Forum Turystyka Europa Francja
ZMIEŃ
      metro

metro

(43 wyniki)
    • czy zauważyliście, że paryskie metro nr 1 jeździ bez kierowcy? Jak to możliwe? :)
    • witajcie, przeczytałam wiele wątków dotyczących paryskiego METRA,RERu i obowiązujących tam biletów, karnetów, o strefach nie wspomnę.. Oczywiście wszystkie podpowiedzi są pomocne jednakże włąśnie wybieram się do stolicy Francji i nie wiem na jaką formę opłat za przejazd się zdecydować. Nadmieniam iż będę przebywać tam od soboty do czwartku, przylatuje na lotnisko Beauvis, mieszkać będę w okolicach Sorbony i chcę zobaczyć podstawowe miejsca które powinno zobaczyc sę w Paryżu. Co radzicie ?
    • Mam pytanie odnosnie biletu na metro, jezeli skasuje jeden bilet to ile jest on ważny i czy moge sie przesiadac wramach tego biletu. prosze o wszyskie informacje otyczace paryskiegometra. z góry dziękuje
    • Czy istnieje coś takiego. Czy można zakupić jeden bilet na merto i RER np. na jeden dzień, czy jest tylko możliwość kupna osobno tych biletów
    • mam pytanie odnosnie tej trasy?? ladujac o 20:30 na Orly Sud czym najlepiej jechac do Bonne Nouvelle?? Orlyval ?? Orlybus?? Czytalam troche ale nadal nie bardzo rozumiem, co z ile?? czy jak kupuje bilet na Orlyval za ok 9E to do jakich przejazdow mam prawo?? rozumiem ze na jakis pociag z lotniska do Antony, potem RER, tak??? a to metro potem, to jak wsiade w metro to dopoki nie wyjde na zwenatrz?? bo raczej bede musiala sie przesiadac.... ( trzeba kasowac gdzies w ogoleten bile...
    • Witam, mam pytanie czy istnieją bilety ulgowe typu mobilis dla dzieci (8 i 10 lat). Z tego co udało mi się ustalic, to dowiedziałam się, że są całodzienne bilety dla dzieci jeunes week-end za 3,30 E, ale one obowiązują tylko w sobotę i w niedzielę. Ciekawa jestem też czy obowiązują one w święta, bo właśnie na święta wybieram się do Paryża. Pozdrawiam Mirella
    • Mam pytanie dotyczące stref metra i RER czy one są inne bo jak zadałam jakieś pytanie na forum to ktoś mi odpisał że steryf RER nie pokrywają się ze strefą metra. Jak to jest
    • Wiem, że to kolejny wątek dotyczący komunikacji a nie walorów turystycznych. Ale pozwoliłem sobie go utworzyć, ponieważ na temat walorów turystycznych praktycznie wszystko znalazłem w przewodnikach, ale nie wiem jak do nich dojechać. W naszej stolicy kupuje się jeden bilet na pociąg z ... do Warszawy, potem drugi na metro, potem trzeci na autobus i jesteśmy na miejscu. A ci Francuzi nawymyślali: tyle linii metra, kolejki, pociągi, jakieś strefy, mnóstwo różnych biletów, na jede...
    • mój wyjazd już w ten weekend więc ostatnie pytanie - lot z Paryża do Warszawy mam 0 8:50 rano, lecę z WizzAir - na Beauvais zamierzam dostać się ich autobusem, który odjeżdża z Place de la Porte Maillot na 3h15m przed odlotem czyli w okolicach 5:30 rano. Nocowac będę w Formule1 przy metrze basilique st.denis, czy o tej porze będe mógł dojechać metrem, czy nie będzie z tym problemu? jak to widzicie?
    • Z żonką będziemy 7-8 dni. Chcemy sobie pozwiedzać i pochodzić bezcelowo, jaki bilet kupić, czy są "tygodniówki"?
    • Mimo wielu godzin w internecie nie mogę zrozumieć na czym polega różnica w cenie biletu Metro + RER z Crimee / 19 dzielnica/ do Disneylandu 6,70 i sam RER z Chatelet les Halles do Dysneylandu też 6,70. Czy jadąc do Wersalu lub Disneylandu mogę jechać na jeden bilet Metro + RER, czy muszę mieć osobne bilety Metro i RER ? Jak będzie to w drodze powrotnej? Czy na bilet kupiony w Marne -les-Vallee na RER mogę jechać również po przesiadce metrem? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
    • podpowiedzcie proszę, w sumie z dniem przylotu i wylotu - 6 dni, czy najtaniej wyjdzie kupno karty tygodniowej dla 2 osób, jaka jest mniej więcej cena, gdzie ją można kupic, i czy na całą sieć metra, czy może na wybrane strefy zgodnie z podpowiedzią jednej z internautek hotel jest położony w strefie 10-tej, niedaleko Canal St. Martin chciałabym, żeby rodzice (bo dla nich organizuję wyjazd) mogli swobodnie poruszać sie po mieście, zobaczyć możliwie jak najwięcej dzięki za wszelk...
    • Czy kupując jeden karnet z 10 biletami może z niego równocześnie korzystać np 3 osoby - jakieś odrywane bilety itp, czy dla każdej osoby oddzielny karnet?
    • 25.02 lece do Paryza. Przylot na CDG terminal 2F, skad mam sie dostac do hotelu na Boulevard de Magenta. Przejrzalam wczesniejsze wpisy dotyczace przejazdu z lotniska do centrum Paryza i chcialabym dowiedziec sie ile wynosi przejazd kolejka RER do stacji metra Gare du Nord i ile kosztuja bilety na metro. Jedziemy w tròjke (dwie osoby dorosle i dziecko 9 lat) i zastanawiam sie czy koszty transportu srodkami komunikacji nie sa zblizone do ceny taksòwki. Ile trwa prze...
    • rue Amélie??? Prosze o pomoc, gdyż nie mam pojęcia o Paryżu. Dzięki.
    • Witam! napiszcie jak jest rozwiązana sprawa poruszania sie osoby na wózku inwalidzkim w Paryżu. Byłam tam w tamtym roku 3 dni i nie zwróciła uwagę na to.W tym roku zabieram ze sobą znajomego na wózku i chciałabym być przygotowana na takie sytuacje. Jak jest z dojściem na metro dla inwalidów?
    • Wybieram sie pod koniec wrzesnia do paryza.Bardzo prosze o rzeczowe informacje nt cen i rodzajow biletow komunikacji miejskiej w paryzu.Interesuje mnie strefa 1-3.Jakie sa rodzaje biletow oczywiscie ich ceny oraz gdzie mozna je kupic. Za kazde info serdecvzne dzieki.Im bardziej dokladna informacja tym lepiej. Pozdrawiam
    • Mam pytanko. Czy na lotnisku Orly mogę nabyć kartę Paris Visite Pass (będę w Paryżu ok. godz. 20)? A jeśli tak, to czy ta karta uprawnia do przejazdu Orlival-em do stacji Antony (i co to jest Orlyval, czy to jest metro?)? Oraz czy karta Paris Visite Pass uprawnia do przejazdu Orlybusem do stacji Denfert-Rochereau? Bardzo proszę o odpowiedź, niedługo wyjeżdżam, a mam z tym problem.
    • Jedziemy na tydzien do Paryza po koniec marca z 2.5 letnia corka. Nie planujemy szalonych tras zwiedzania ale chcielibysmy zobaczyc ta dzielnice. Czy mozecie doradzic jak to zrobic? Jesli pojechac metrem to dokladnie gdzie wysiasc? A moze jakims miejskim autobusem sie tam przejechac? Bylam na wycieczce w Paryzu sto lat temu i duze wrazenie na mnie ta okolica wywarla - siedzialam jednak w autokarze... a teraz nie wyobazam sobie jak ja ugryzc pchajac przed soba wozek. Dzieki
    • Jak dostać się z lotniska Paryż Charles de Gaulle{ terminal 2B}do 5, Plac Charles Michels at Paris 15. Lecimy 10 września. Powrót 16 września ten sam terminal odprawa zaczyna się 04.50 kończy 06.10 jak dojechać na lotnisko z Plac Charles Michels. Jakie bilety będą najlepsze, planujemy spacery po Paryżu, wizytę w parku nauki de la Villet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się