Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      kozy

kozy

(20 wyników)
    • Czy któraś z "forumowych mam" podaje swojemu dziecku kozie mleko?
    • czy któraś z Was podaje mleko / jogurty kozie swoim dzieciom? Synek ma prawie 10 m-cy; właśnie odkryłam w okolicy sklep ze zdrową żywnością i wypróbowalam na sobie :-) pyszny jogurt z koziego mleka. Jak myślicie - można?
    • czy kobieta karmiąca może pić kozie mleko? dziecko prawdodpodobnie ma alergię na krowie i produkty pochodne. 9 tygodniowy chłop
    • Czy to prawda, ze zamiast mleczka sojowego moge rownie dobrze podawac dziecku mleko kozie? slyszałam, ze ma ono lepsze wlasciwosci anizeli te sojowe... hmm i do tego ponoc sa jogurty z mleka koziego tylko nie wiem jakie...wie ktoras z Was??dzieki za odp.
    • Dziewczyny,przeczytałam na innym forum,że mleko kozie często jest dobrze tolerowane u dzieci ze skazą białkową.Mam rocznego synka i zastanawiam się nad podaniem mu takiego mleka,ale mam mnóstwo wątpliwości.Może któraś z was podaje dziecku mleko od kozy lub wie po prostu więcej na ten temat?Ja szczerze mówiąc niewiele wiem na ten temat,tylko tyle że też może uczulić.Mój Nikoś nie może pić żadnego mleka modyfikowanego,a preparatów mlekozastępczych nawet nie ruszy......I mam problem....
    • czy moze ktos wie, czy mleko i serki kozie i owcze dzialaja tak samo silnie alergizujaco jak krowie?Mam dziecko uczulone na bialka mleka krowiego [ karmie synka piersia ] i zastanawialam sie czy moge do swojej diety wprowadzic ww produkty , jak równiez jagniecine w miejsce cieleciny.
    • ------------------------------------------------------------------------------ -- Cześć dziewczyny!Mój czteromiesięczny synek ma prawdopodobnie skazę białkową.Od prawie dwóch tygodni ja nie piję mleka( karmię go piersią)i stan jego buzi znacznie się poprawił(miał czerwone krostki). Może wiecie, czy mogę pić mleko KOZIE ???? Bardzo lubię mleko i brakuje mi go.
    • sorry, bo może to głupie pytanie, ale mój 10-cio miesięczny maluszek ma ciągle coś w nosku, nigdy nie jest tam pusto, a nie ma kataru tzn. nic mu nie cieknie z noska. Ale nocą jak się budzi to popłakuje i nerwowo pociera nosek, może to jakaś alergia? Czy Wasze dzieci też tak mają?
    • Czekam i czekam no i doczekać się nie mogę:)))...Hania skończyła 10 tygodni i dalej ich nie widzi....a jak było u Was??? o ile pamiętacie oczywiście...
    • Witajcie, Co z tym fantem zrobić? Synek ma od wczoraj dwie 'kozy' w nosku, po jednej w każdej dziurce, mam wrażenie, że mu to przeszkadza oddychać, oprócz tego nosek jest czysty. Nosek czyścimy patyczkiem zanurzonym w soli fizjolog. wg. wskazań położnej, w szkole rodzenia mówili z kolei, żeby nic nie robić. Kataru nie ma. Mały kicha kilka razy dziennie po 2-3 razy... Próbowałam przystawiać gruszkę do noska, ale te "kozy" są raczej suche. Pomóżcie!
    • można przy pić przy skazie białkowej?? Bo chyba sobie kupię takie zwierzątko hihi.
    • Moje maleństwo wczoraj skończyło 3 tygodnie i pojawiła się pierwsza "koza" w nosku. Boję się jej wyciągnąć. Poradcie jaki sposób jest najlepszy i bezbolesny dla maluszka...
    • Od kilku dni moj polroczny synek robi kilka razy dziennie kupke w postaci wielu kuleczek.Zle go karmie?
    • dziewczyny czym zastepujecie nabial przy skazie bialkowej,bierzecie np wapno czy jakies inne preparaty? Podpowiedzcie cos, pzdr
    • Moja miesięczna córeczka niemal od samego początku ma problem z bólami brzuszka, pręży się, ma wzdęcia, a ostatnio także kłopoty ze zrobieniem kupy. Wyeliminowałam ze swojego jadłospisu na jakiś czas mleko krowie i jego przetwory, ale jadłam sery z mleka koziego i piłam też trochę tego mleka, bo położna i pediatra wyraźnie wskazywały, że chodzi o mleko krowie. Nie wiedziałam, że mleko kozie też może powodować nietolerancję. Przetwory z mleka krowiego zaczęłam znowu jeśc kilka dn...
    • Bardzo się wystraszyłam, bo moja córka (2,5 m-ca) 2 godz. po karmieniu (NAN 1) wypluła jak by mocno żółty śluz. Nie było tego dużo, ale co to może być? Piła dziś tylko mleko i nic więcej. Może ktoś wie?
    • Mój synek ma często problem z oddychaniem bo w nosku gromadzą mu sie "kozy" nie do usunięcia. Męczyłam już go bezskuteczną gruszką, ostatnio kupiłam wode morską w sprayu ale też niepomaga. Czasami przez dwa dni walcze z jedną kozą. Czy ktoś zna technikę wyciągania niemowlakom tych okropności z noska?
    • dziewczyny czy wasze pociechy maja glebokie duze kozy w nosie? jak sobie z nimi radzicie? ja stosuje sol fizjologiczna i staram sie frida wyciagac, ale mam z tym problemy - siedza za gleboko...
    • Witam!Czy możecie mi poradzić jak Wy radzicie sobie z wyciąganiem kóz z noska?Dzięki, pozdrawiam.
    • od niedawna uzywam tak zachwalaną tutaj fride i musze przyznać z żalem że się bardzo zawiodłam. A może ja cos robię nie tak, a może mam za małe płuca i za słabo ciagnę. nie widzę zadnej róznicy między frida a gruszką chodzi mi o skutecznośc. kozy jak były tak są tyle tylko ze przy próbach wyciagania 9nieudanych zresztą) mały nie płacze, tylko łapie za rurke i chce sobie włożyć do buzi;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się