Forum Turystyka Europa Hiszpania
ZMIEŃ
      madryt

madryt

(96 wyników)
    • Witam, proszę o informację, co jest niezbędne do poznania w Madrycie będąc tam 1,5 dnia? Takie obowiązkowe must see. Interesuje mnie sztuka nowoczesna, technika, nauka, przyroda i zwierzęta. A gdzie zjeść w oryginalnym i przyjemnym otoczeniu? Będę mieszkać na Plaza de las Cortes. Proszę o radę :)
    • Weekendowy wypad do stolicy Hiszpanii to bardzo dobry pomysł. ceny biletów lotniczych na trasie rozpoczynają się już od 79 zł. Zdecydowanie polecamy! -----
    • Witam Jesienią chcielibyśmy pierwszy raz rodzinnie wybrać się do Hiszpanii. Doradźcie, proszę, które miasto jest lepsze, przyjaźniejsze, ładniejsze itd., aby rozpocząć "przygodę z Hiszpanią" Chodzi mi o komunikację miejską, zabytki, ciekawostki, a także może jakieś ciekawe centra handlowe... Generalnie gdzie i jak spędzić kilka dni, aby było i dla duszy, i dla ciała z góry "muchas gracias" :-)
    • bede w Madrycie 6 dni , co polecacie z okolic?
    • Madryt(17)

Madryt co polecacie.??
    • Jeżeli macie jakieś pytania to jestem do dyspozycji. Byłam też w Toledo.
    • Gdzie w Madrycie można tanio zjeść? Czy są jakieś sieciowe restauracje typu "płacę 10 euro i jem do woli"? Jadłem w takich w Barcelonie, ale nazwy już nie pamiętam.
    • Witam wszystkich :) Wyjeżdżam w tym roku do Madrytu do pracy poszukuje osób chętnych, które chciałyby lepiej poznać tą piękną stolicę i razem ze mną wynająć mieszkanie w Hiszpanii. Od 3 lat regularnie wyjeżdżam do Madrytu więc mogę powiedzieć, że trochę go już znam :D nie jest to dla mnie nowe miejsce ale teraz chciałabym pozostać tam trochę dłużej nie tylko na 2 tygodniowe wakacje :D Jeśli chcielibyście wyjechać właśnie tam piszcie ann111105@hotmail.com Pozdrawiam serdecznie i czekam ...
    • Które z tych miast polecalibyście na 3-dniową majówkę?
    • Witam, Poszukuje biletu lotniczego bezpośredniego z warszawy do Madrytu pod koniec kwietnia. Czy mozecie polecic jakies linie/stronke? I moze jeszce jakies lokum w Madrycie i Saragossie? Dzieki
    • jak najprościej i w miarę tanio dojechac z lotniska w Alicante do Madrytu
    • Szukam taniego (do 25 euro) noclegu dla 2 osób 10-19 września, czy możecie polecić sprawdzone tanie miejsca, w których byliście? Dziękuję i pozdrawiam :)
    • Szukam taniego noclegu blisko lotniska w Madrycie Terminal 1 lub może być gdzieś w centrum na 4 marca polecacie może coś godnego uwagi ;-) pozdrawiam szanownych forumowiczów
    • Witam, Wybieram się w lutym do Madrytu i chciałabym spędzic jeden wieczór słuchając (oglądając) flamenco na żywo i pogryzać sobie tapas. Znalazłam jedno takie miejsce ale wstęp kosztuje 25 euro (plus oczywiście jedzenie). Czy są miejsca w centrum, w których flamenco można słuchać za darmo, czy może w ogóle lepiej zapłacić i miec pewność , że to nie speluna? I jeszcze jedno pytanie (zupełnie nie znam tamtej kultury): czy tapas kupuje się na porcje (talerze), ma sztuki? Jaka j...
    • Mam może takie durne pytanie. Jak najlepiej poruszać się po Madrycie? Gdzie się kupuje bilety do metra ( nigdy nie jeździłam metrem stąd pytanie)i do komunikacji autobusowej. Poza tym gdzie znajduje się przystanek, z którego jadą autobusy do Barcelony? Wiem że jest gdzieś przy lotnisku i America bus stacion.. Koleżanka chce jechać prosto z Madrytu do Barcelony. Stąd to pytanie.
    • jak jechac z Rzeszowa do Madrytu. Jakie trasy?>
    • Kupiłam bilet w Szlonej Środzie i lecę na weekend do Madrytu na początku kwietnia. Planuję zwiedzanie -trochę krótko te 3 dni (pełne) i z planu zupełnie wyskoczyła mi część północna. Czy warto odpuścić sobie coś z centrum, cz. wschodniej i zachodniej na korzyść dzielnic północnych? (nazewnictwo wg przewodnika). Czy w Madrycie można i opłaca się kupić bilet 10-przejazdowy na metro? A może jakieś wskazówki na pierwszy wypad do Madrytu, bo na forum nie ma zbyt wielu informacji. Z góry dziękuję:)
    • Witam wszystkich! W połowie stycznia wybieram się na Kanary przez Madryt. W związku z tym mam 3 pytania: 1) Do zagospodarowania mamy 2 popołudnia (lądowanie w Madrycie koło 13-tej, wylot następnego dnia po 6-tej). Jak myślicie, czy jest sens po dojechaniu do hotelu w Madrycie zostawić bagaż i śmignąć popołudniowym busem do Toledo (zdjęcia zrobiły na mnie wielkie wrażenie), czy lepiej poświęcić ten czas na zwiedzanie Madrytu? Hotel mamy przy Puerta del Sol. Toledo niby nie jest daleko, a...
    • Wybieram sie do Madrytu w wakacje na własną ręke. Mam pytanie czy Madryt jest w miarę bezpiecznym miastem. Czy mozna spokojnie wyjśc wieczorem na ulice. Czy są miejsca do ktorych lepiej obcokrajowcom nie iść w nocy samemu? Pozdrawiam
    • pod koniec maja muszę się dostać do Madrytu, z tego co widzę to jedynie RYanair z Krakowa, lub LOT z Warszawy czy Gdańska, a moze są inne połaczenia, mieszkam na pn Polski i do Krakowa nie usmiecha mi się pędzic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się