kozy

(5 wyników)
  • Proszę o opinie
  • koza(15)

Woda... pisałaś kiedyś, że jesteś szczęsliwą użytkowniczką kozy, w związku z tym mam kilka pytań (do innych uzytkowników - też!). Proszę, odpowiedz. 1) Czy niezbędny jest dodatkowy dopływ powietrza? Jak to technicznie wygląda (rurka na zewnątrz?)? 2) Kwestia czyszczenia samej kozy, jak i całego komina na ile jest uciazliwa, jak to wygląda w praktyce? 3) Gotowe brykiety, drzewo - co najlepsze? 4) Czy kalkulowaliście prawdziwą ekonomiczność urządzeń, w porównaniu z innymi źródłami...
  • Witam. Przeczytałam już chyba wszystko o kominkach i kozach i doszłam do wniosku, że w moim przypadku lepsza jest koza. Niestety nie znalazłam opinii użytkowników, są tylko reklamy sprzedających. Moje pytanie dotyczy rozprowadzenia ciepła. Czy kozą ogrzeję w miarę równomiernie 3 pomieszczenia, wyłącznie przez otwarte drzwi? Koza stałaby w kuchni w centralnym punkcie i korzystałabym z niej tylko w dni bez mrozu, wiosną i jesienią.
  • Co sądzicie o domku takim jak ten? www.allegro.pl/item635101115_dom_z_drewna_drewniany_grzes_podwyzszany_88_6m2.html www.firma-skorpion.pl/oferta_grzes_p.php picasaweb.google.pl/FirmaSkorpion/GrzesPodwyzszany# picasaweb.google.pl/FirmaSkorpion/GrzeSzkice# 1. Czy technologia jak na dom letniskowy jest wystarczająca? 2. Dom można przedłużyć o 105 cm (taki moduł w konstrukcji) - czy wtedy da się "wykroić" sypialnię na dole? Wg firmy ścianki działowe można postawić w dowolnym miejscu...
  • Otóż pomysł na ogrzewanie główne mam (a przynajmniej tak mi się wydaje) - piec na pelety (+ podajnik, oczywiście) z możliwością palenia drewnem, jak się ma czas i ochotę. Chodzi mi teraz o ogrzewanie dodatkowe np kominek. Swego czasu myślałam, że zainstalujemy kominek z płaszczem wodnym, podłączony do tej samej instalacji c.o. ale tu na forum dostałam odpór, przemyślałam sprawę i już nie myślę, żeby to był taki dobry patent. No i teraz dalej siedzę i marudzę, bo wiele rzeczy mi ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się