mobile

(32 wyniki)
  • Chciałem zapytać osobę zorientowaną (może pracownika serwisu), czy to jest normalne, że olej Mobil 1 0 w 40 Turbo Diesel zalatuje lakierem (dokładnie nie rozpoznaję) chyba nitro. Za ewentualne odpowiedzi dziękuję a żartownisiom dziejkuję zanim odpowiedza :-). Pozdrawiam
  • silnik w moim samochodzie lekko bierze olej który mobil wybrać 0/40 czy 5/50 proszę o radę.Pozdrawiam.
  • Mam taki pytanie. W moim Toledo, silnik 1,6 (1F) VW używam do tej pory oleju Mobil 1 zdaje się 5W-50. Chwalę sobię ten olej, niestety jego cena jest trochę za wysoka. W poprzednim autku tj. Renault 19 z silnikiem 1,4 używałem Elf Evolution i sprawował się znakomicie. Podczas jazdy na tym oleju zauważyłem nawet spadek spalania ok. 0,5 litra/100km. Z powodu tendencji zwyżkowej cen paliw (dziś już 3,85/l) chcę przejść na Elfa. Czy to nie zaszkodzi mojemu silnikowi ? Podobno Elf jest ...
  • Jaki rodzaj syntetycznego Mobil 1 zalać do zupełnie nowego Seata Leona 1.9 TDI (90kM)? Wcześniej brałem pod uwagę 0W/40, jednak teraz ze względu na większy o 25% wskaźnik TBN (KOH 12 mg)) bardziej teraz skłaniam się ku 5W/50 (Formula), tym bardziej że wskaźnik lepkości jest niewiele niższy (184). Czy 5W/ będzie "mniej brał oleju" w porównaniu z 0W/40, i czy równie dobrze jak 0W/ będzie sprawował się zimą ? (uruchamianie w czasie mrozów)
  • ktory olej wybrac??chodzi o 10w/40
  • Co zrobić aby nie przepłacać? Ja proponuję korzystać z serwisów aukcyjnych i porównywarek cen w sklepach internetowych, oferta średnio tańsza od tradycyjnych sklepów o 20-30% no i wielokrotnie bogatsza.
  • Przepraszam, że może zatam pytanie które tu padło już nie raz ale trochę poszukałem na forum i nie znlazłem odpowiedzi. A mianowicie: Mam zalaną Corsę olejem Mobil 1 5W50, czy jak doleję Lotosa może z jakieś pół litra (też pełnym syntetykiem) 5W40 to czymś to grozi? Zdaje mi się że oleje np. jeśli oba syntetyki to są w pełni mieszalne? Pozdrawiam i dzięki za porady
  • witam! chciałbym autko zalać nowym olejem, do tej pory w silniku był chyba Mobil Super (taka jest przynajmniej naklejka) - czyli mineralny. Nie wiem czy silnik bierze olej więc chyba bez sensu jest lać jakiś "extra", planuję wlać taki w miarę dobry mineralny i pojeździć miesiąc lub dwa (autko stało baaardzo długo nie jeżdzone) a potem wymienić już na "docelowy" silnik to benzyna 2.0, przebieg 135 000km.
  • A6 , 2,4 l benzyna. Producent zaleca olej lekkobieżny. Jest zalany mobil 10W/40. Ale bierze go trochę sporo, bo 400 ml/1000 km. Wiem że te oleje są w róznych lepkościach. Czy ktoś wie co radzą w serwisach?
  • WWitam zaraz zostanę posiadaczem Micry 1L 16V , samochód ma przrejechane 60 tyś od nowości na Mobil 1 syntetyk . Moim zdaniem trochę głosno pracuje silnik czy zasadna jest zmiana oleju na pół syntetyk 10w40 ? Z silnika nie ma żadnych wycieków a przebieg jest pewny. Może jeszcze ktoś mnie uświadomi czzy micra z 99 ma hydrauliczne kaswoanie luzu zaworowego , czy trzeba regulować zawory ? pozdrawiam
  • Mam Matiza z małym przebiegiem ( ok. 20 tys. km ) i już mam dość skrzyni biegów . Bardzo ciężko wchodzi dwójka i trójka . W instrukcji obsługi jest napisane , że powinien tam być wlany olej 75 W 85 , ale mechanik na przeglądzie wlał olej Mobil 1 75 W 90 - syntetyczny . Poprawiła się praca skrzyni , gdy jest już mocno rozgrzana , ale jak jest zimna , to przez ok. 5 s. nie mogę wrzucić dwójki , a trójka lekko zgrzytnie . Jeżdżę niestety na krótkich trasach , więc przeważnie męczę ...
  • Witam Niedawno kupiłem Opla Astrę I z 2001r., po zakupie jak to zwykle bywa postanowiłem wymienić płyny, filtry, świece oraz olej. Do tej pory jeżdziłem Hondą Civic z 1992r. i lałem Mobila Mineralny, znajomy mechanik poradził mi żeby do Astry też lać Mineralny bo każdy syntetyk rozpuści syf jaki jest w misce olejowej i silnik bedzie sprawiał problemy. Wlaliśmy więc Mineralnego Mobila, przejechalem na nim okolo 4tyś km i wydaje mi się że silnik głośniej pracuje. Czy zrobiłem dobrze, czy...
  • Witam! Leje olej do diesla Mobil Super S 10W40. Co oznaczaja te symbole?? Pozdrovka Maciek
  • kupiłem passata 93r. w niemczech i nie wiem jaki olej byl zalany ,a pora wymienić jest to silnik 2000 2E przebieg 250 tys, bardzo zadbany, serwisowany, oleju nie bierze i nie wiem jaki olej mu zalac na zime prosze o porade
  • Witam Stoję aktualnie przed dylematem o wyborze oleju do mojego autka. Ekspleatuję mój samochód od 3 lat i przebiegu 95tys.km. Aktualnie mam na szafie 155tys.km. Zawsze przestrzegałem terminu wymiany oleju i lałem syntetycznego Mobila 1 5W-40. Zimą gdy przyszła pora wymiany musiałem niestety ze względów finansowych przejść na Lotosa 5W-40 (też syntetyk). Teraz mogę już sobie pozwolic znowu na lepszy olej, ale pojawił się problem wyboru. Aha, w między czasie założyłem LPG. W książc...
  • Co sadzicie o tym oleju w wersji mineralnej dla auta o przebiegu 120tys km? Do tej pory uzywalem mineralnego Mobilu ale coraz trudniej go znalezc tutaj gdzie mieszkam.
  • Który olej jest najlepszy do silnika HDI 2.0: 1) ELF EVOLUTION SXR 0W30 2) ELF SYNTHESE 0W40 3) LOTOS Dynamic 4) LOTOS Syntetic Proszę o pomoc w wyborze właściwego oleju.
  • Pytałem już na forum Skody, ale tam taka jatka, że strach. Zaraz mnie powieszą, ze kupiłem Fabię. Ale do rzeczy. Mam Fabię 1,2 - 54KM, polecono mi wymianę oleju po 3000 km i właśnie tyle dochodzi. Fabrycznie jest zdaje się ARAL. Jaki olej polecacie do tego silnika? Pozdrawiam
  • Witam... Jestem umówiony na jutro w warsztacie na wymianę oleju i w związku z tym pytanie. Jaki olej byłby najlepszy (chodzi mi niekoniecznie o producenta), a o to czy specjalny do silników z LPG, bo taką instalację posiadam. Nie chcę też ogromnych pieniędzy na to wydawać i szczerze mówiąc rozważałem półsyntetyczny olej 10W-40 Petro-Oil do silników z LPG(do tej pory jeździłem na zwykłym półsyntetycznym Mobilu 1 10W-40). A może pozostać przy poprzednim oleju... Silnik ma przebieg ...
  • Jeżdze na mineralnym oleju Mobil super M klasy SL.Zastanawiam się czy można go wymienić na półsyntetyk. Spotkałem się ze sprzecznymi opiniami nawet w ASO.Mistrz mówi żę nie należy ze względu na hydrauliczne regulowanie zaworów, które mogą ulec rozregulowaniu , natomiast mechanik twierdzi że nic się nie stanie i można bez obawy wymieniać. dodam że silnik ma zrobione 50 tyś km i nie mam żadnych zastrzeżeń. Ale jeśli można to chętnie bym wymienił na półsyntetyk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się