madryt

(7 wyników)
  • Czołem:) Dziś w piłkarskiej Lidze Mistrzów dwa wielkie hity. Pierwszy na miare światową, drugi nieco pomniejszy, za to bliski sercu (o drugim napisze w wątku Czarka) Pojedynek królewskich Madryciaków z Czerwonymi Diabłami już w tej fazie rogrywek wymaga odzielnego potraktowania. 1/8 fazy pucharowej i pojedynek Realu Madtryt z Manchesterm UtD. Real Madryt - dziewiec razy wygrywał Puchar Uuropy. Lata 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002 Czyli od ostatniego trofeu...
  • Czołem:) Dziś w piłkarskiej Lidze Mistrzów dwa wielkie hity. Pierwszy na miare światową, drugi nieco pomniejszy, za to bliski sercu. Rewanżowe mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów. Pojedynek nr 1 - Manchester Utd - Real Madryt Pojedynek nr 2 - Borussia Dortmund - Szachtar Donieck 13 lutego wyniki były następujące: Real - Man.UtD 1-1 Szachtar - Borussia 2-2 Pojedynek królewskich Madryciaków z Czerwonymi Diabłami już w tej fazie rogrywek wymaga odzielnego potraktowania. Real Madryt...
  • "Real Madryt negocjuje warunki kontraktu z bramkarzem Jerzym Dudkiem - poinformował w czwartek hiszpański "AS". Grający dotąd w Liverpoolu polski piłkarz przyznał na swojej stronie internetowej, że otrzymał propozycję gry w tym klubie. "Muszę potwierdzić, że rzeczywiście otrzymałem ofertę od jednego z największych klubów na świecie, jeśli nie największego. Długo udawało mi się utrzymać to w tajemnicy, bo pierwszy kontakt i zapytanie pojawiły się już kilkanaście dni temu. Jest ...
  • na golasa ://
  • Czołem:) Dziś mecz elektryzujący cały piłkarski świat. Derby Hiszpanii, a jak twierdzą niektórzy Derby Europy. Na stadionie Camp Nou znierzą sie jedenastki odwiecznych rywali - Barcelona kontra Real Madryt:):) Moje typowanie nie będzie zbyt popularne - wszak wśród Salonowych kibiców mamy sporą grupę kibiców Barcelony - stawiam na Real. Wygra 2-1:):) Tu ciekawy tekst: www.sport.pl/sport/1,65025,4785854.html Nieco w cieniu meczu hiszpańskich gigantów odbedą sie tez ...
  • W niedzielę, tuż przed godziną 23, poznamy wreszcie mistrza Hiszpanii. Pasjonujący finisz Realu, Barcelony i Sevilli trwa do ostatniej kolejki. Real żegna Beckhama, Roberto Carlosa, a może i trenera Fabia Capello Tylko Real (73 pkt) zależy wyłącznie od siebie. Jeśli pokona u siebie Mallorcę będzie mistrzem, choćby Barca (też 73 pkt) wygrała ze zdegradowanym Gimnastic (bo "Królewscy" mają lepszy bilans bezpośrednich spotkań - 2:0 i 3:3), a Sevilla (71 pkt) z walczącym o Puchar UEFA...
  • Czołem:) Cristiano Ronaldo z Manchesteru United zdobył Złotą Piłkę - nagrodę dla najlepszego piłkarza w Europie przyznawany przez prestiżowy magazyn "France Football". Za dziennikiem "Rzeczpospolita": "...Do głosowania „FF” zaprosił 96 dziennikarzy z całego świata. Skrócona lista 30 piłkarzy, na których można oddawać głosy, została ogłoszona w październiku, ale i bez niej było wiadomo, że CR będzie rywalizował przede wszystkim z Messim i którymś z hiszpańskich ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się