mobile

(10 wyników)
  • witam, mam 156 1.8, w lutym wstawiłem silnik tzw. "odnowiony",stary zatarty wrócił do Włoch;-) "Fabrycznie" zalano go selenią 10w40 (20K), po przejechaniu 15 tyś zmieniłem olej na Mobil 1 5w50, silnik jest cichszy, ale AR zaczęła go konsumować; w tej chwili mam przejechane 22 tyś (15 selenia, 7 mobil) i 0,7 litr dolewki mobila, nie wiem czy to coś zmienia, ale olej zakupiony w RFN; Czy powinienem sie martwić? W ASO urzedzono mnie o takiej mozliwości... ale prawie litr na 7 tyś km ? ...
  • Obecnie jeżdżę na Mobil 5W50, ale czy to nie za "dobry" olej? Jaki olej jest optymalny do tego silnika benzynowego? I żeby nie zaczynać nowego wątku: Jakie oponki do felg 15'? Dotychczas jeździłem na Pirelli P6000 205x60x15, ale zamierzam zmianić letnie na nówki. Poważnie zastanawiam się nad GoodYear Excelence. Jakieś inne propozycje? Pozdrawiam no-one --- Śniażna Alfa Wrocław
  • Gdzies tam wspomnniales, ze przy eksploatacji 156 istotny jest wlasciwy olej, to oczywiscie zrozumiale, ale jaki uwazasz za wlasciwy? Wiem, ze byla ta kwestia poruszana juz niejednokrotnie na tym forum, jednak nie wiem na jakim oleju Ty jezdzisz, przy czym rodza sie kolejne pytania: jaki masz silnik i czy w przypadku obydwu 156 stosowales ten sam olej? I jeszcze jedno pytanko - ile Twoja Alfa pobiera Ci tego oleju? Z gory dziekuje za odp. Pozdrawiam. - Rafal
  • 1. Jaki olej polecacie wlać do silnika 2.4 JTD ? AR156, przebieg 160 000 km ale poprzedni olej nie znany. Wlać pełny / pół syntetyk? Jakiej marki? 2. Czy oleje Lotos i Platinum w normalnej, nie-ekstremalnej eksploatacji faktycznie nie ustępują już olejom "zachodnim" ?
  • Hej! Kupuje AR 156 2,4 JTD i bede chcial wymienic olej silnikowy, ale nie wiem, jaki byl lany poprzednio. Jaki olej polecacie? Czy Mobil One 5W50 Rally Formula jest ok?
  • Jak w temacie czy olej 10W40 (półsyntetyk) bedzie dobry do tej opcji auta ?? Pozdrawiam
  • olej w TS(11)

Cześć. W swojej 146 1.4 TS do przebiegu 60 tys. zalewalem Selenie 20K (na ASO ;) ) Następnie co 10tys wymieniam Mobil_1 0w40 full syntetyk - słyszalem że dobry (raz na 10 tys był zalany Mobil_1 5w50 bo nie mieli 0w40). Zbliza mi się kolejna wymiana (120 tys przebiegu). Uważacie iż dalej powinienem wlewać Mobila 0w40 czy może jest lepszy wybór? Z góry dziękuję za sugestie i pozdrawiam Tomek
  • jaki jest najlepszy półsyntetyk do boxera?czy istnieja PÓŁSYNTETYKI np 10w50,15w 60 lub cos podobnego? osobiscie jezdze na BP 10w40,ale chciałbym zalac cos ,co da wieksza ochrone przy wysokich obrotach ,a nie rozszczelni motoru. pozdrawiam
  • Witam wszystkich Dzis do glowy przyszla mi taka mysl. Czy oleje samochodowe takie jak Mobil czy Castrol faktycznie sa takie zle jak niektorzy tytaj pisza (chodzi mi o czeste podrobki). Tak sobie mysle czy oleje niszowe takie jak motul czy valvo... (nie pamietam nazwy) sa takie znowu super i niepodrabiane. Ciekawe czy lepiej taki olej kupic (niszowy) i narazic sie na ryzyko np. starego ojeju zlezałego, bo malo ludzi go kupuje. Mi oferowano na arkuszowej olej motul z beczki i jako...
  • pytanie identyczne jak w temacie... sprawdziłem ostatnio ile mi pali oleju na 1000 km i wyszło dokładnie że 1L/1000km - wiem że różnie to bywa w naszych Alfiątkach ale czy ktoś mi jednoznacznie może powiedzieć czy mam się martwić czy raczej olać sprawę i dalej tak jeździć. AR 146 1.8 16V TS, olej Mobil M 15W/40 , jazda raczej umiarkowana ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się