Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      metro

metro

(14 wyniki)
    • Tak sobie analizowałem różne ceny na DOZie i zauważyłem że metro w czopkach jest kilka razy tańsze niż w tabsach. Nie wiem jak z wchłanianiem ale wg mnie może być nawet lepsze. Ktoś stosował?
    • CZy ktos z Was brał? Ile trwa wlew ? jakie rezultaty? Jakie dawki?
    • Znalazłm na fajne forum cpn jak sobie mozna czasem poradzic z nie tolrancją (nudnosci, bole brzucha) po zazyciu metronidazolu. Jezeli jest to infekcja chlamydia pn to warto spróbowac glokoze bo "skutki uboczne" moga byc wynikiem wtórnej porfyrii Niels chory na bb poleca dwiem metody które dostał od swojego LLMD 1. zazywanie metro z tłustymi frykami - ohyda:( 2. Namoczyc tabletkę metro w oliwie z oliwek Nils najbardziej poleca własna metode Bierze krople (drobine) kokosowego ...
    • Lubię sobie od czasu do czasu poczytać do poduszki Burascano:) i już w poprzednim,ale także i w najnowszym tłumaczeniu znalazłam: "Istnieją dowody laboratoryjne,że tetracykliny mogą hamować efekt Metronidazolu,ta grupa nie powinna być używana w sposobie leczenia z wykorzystywaniem 2 lub 3 leków". Jak się ma więc do tego często ordynowane leczenie:doxy + tini?
    • Wyczytałam kiedyś w którymś wątku, że Metronidazol nalezy połączyć z amoksycyliną, żeby przegonione z cyst krętki nie polazly do tych narządów, gdzie ich dotąd nie było. A jak jest z Citroseptem, który zaleca się brać sam? Czy on nie stwarza takiego ryzyka? Pytam, bo jestem uczulona na penicyliny i jakieś insze antybole. Na chwilę obecną, jeśli chodzi o te, które mogę brać, to jestem pewna tylko tetracyklin, a one ponoć nie działają na krętki tylko na formę L. Co więc zrobić? Brać...
    • Cześć i czołem spytacie skąd się wziąłem. Leżę w zakażniku i robię w łóżko siku. Krętki żrą mnie w noc i w dzień. Chciałbym je wybić w pień. Lendacinu strumień penetruje mnie Lecz borelka z tego śmieje się. ******* Ogólnie rzecz ujmując nie jest mi wcale do śmiechu. Z zamiłowania pół życia tego lepszego spędziłem w dzikich kniejach,pstrągi,grzyby etc. Jestem z Pomorza,ale uwalił mnie najprawdopodobniej mieszkaniec Puszczy Augustowskiej. Kleszcza nie widziałem tym razem, natomias...
    • no wlasnie kolega zrobil test na borelioze ELISA: -- IgG ujemne -- IgM wynik wątpliwy (miał wiele kleszczy, kilka lat temu, jak i niedawno -- przeklęte Mazury) wiem, że ELISA jest do bani, trzeba teraz wyklarowac sytuację zrobić rtPCR (po metronidazolu), czy Western Blota? doradźcie pozdrawiam
    • Właśnie kończyłem 10ty mc terapii (ostatnio Rolicyn,Biotraxon) kiedy cztery dni temu dostałem kilka w ciągu dnia bardzo silnych skurczów okrężnicy bez wypróżnienia. Ceramika w postaci muszli stała się mi bardzo bliska. W końcu pojawiła się ostra biegunka. Dzisiaj zdecydowałem się odstawić leki do czasu uspokojenia się tego. Od przedwczoraj oprócz standardowych probiotyków wziąłem dodatkowo Enterol,Scopolan i Flukonazol, ale na razie bez efektu. Czy u kogoś z Was wystąpiły takie ...
    • Dzień dobry W wykładzie dr J. Burrascano wyczytałem : " tetracykliny mogą niwelować efekt działania metronizadolu należy więc unikać ich łączenia". Arturze jak to ma się do rzeczywistośći, co więc brać w połączeniu z metronidazolem. Proszę o poradę
    • Czy metronidazol może wywołać "uśpioną " boreliozę? Mam zaleczoną, starą boreliozę, teraz zażywam metronidazol z powodu innych kłopotów zdrowotnych. I czuję się okropnie: wróciły dawne dolegliwości plus zmęczenie. Czy ktoś orientuje się może czy metronidazol może być przyczyną? Czy może działać podobnie do tinidazolu?
    • mam pytanie do tych co biora metronidazol, jak go znosicie? u mnie na drugi dzien po zazyciu minimalnej dawki, jakies 400 , wystapilo nasilenie objawow, cos na ksztalt zawrotow glowy i strasznego napiecia i ciagniecia z tylu glowy...mylse raczej, ze to nie skutki uboczne. teraz podnosze dawke stopniowo , zeby dojsc do 1000-1500... a jak jest u was?
    • Leki na cysty takie jak tinidazol a metronidazol zwlaszcza sa czesto podawane w pulsach. Tzn tinidazol jest malo szkodliwy i moze byc przyjmowany na okraglo, ale metronidazol lepiej przerywac z uwagi na mozliwosc uszkodzenia nerwow. Kiedys pisalem aby metronidazol stosowac np przez 7 dni w kazdym miesiacu. Teraz ILADS sugeruje, zeby minimalna dlugosc pulsu metronidazlu (lub tinidazolu) wynosila 2 tygodnie bo wtedy jest wieksza korzysc i szybsze postepy w leczeniu. Czyli dwa tyg...
    • Lekarz zakaźnik przepisał mi amoksy 4 g/ dzień + metronidazol 0,5 g/ dzień na 5-6 tygodni. Nie wiem jaka dawka i na jaki okres metronidazolu ma sens przy bb. Ulotka wskazuje raczej na leczenie pulsacyjne. Dziękuję za poradę
    • Nie mogę się doszukać na forum w jakim czasie od momentu zakażenia się bb pojawiają się jej cysty. Rozumiem, że jeżeli domniemane zarażenie nastąpiło w stosunkowo niedługim czasie od terminu badania PCR to branie metronidazolu lub citroseptu jest zbędnę. Dziekuję Przemek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się