Dodaj do ulubionych

Marzy mi się ....

19.11.10, 08:34
... aby w kadencja 2010-2014 Rady Gminy Lesznowola przyniosła nam
1. CEiS czyli skończony I etap 1 września 2011 (zgodnie z obietnicami)
2. Rozwiązania drogowe związane z CEiS (czyli między innymi droga serwisowa na granicy Mysiadła z Ursynowem)
3. Dokończenie zagospodarowania placu zabaw przy Polnej wg projektu
4. Rozwiązanie problemów z nadmiarem wody opadowej (stworzenie nowego zbiornika retencyjnego, czyli odciążenie naszego stawu)
5. Modernizacje kanalizacji sanitarnej (po raz kolejny wybiła kanalizacja na Kwiatowej)
6. Przywrócenie do życia Willi Eizalego
7. Zagospodarowanie przestrzenne okolic stawu też wg projektu
8. Dokończenie lub poprawienie lub zrobienie dróg wraz z odwodnieniem, chodników i ewentulanych ścieżek rowerowych takich ulic jak Kwiatowa, Polna, Topolowa, Krótka, Graniczna, Zakręt, Torowa oraz innych równie ważnych dla mieszkańców Mysiadła
9. Plac zabaw dla wschodniego Mysiadła
10. Estetyzacja Mysiadła (czyli m.in. przeniesienie garaży z Granicznej, sprzątanie ulic, kosze na śmieci)
11. Monitoring Mysiadła oraz bezpieczeństwo (czyli patrole, lustra, ograniczenia prędkości) , tam gdzie monitoring jest (przy Domu Kultury) od razu zrobiło się bezpieczniej
12. Dostęp do bezpłatnego internetu (od 2007 roku minęło już 3 lata)
13. Latem boisko do siatkówki plażowej zimą lodowisko
14. Ostanie ale dla mnie jedno z najważniejszych aby klub sportowy z Mysiadła stał jedną z wielu wizytówek (chciałby aby największą) Gminy Lesznowola.

Jestem optymistą, wiecznym optymistą dlatego mam marzenia.

Zdrówka
Obserwuj wątek
    • monia-polna Re: Marzy mi się .... 19.11.10, 09:40
      Patrząc na to, co robi P. Sołtys ze swoimi mędrcami od 2007, można zauważyć, że faktycznie szczytne cele, które Pan wyznaczył będą tylko marzeniami. Jesteście skłóceni ze wszystkimi w Urzędzie Gminy, w Radzie Gminy, i oczywiście z Panią Wójt. Wiec w waszym przypadku nie mowy o jakikolwiek skutecznym działaniu. Wszystko, co mówicie to tylko, jak Pan słusznie zauważył, „tylko marzenia.”
      • rowojtek Re: Marzy mi się .... 19.11.10, 09:48
        przypominam, że nie wiadomo kto będzie wójtem po 21 listopada. A szczególnie Ty monia, powinnaś być przekonana, że nie będzie to obecny wójt.
        • owrank Re: Marzy mi się .... 19.11.10, 10:01
          czytając urwanego z choinki maila tej Pani z innego wątku to na wójta będzie musiała znaleźć człowieka z majątkiem prywatnym co najmniej 150 milionów złotych bo z tego co napisała, jeżeli ktoś kto w ramach pełnienia funkcji publicznych wydał PIENIĄDZE PODATNIKÓW to znaczy, że nic nie zrobił bo to pieniądze podatników i w ogóle to był jego obowiązek więc nic nie zrobił. Rozumiem, że szukamy wójta, który rzuci na CEiS 70 milionów, które nie będą pieniędzmi podatnika.... POWODZENIA ŻYCZĘ PANI MONIKO
    • atopyla Re: Marzy mi się .... 08.12.10, 10:15
      a mnie sie marzy zeby ktos w koncu odsniezyl te chodniki albo wymierzyl pare mandatow wlascicielom tych posesji, ktorzy tego nie robia
      • ordyl ja już nie marzę 08.12.10, 15:35
        a mnie się już nie marzy, patrząc realnie.

Odśnieżanie jeśli nawet uprzątniesz chodnik to zaraz przejedzie spychasz i masz znowu zawalone. A gdzie śnieg złożyć? O ile naszym obowiązkiem jest odśnieżyć chodnik o tyle gmina ma obowiązek snieg wywieźć (bynajmniej nie najbliższą posesje). Są miejsca gdzie gmina odśnieża i są miejsca gdzie wygląda to beznadziejnie.
        Będąc na turnieju w Lesznowoli widziałem jak odśnieżano szkolny parking, u nas śnieg na parkingu jest taki że przejść nie można zarówno szkolnym jak i gminnym.
        jeszcze raz zapytam czy gmina w Mysiadle odśnieża wjazdy do tych szpetnych garaży przy granicznej , jednocześnie nie odśnieżając parkingu przy przedszkolu? Proszę mnie wyprowadzić z błedu?

Zdrówka
        • barimbowa Re: ja już nie marzę 09.12.10, 21:47
          Widziałam że okolice garaży odśnieżali (chyba) właściciele owych - bo garaże były otwarte a ono stamtąd wynosili łopaty.
          Ja rozumiem że nie ma gdzie wywozić śniegu z chodników ale posypać (piaskiem, w osttaeczności popiołem nawet) to chyba można? Czy właściciele posesji (Graniczna) czekają aż ktoś sobie coś złamie?
          • owrank Re: ja już nie marzę 10.12.10, 08:14
            nie wiem o których posesjach na Granicznej mowa, natomiast ostatnio wyszło, że jeżeli między posesją a chodnikiem jest pas zieleni (nie wiem czy jest definicja, że ten pas musi byc np. szerszy niż 10 cm) to właściciel posesji nie ma obowiązku odśnieżania chodnika- taka sytuacja jest np. na Krasickiego w NI między Kielecką a torami :(

muratordom.pl/prawo/formalnosci-budowlane/kiedy-za-odsniezanie-chodnika-odpowiada-wlasciciel-nieruchomosci-kiedy-gmina,132_5701.html
            kluczowy cytat:
            (...) Jeżeli zatem chodnik przylega bezpośrednio do ogrodzenia domu, obowiązek odśnieżania spoczywa na właścicielu nieruchomości. Jeżeli między chodnikiem a granicą działki jest pas zieleni, odśnieżyć powinna już gmina (...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka