kozy

(8 wyników)
  • Z powodu zapalenia piersi nie mam mleka:/ Odciagam, ale z marnym skutkiem. Mam możliwośc dokarmiania dziecka mlekiem kozim, ale nie wypytałam lekarza o szczegóły. Chciałabym się zorientować - czy mozńa karmić tylko tym mlekiem, czy trzeba przegotować, a właściwie jak długo gotować to mleko. Cały czas licze na to, ze laktacja powróci, więc to kozie mleko jest alternatywą sztucznego.
  • witam kochane mamy czy próbowałyście dawać swoim dzieciom mleko kozie? przecież tyle się słyszy o jego super właściwościach. Mój synek ma 7 miesięcy i obecnie jest na Bebilonie 2.
  • Dzień dobry, synek skończył 11 miesięcy. Karmię go Nutramigenem i jeszcze odrobinę piersią. Chciałabym zmienić mu mleko z Nutramigenu na inne. Myślałam o kozim, które podobno mniej uczula. Ale ze względu na brak dostępu do "prawdziwej" kozy dysponuję tylko kozim mlekiem w proszku, które jest dostępne w sklepach. Czy mogę mu podawać takie mleko, czy powinnam raczej zaopatrzyć się w któreś z dziecięcych mlek modyfikowanych (jeśli tak to w jakie?). Dodam, że dziecko z powodzeniem je zwykł...
  • Mój 2 miesięczny synek nie akceptuje żadnego mleka modyfikowanego a ja niestety nie mogę go karmić naturalnie.Wypróbowaliśmy już chyba wszystko od Bebika, bebilonu pepti po enfamil.Po każdym z tych mlek miał wysypkę, zielone kupki i kolki.Badania wykazały że nie ma skazy. lekarz zalecił nam mleko kozie i już jest wszystko w porządku. Za to lekarz w przychodni potraktował nas okropnie, powiedział że robimy dziecku wielką krzywdę. konsultowałam naszą decyzję z wieloma lekarzami i na 6 tyl...
  • witam mam córeczkę alergika (białko mleka krowiego, soja) - aktualnie pije nutramigen ale niezbyt jej smakuje, czasem strajkuje i cały dzień nie je czytałam że dla dzieci alegricznych bardzo dobre jest mleko kozie mam pytanie - czy mogałbym jej spóbowac podawac to mleko ? przynajmniej na zmianę z nutramigenem moja córka na tym nutramigenie bardzo słabo przybiera, jeszcze nie siada a zaczęła juz 8 msc - nie ma siły - wydaje mi sie ze to mleko jest za słabe, mało pożywne Co z mlekiem...
  • Panie doktorze, no znów będzie niestety o kupkach. Moja córka ma 12,5 mies. Ma alergię na białko krowie i inne produkty. Jesteśmy cały czas na etapie rozszerzania diety. Ostatnio wprowadzam kapustę pekińską i wydaje mi się, że mamy problem kupkowy. To znaczy kupki są codziennie, ale b. dziwne. 1. normalna z kozimi bobkami (dzisiaj to nawet pojawiło się trochę krwi świerzej, ale malutko), 2. krem ale brzydka,3. dosyć rzadki krem. Albo jest tylko 1. dziennie twarda i z tmi bobkami. ...
  • mam pytanie czy dziecko z alergia na białko mleka krowiego może pić mleko sojowe np. bebiko? Lub inne jeśli tak to jakie? oprócz hypoalergicznych typu nutramigen . a jak jest z mlekiem kozim czy ktos dawał przy skazie białkowej ?
  • Może któraś z emam ma doświadczenie w profilaktyce dzieci ze skazą bialkową. Moja Wika ma 9 miesięcy i chciałabym przejśc na inne mleko niz nutramigen, biorąc oczywiście pod uwage aspekt alergii pokarmowej. Proszę doradźcie mi jakie mogę w zastepstwie mleko podac dziecku 9 miesięcznemu? Pozdrawiam Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się