metro

(25 wyników)
  • Od jakiegoś czasu tramwaje obu tych linii znowu zaczęły jeździc stadem w kierunku Służewca. I znowu rano po wyjściu z metra są dzikie tłumy na przystanku, bo się czeka i czeka i czeka na tramwaj. A potem oba przyjeżdżają na raz... Czy to się kiedyś w końcu zmieni??
  • Hej wszystkim! Przeczytalam wczoraj w Stolecznej artykul nt. drgan popwodowanych przez jezdzace metro. Mieszkam we wspomnianym bloku pod nr 120, z tym, ze na 2p., dokladnie 3 pietra nizej od p.Sienkiewicz, ktorej przeszkadza metro. A co ja mam powoedziec? Im nizej, tym bardziej odczuwalne sa te drgania. Odnosi sie wrazenie, jakby pociag przejezdzal pod podloga. Wprawdzie stare wagony sa glosne i malo estetyczne, ale przynajmniej pozwalaja sie wyspac i nie dzialaja ludziom na nerwy...
  • Mam pytanie w imieniu moich znajomych, którzy czekają od lat na zburzenie budynku i otrzymanie lokali zamiennych. Mam na myśli budynek przy samej Puławskiej, koło Metra Wilanowska, jesy to stary, przedwojenny budynek, bez ogrzewania, 3 piętrowy, bodajże, koszmar, czy ktoś ma jakieś informacje kiedy go rozbiorą i czy w ogóle ?
  • Czy często udaje się go Wam dostać? Ja dziś dopiero drugi raz go zdobyłam i to tylko dlatego, ze zaspałam. Dopiero około ósmej rozprowadzają. Ja o tej porze na ogół jestem juz w pracy. Wolałabym, żeby był dokładany do GW W dziesiejszym METRZE jest nasz wątek "Znane osobistości Mokotowa" :)
  • METRO(26)

Witam wszystkich! Wczoraj w głównym wydaniu Kuriera o 18 mówiono iż okolicznie mieszkańcy odczuwają przejeżdżające metro. u niektórych pojawiają sie nawet rysy na ścianach. Ja osobiście mieszkając na 4 piętrze przy metrze czasami też odczuwam, że pode mną coś jedzie. Ostatnio się to nasiliło. Jestem ciekawa WAszych doświadczeń i odczuć z tym związanych. Miłego dnia!
  • Z otwartymi ustami przeczytalem wczoraj inforamcje o pomysle przeznaczenia 20 milionów zlotych jako dotacje budowy tej swatyni. Kilka minut wczesniej czytalem o oszczednosciach szpitala w Rzeszowie, gdzie pielegniarki oszczedzaja na ... srodkach opatrunkowych. Poczulem dreszcz rowniez, gdy przczytalem zapis radiowej rozmowy Katarzyny Kolendy-Zalewskiej z MArkiem Jurkiem, który powiada: "Świątynia Opatrzności i jej infrastruktura, mamy do czynienia z wielkim wysiłkiem społecznym, i...
  • To chyba pierwszy przypadek próby samobójstwa pod wagonami metra. Miejmy nadzieję, że dziewczyna z tego jakoś wyjdzie. Przy okazji to dobry przykład na to, że Warszawa nie może inwestowac jedynie w zbiorkom i jedynie w metro. Jedna awaria i chaos. Potrzebne są w każdym przypadku trasy i rozwiązania alternatywne. Obwodnice, trasy bezkolizyjne, tramwaje, metro, buspasy.
  • Dziś rano w metrze naszły mnie takie myśli - czemu stacja zlokalizowana na Ksawerowie nosi miano Wierzbna ?
  • Jeżeli kochana pani Nelken mówi poważnie i drogowcy nie zamierzają przesunąć *wolnostojącego* bilbordu o 30cm, a jedynie dodać jaskrawości swojej niekompetencji, ZDM na nowo zrobi na mnie wrażenie. Dla kontrastu przytaczam tylko identyczną sytuację na Rosoła, gdzie nowa ścieżka biegła częściowo przez bazę bilbordu. W ciągu tygodnia po ułożeniu kostki, słup został przesunięty. Jedyną różnicą jest to, że tamte roboty organizowała dzielnica Ursynów, a te przy Sobieskiego Zarząd Dróg Miejsk...
  • Wyglada na to, że żyjemy w doskonałej symbiozie. Gazeta nas cytuje, inspiruje się naszymi wątkami (np. o dusigroszach z gminy Centrum), a my to sobie mozemy przeczytać :). W nagrodę i z okazji przenosin na Czerską, mając dzisiejsze "METRO" można dac drobne ogłoszenie z 10% ulgą. Najlepiej nekrolog :)))
  • jak się tu mieszka? chodzi mi konkretnie o okolice Lenartowicza. czy hałas i ruch uliczny nie jest dużym obciążeniem? jak z zanieczyszczeniem powietrza - czy można gdzies sprawdzic jakie jest w konrekretnym rejonie w porownaniu np z innymi dzielnicami? jak infrastruktura - sklepy, usługi, przedszkola i szkoły - wiem że są ale jaki jest ich poziom? jak z bezpieczenstwem, czy mozna spacerowac po zmroku? ponoc okolice Odynca to teren handlarzy narkotykow ale moze te informacje są j...
  • Metro(6)

Ja juz przeszlo rok temu pisalem, ze przez to ze zrobili bramki w Metrze to tylko jest rano klopot ze zdazeniem na ten upragniony pociag a przez bramke `sowbodne przejscie` wala w wiekszosci sami gapowicze. A te jelenie z wladz uswioadomily sobie to dopiero teraz.
  • Czytałem, czytałem,wiem...
  • Szkoda, że nikt nie zrobił fotek przystanku na Wałbrzyskiej - z pewnością kłębił się tam tłum mamrocząc podziekowania za likwidację linii autobusowych z Mokotowa do Centrum.
  • Moim zdaniem tylko częściowo.Co prawda pełni rolę "linii dowozowej do metra",ale już nie na Starym Ursynowie gdzie kursuje tylko w jednym kierunku co skutkuje na przykład tym,że z okolic Megasamu w porannym szczycie nie można tą linią dojechać do staji Metro-Ursynów ,do której jest stamtąd najbliżej. Poza tym gdybyśmy wydłużyli ją tak jak kieyś do Pl.Unii Lubelskiej,gdzie powinno jeszcze coś kursować poza linią 505,to znowu byłaby taka oto sytuaja,że autobusy w stronę Kabat je...
  • ...na Mokotowie, a konkretnie przy osiedlu Sluzew nad Dolinka. Mieszkam na ulicy Batuty (od niedawna) i szukam wlasnie najblizszej wypozyczalni. Wiem, ze osiedle ma jakis dom kultury, ale czy tam jest wypozyczalnia? - nie wiem. Bede wdzieczna za odpowiedzi. Pozdrawiam.
  • Brawo! Warszawiacy slyną z organizacji. Co tam metro w NYC czy Londynie. Warsiafka zdezorganizuję nawet jedną glupią nitke metra co im UE zafundowała. --- Varsovia semper turpis
  • Sciezki rowerowe przy przystankach, np. na Sobieskiego, są bardzo niebezpieczne. Wąski chodnik, sciezka tuż za przystankiem w sporej czesci przez niego zasłonięta. Osoba wychodząca w autobusu robi dwa kroki i wchodzi na sciezkę, wprost pod koła pędzącego rowerzysty, którego wczesniej nie widzi, gdyż zasłoniety jets on przez wiatę. A sami rowerzysci nieraz nawet nie zwalniają w takich miejscach, ostatnio tacy pędzący ponad 30 km/h smiegneli przed ludzmi wysiadajacymi na Dolnej, zda...
  • Nsza Pani Prezydent - pogromczyni kaczorów - robi wam jak najlepiej, a wy permanentnie narzekacie! Co za niewdzięczny naród! Przecież Pani Prezydent mogła nie remontowac - a jednak remontuje! Przecie Pani Prezydent mogła pieniądze na ten remont przeznaczyc na humanizację Ursynowa! Dziękujcie Jej, koziebobki, a nie krytykujcie! Jeszcze doczekacie się Jej pomnika - wiekszego niz ten Starzyńskiego! Pani HGW przewyższa bowiem wszystkich - nawet redaktorki GW

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się