kania_marcin 23.07.09, 12:37 Dzień Dobry, W/z link do newsa o CEiS w Mysiadle, pozdrawiam www.nadwisla.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3171&Itemid=138 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kania_marcin Budowa Centrum Edukacji i Sportu w Mysiadle – Etap 17.12.09, 21:48 Witam, Budowa Centrum Edukacji i Sportu w Mysiadle – Etap I www.lesznowola.eobip.pl/_gAllery/96/24/9624/ogloszenie_o_zamowieniu.pdf Pozdrawiam Odpowiedz Link
kania_marcin Rusza budowa Centrum Edukacji i Sportu w Mysiadle 10.05.10, 23:01 Witaj, Rusza budowa Centrum Edukacji i Sportu w Mysiadle - Etap I Miło mi poinformować, że w dniu 10 maja 2010 r. została zawarta umowa na Budowę Centrum Edukacji i Sportu (w skrócie CEiS) w Mysiadle - Etap I z firmą "VECTRA" S.A., ul. Otolińska 21, 09-407 Płock. To będzie najbardziej niesamowity obiekt w powiecie. Samorząd Gminy Lesznowola dysponuje już pozwoleniem na budowę CEiS w Mysiadle. Termin realizacji zamówienia: do dnia 09.04.2012 r. Pozdrawiam Odpowiedz Link
konefka29 Pytanie do pana Marcina Kani 13.05.10, 11:37 Witam, slyszalam, ze w zwiazku z powstaniem nowej szkoly podstawowej w Mysiadle, dzieci mieszkajace w rejonie Naszego Miasteczka i Siedliska Konwalie maja byc przekierowane do szkoly w Nowej Iwicznej, a nie jak dotad do Lesznowoli. Czy to prawda? Odpowiedz Link
kania_marcin Obwody Szkół 16.05.10, 12:35 Witam, Po wybudowaniu CEiS w Mysiadle I Etap na pewno nastąpią zmiany. Zmianie ulegnie plan sieci szkół prowadzonych przez Gminę Lesznowola, obwody szkół oraz struktury organizacyjne szkół. Techniczne szczegóły będą znane w roku 2012 lub pod koniec roku 2011. Pozdrawiam Odpowiedz Link
rentman Re: CEiS w Mysiadle - aktualności 13.05.10, 17:08 Mam pytanie w związku z budową ... a którędy będą jeździły samochody ciężarowe, wywrotki, koparki i inny sprzęt budowlany, nie wspominając o komunikacji dla budowniczych? Pomyślał ktoś o jakiejś wcince do ul. Puławskiej ... przecież tu mieszkają ludzie! Odpowiedz Link
g.gerard Re: CEiS w Mysiadle - aktualności 14.05.10, 16:58 Witam, Droga do budowy ma być poprowadzona przez teren byłego zakładu EKO- Mysiadło. Pozdrawiam Gerard Gieleciński Odpowiedz Link
kania_marcin Schemat układu drogowego CEiS w Mysiadle 17.05.10, 12:16 Witaj, www.lesznowola.waw.pl/upload/zal%2010%20-%20CEiS.jpg Pozdrawiam Odpowiedz Link
rentman Re: Schemat układu drogowego CEiS w Mysiadle 18.05.10, 14:15 Dziękuję za załącznik. Popatrzmy ... wynika z niego, że upublicznienie utwardzonych, istniejącch dróg na terenie byłego PGR, jako objazd zakorkowanej permanentnie ulicy Granicznej, spowoduje mocno kolizyjny ruch sprzętu budowlanego i samochodów osobowych, w szczególności w rejonie planowanego ronda. Sądzę, że w pierwszym etapie budowy, nazwijmy ją, wykopaliskową, drogi te nie będą udostępnione dla ruchu publicznego. Zatem, objazd nie będzie funkcjonował i głównym traktem publicznym pozostanie ulica Graniczna. Moje wątpliwości budzi przede wszystkim, przebudowa i budowa nowego odcinka ulicy Topolowej oraz włączenie jej w główny ciąg komunikacyjny Mysiadła. Ma to sens jedynie w przypadku funkcjonującego ułatwienia ruchu, mam na myśli ominięcie i rozładowanie ulicy Granicznej. Dodatkowym argumentem na moje wątpliwości stanowi fakt, że ulica Topolowa w rejonie budynku Myszki absolutnie opiera się jakiejkolwiek przebudowie, w tym przede wszystkim poszerzeniu jezdni i budowie chodników oraz miejsc parkingowych. Decyzja o włączeniu tej ulicy, jako jednej z głównych arterii Mysiadła (stanowić będzie drogę dojazdowo/odjazdową z terenu budowy, a potem z CEiS) spowoduje jedno z najgorszych wąskich gardeł w centrum Mysiadła. Tędy zostanie skierowany główny strumień pojazdów w ciągu komunikacyjnym Krasickiego, Szkolna, Graniczna, Topolowa, Puławska. Nie ma co do tego żadnych złudzeń i nie można będzie za to winić kierowców, którzy będą "na chama" omijać zakorkowane Piaseczno i ulicę Puławską na jej najbardziej wąskim odcinku. Proszę zauważyć co się stało z ulicą Mleczarską !!! Odpowiedz Link
kania_marcin Re: Schemat układu drogowego CEiS w Mysiadle 18.05.10, 16:08 Witam, W kwestii dotyczącej przebudowy ul. Topolowej, ul. Okrąg, ul. Polnej, ul. Kwiatowej oraz układu komunikacyjnego CEiS Samorząd Gminy Lesznowola miło Pana zaskoczy. Jestem optymistą:)) Pozdrawiam Odpowiedz Link
rentman Re: Schemat układu drogowego CEiS w Mysiadle 20.05.10, 14:29 Bardzo bym sobie tego życzył i innym też. Od lat rozmawiam z mieszkańcami o niczym innym, jak o optymiźmie. W ostatnich latach zmiękła nam rura, mam na myśli zachodnich mysiadłowiczów. W szczególności decyzja budowy budynku Myszka ... bo czyż nie ta właśnie decyzja i realizacja zniweczyła, dobre i skądinąd optymistyczne, plany urbanistyczne? Ten budynek odebrał nam optymizm, niestety i tego się już nie da naprawić! Zatem, proszę sie nie dziwić, że wszelkie optymistyczne zapowiedzi są już poza wiarygodnością. Pozdrawiam i dziękuję za wymianę zdań. Odpowiedz Link