motory

(5 wyników)
  • motor(34)

Motorem naszego ciała jest pompa (nomen omen) zwana sercem. A co jest motorem, który napędza nasze działanie, inspiruje i daje siły twórcze. Dlaczego człowiek nie spoczywa na laurach tylko wciąż wspina się wyżej? ************************************************************** "Mógłbym uczynić o wiele więcej, gdybym miał więcej nadziei."
  • co myślicie o tym pomyśle: wiele komfortu, do którego dążymy i na który zarabiamy, napędzając gospodarkę i postęp techniczny, w swej istocie oddala nas od codziennego towarzystwa innych ludzi - mam tu na myśli głównie mieszkania i samochody, ale wiele innych udogodnien ma tego plusa, że zwalnia nas z konieczności obcowania z innymi ludźmi i zwiększa nasz wpływ na dobór "społecznych doznań" inny człowiek jest dla nas najbardziej bogatym źródłem bodźców, informacji do przetworze...
  • Zależy mi na pewnym chłopaku. Znamy się już ponad 2 lata ale bardzo rzadko się widujemy. Mariusz uczy się w Kołobrzegu ja w Szczecinie, pozatym mieszkamy w innych miejscowościach, więc utrudnia nam to zawiązywanie bliższych relacji. Nie chciałabym go do siebie zracić, dodam że jest 2 lata młodszy i jest typem indywidualisty, trudno jest do niego dotrzeć. Oczywiście ma wielu przyjaciół, jest otwarty, wygadany ale serce chyba jeszcze zakleszczone na odwzajemnienie miłości drugiej ...
  • Każdy z nas ma w życiu jakieś marzenia. Każdy też ma nadzieję na realizację choć części tego czego pragnie, mając nadzieję iż dzięki temu uzyska coś wspaniałego co było jego dążeniem i motorem działania. Wydaje mi się iż w sumie niewiele osób realizuje swoje marzenia. Zastanawiałem się dlaczego i myślę że to nasze codzienne otoczenie w którym żyjemy i które znamy, jednocześnie ogranicza nas w naszych dążeniach. Często jest też tak iż po prostu chyba się boimy sięgnąć po przysłowio...
  • Pracowitość, zapobiegliwość, przezorność. Cechy, które cenimy u innych i chcielibyśmy sami posiadać takowe. Kiedy i w jaki sposób wyrasta z tych cech CHCIWOSĆ? Czy można ustalić jakąś granicę między tymi cechami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się