lecie

(40 wyników)
  • hej czy ktos z was sie orientuje w jakim najlepiej wziazc banku w walucie polskiej kredyt w wysokosci 30.000 na mieszkanie(doplata zamiana mieszkan) Myslimy z mezem aby wziazc taki na 10-15 lat co byloby bardziej korzystne? wybrac kredyt na krotszy czas i splacac wiecje miesiecznie czy dluzszy i mniej? i jeszcze jedno mamy tylko ok 4 tygodnie na wplacenie pieniazkow, czy uzyskanie kredytu trwa krocej? Nie wiem czy to wazne, maz zarabia 1800 netto, ja nie pracuje nie mamy dzieci, ma umo...
  • LTV 80.53, 3,8% prowizja 1, marża 1,1 - takie warunki otrzymaliśmy w decyzji. Jak je oceniacie?
  • Waham sie pomiędzy 2 ofertami (kredyt na 30 lat, 205000zł, wkład własny 20%). 1. Millenium - Wibor3M + 1% marża + niewielkie dodatkowe opłaty (1% prowizji, 300 zł wycena). 2. BPH - Wibor6M + 0.75% marża + obowiązkowo karta kredytowa. Nie wiem jakie dodatkowe opłaty są w BPH (wyceny nie ma). Skłaniam się ku Millenium (mam już decyzję pozytywną i nawet wyceny nie zaniżyli) ponieważ jest darmowe konto i możliwość poźniejszego przewalutowania na CHF (prowizja 1%). W BPH pomimo niż...
  • Który bank udzieli kredytu konsolidacyjnego pod hipotekę na 20 - 30 lat, jeżeli najstarszy kredytobiorca ma 67 lat.
  • Witam Chcielibysmy pozyczke hipoteczna w wys. 100 tys zł, mamy nieruchomośc warta 200 tys zł bez zadnych obciążen. Oboje mamy stałe dochody, uzyskujemy równiez dochód z wynajmowanego mieszkania (bo mamy 2), mamy równiez zobowiazania wobec Banków (kredyty gotówkowe, karty kredytowe) ... Celem naszej pozyczki hipotecznej byłaby spłata całego naszego zadłuzenia które stanowi ok. 55% wartosci pozyczki, pozostała cześć chcemy wydac na tzw. dowolny cel. Starlismy sie o kredyt i okazało sie z...
  • Który bank ile się cofa do tyłu jak sprawdza bik ?
  • Witam! Właśnie otrzymaliśmy decyzję o przyznaniu nam kredytu hipotecznego w getinie (rodzina na swoim), ale jak czytam opinie w internecie to słabo mi się robi... Wiem, że częściej wypowiadają się niezadowoleni klienci, niż ci, u których wszystko ok, ale zasiane zostało zarenko niepewności. Ma ktoś może u nich kredyt? Chodzi mi głównie o kredyty w złotówkach, bo większość negatywów dotyczyło walutowych.
  • Witam bardzo proszę o małouszczypliwe odpowiedzi:a więc tak miałam kredyt hipoteczny w innym banku na 30 lat rata700zł i też 10 innych kredytów więc postanowiłam to skonsolidować w jedną rate i bardzo tego żałuję kredyt w GETIN NOBLE BANK (DOM BANK)szli nawet na ręke dał mi 225.0000tyś z ratą 1895zł.jest to jednak ponad moje możliwości finansowe mam działalność gospodarczą którą bedę musiała zamknąc!mąż też jest kredytoodbiorcą.jego zarobki też były wliczane.ale jest jeszcze inny proble...
  • chciałam zapytać na jaką kwotę kredytu możemy liczyć - na nie więcej niż 20lat, 3 osoby w rodzinie, dochód netto 3700. Potrzebujemy ok 200tys na budowę domu, wkład własny to działka i 50tys. Jaki bank brać pod uwagę?
  • Witam Wczoraj odwiedziłem pewien odział multibanku, w którym byc może chciałbym się starac o kredyt hipoteczny. Był to dopiero piewszy bank, który odwiedziłem na całej scieżce banków, które jeszcze pewnie odwiedzę zanim podejmę ostateczną decyzję. Do tej pory korzystałem z usług OF gdzie proponowano mi tylko i wyłacznie kredyt w progamie RnS oferując mi ofertę min. WBK, PEKAO i PKO BP. Doradca proponował mi ofertę WBK gdzie WIBOR wynosił już nie pamietam dikładnie, ale coś po...
  • W którym banku dostanę kredyt konsolidacyjny,gdy moje dochody i żony to ok. 2470, kwota kredytu 187 tyś,a zabezpieczeniem byłyby dwie nieruchomości wartości ok.300 tyś.nasz wiek to 59 lat.
  • możliwość kredytowania 100% również w walucie brak opłat za wcześniejszą spłatę, przewalutowanie. okres kredytowania do 45 lat i do wieku 75 lat. honorowane różnych form dochodu. wiecej informacji pod numerem 600 687 115
  • pomocy!!!(10)

Moja sytuacja wygląda następująco: mam 28 lat, obecnie przebywam w Irlandii, pracuję w tej samej firmie od 2 lat i mam umowę na czas nieokreślony, zarabiam 5000zl na rękę i nie mam żadnych zobowiązań kredytowych ani rodziny na utrzymaniu. We wrześniu planuję kupić mieszkanie i od razu złożyć wniosek o kredyt w przynajmniej 2 bankach. Problem polega na tym, że aby to zrobić muszę mieć listę wszystkich wymaganych dokumentów (w tym pdf dla pracodawcy po angielsku). Mieszkanie planuję kupi...
  • Witam, planuje kupno domu na rynku wtornym bez srodkow wlasnych. Na ten cel potrzebuje 100% - 110% wartosci. Posiadam obecnie jedna nieruchomosc na ktorej mam dwa oddzielne kredyty hipoteczne w mbanku (refinansowany i na remont). Po sfinalizowaniu zakupu i przeprowadzce planuje sprzedac pierwsza nieruchomosc i splacic okolo 45% kredytu. Zakladam ze nieruchomosc uda mi sie sprzedać w ciagu 6 do 18 miesiecy. Prosze o informacje, ktory bank ma najlepsze warunki na ta okolicznosc. Oc...
  • Chcemy z mężem wziość kredyt hipoteczny na budowę domu, 30% wkładu wlasnego + dzialka o wartości 60 000 zł. Nasze zarobki to ok 5000zł brutto. Chciałabym żeby nam ktoś doradził ktory bank jest na dzień dzisiejszy najlepszy. Kredyt chcemy zaciągnąć na 30 lat z możliwością wcześniejszej spłaty. Caly czas zastanawiamy się w jakiej walucie ale bardziej przemawia za nami CHF. Mamy jedno dziecko. W ktorym banku dostaniemy szybką odpowiedz, i pieniązki?
  • >Mnie zaciekawiło to: >> a co do wspomnianych 36 tys jest inna mozliwość aby to obejść... >> przedsawiciel tego banku napewno nie wspomni o tym na forum... >Czy piszesz o jakiejś możliwości, o której wiesz, czy zadajesz w tej >sprawie >pytanie? Pamiętacie ten wątek z forum Dombanku? Nie chciałem tego tam rozwijać, bo nie chcę się narażać... :) Ale tu chciałbym pociągnąć temat, bo pogłówkowałem i sam wpadłem na jeden pomysł. Mianowicie zasada jest taka,...
  • dostałam ofertę: Fortis - max 35 lat - w CHF 3,87% - brak prowizji - bez opłaty za wcześniejsza spłatę po 3 latach BZ WBK -30 lat -w CHF 3,56% -marża 0,9 -brak prowizji -brak ubezpieczeń -spread 8 groszy Deutsche Bank -w CHF 3,57% -marża 1,15 (pierwszy rok 0,25%) -prowizja 1% na co zwrócić jeszcze uwagę? nie wiem który wybrać, a chcę spłacić kredyt w ok. 10 lat.
  • Witam, Poszukuje porady odnośnie kredytu na mieszkanie.Jestesmy para, pracujemy i studiujemy na ostatnim roku.W jakim banku najlepiej/najkorzystniej//najłatwiej zwiac kredyt? Ile czeka się na takie przyznanie kredytu, no i w jakim banku jest najtaniej. Z gory dziekuje za pomoc Pozdrawiam vito KREDYT chcemy 300.000zł no najlepiej znaczy najniższy procent i okolo 1000zł spłaty miesiecznie, oraz mozliwosc szybszej spłaty kredytu jezeli chcemy, tzn. mozemy przeznaczyc 2000zł to ...
  • Witam Kupuje mieszkanie na rynku wtórnym, cena 300 tyś. Kredyt 100% w euro. Czy myslicie, że to bedzie dobry wybór? Byłem u doradcy, polecił mi BOŚ i Polbank ale wiem, że w swojej "ofercie" ma on nie wszystkie banki. Czy są jeszcze jakieś banki na rynku, które by mi zaoferowały podobne warunki. Moj dochód netto to 3750 zł. Kredyt na 1 osobę na 30 lat.
  • Proszę o informacje-2 osoby, 37 i 38 lat, bez kredytów, 60 tys wkład własny, planujemy kupic mieszkanie za około 200 000. Dochody: razem okolo 4000 netto ( w tym renta w USD). Czy mamy szanse na kredyt na 30 lat? Będę wdzięczna za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się