11, 16:30
      Z okresu powyborczego tylko - moje typy :

Przyjdzie taki dzień, kiedy nam się uda, że będziemy mieli w Warszawie Budapeszt
      nie będę Państwa obrażać wymienianiem Autora tej myśli skrzydlatej

Rząd Platformy Obywatelskiej nie został wybrany przez naród, tylko przez społeczeństwo.
      Zuzanna Kurtyka.
    • tw_wielgus Re: Konkurs 12.12.11, 17:13
      Korzystając z dostępu do słownika polsko - angielskiego dla imigrantów przetłumaczyłem na angielski definicję tych comiesięcznych manifestacji pisowskiego ludu.
      Shit of People on Krakowskie Beforecity - kupa ludzi na Krakowskim Przedmieściu.
    • ave.duce Re: Konkurs 12.12.11, 18:37
      Cytat?

Z mojej sygnaturki:

"szczególnie znienawidzonego prezydenta, byłego dziś, nieżyjącego, ś.p. mojego brata"
      > Prezes Jarosław K.

Jarosław wszystkospieprzę Kaczyński jest poza wszelką konkurencją.

Co do reszty: też "ciałokształtnie" i z zachowaniem parytetu:

Anna legendarna kuchta Fotyga (... Kamień na Wawelu milczy ...)
      Antek o łagodnym spojrzeniu Macierewicz (to jest z 2010 roku, ale dobrze pasuje:
      ... Nie można wykluczyć, że osoby, które nie znalazły się w aktach sprawy, realizowały przedsięwzięcia tak dalece naruszające prawo, że prowadzący sprawę nie zaryzykowali ich udokumentowania...)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka