Forum Sport Narty
ZMIEŃ
      kurorty

kurorty

(3 wyniki)
    • Wracam tam regularnie, po różnych "zdradach", typu Val d'Isere, Courchevel, Obertauern, Cortina, Sankt Moritz, Mayrhofen. Madonna di Campiglio ma zalety trudne do spotkania gdzie indziej: z głównych ulic można się dostać do czterech dużych obszarów narciarskich: Spinale, Cinque Laghi z trasą PŚ 3-Tre,Pradalago, a stamtąd do kompleksu Fogarida- Marilleva. Nie ma koszmaru jeżdżenia do wyciągów, zmmiany butów itp. Wychodzi się z pensjonatu, przechodzi jakieś 100 metrów i już na gór...
    • Trochę się naczytałem i nasłuchałem o drożyźnie panującej we francuskich kurortach alpejskich. Może ktoś testował to na własnej skórze ? Jak mają się ceny żywności i napojów w sklepach i na stokach w porównaniu z Austrią czy Włochami ? Np. w Paradiski czy L2A.
    • Nie wiem czy temat się przyjmie, ale prosiłbym tutaj o relacje z resortów rzadziej odwiedzanych przez Polaków, bądź takich z których relacji mało (łopatologicznie - nie Livigna i inne Zell am See). Cortina i Serfaus-F-L można przekopiować z innych działów, bo gdzieś się ostatnio na takowe natknąłem. Nie ma co ukrywać, że ostrzę sobie zęby na relację Agatulki z St Anton, jak i również z ośrodków szwajcarskich, o których nie ma praktycznie nic (Verbier, Flims- Laax, Engelberg, Jung...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się