motory

(5 wyników)
  • Chciałabym wszystkich zmotoryzowanych uczulić na młodzież poruszającą się na motorach. Wczoraj na Sierakowskiej wjechał mi pod koła ( dosłownie!) młody chłopak. Jestem ( na szczęście) przezornym kierowcą i nieufnym w stosunku do pieszych i innych kierowców i widząc z oddali trójkę dzieciaków na motorach, zwolniłam i trzymałam nogę nad hamulcem...Gdy przejeżdzałam obok nich, jeden nagle ruszył, skręcił na drugi pas( nawet nie spojrzał czy coś nie jedzie) i wpakował się wprost na mn...
  • Witam, Od kilku miesięcy prawdziwą plagą na ul. Staszica (koło ICDSu) są popisy motocyklistów pędzących z ogromną prędkością. Powodowany przez nich hałas jest nieznośny i stanowi duży problem mieszkańców Os. Tęcza i Słonecznego. Popisy odbywają się do późnych godzin nocnych. Przy Staszica znajduje się szkoła i basen, jest to również miejsce spracerów okolicznych mieszkańców i gości ICDSu. Owe wyścigi to nie tylko męczące decybele, ale i realne zagrożenie. Rzecz jasna władze gminy ...
  • Odkąd mamy piękną ulicę stała się ona ulubionym miejscem wyścigów motorów i skuterów oraz testowania samochodów marki Peugeot przez sąsiadujacego dealera tej marki. Przy obecnej pogodzie nawet okien nie można otworzyć jest taki hałas, z dzieckiem przejśc się wzdłuż ulicy też nie da, bo nikt nie przestrzega ograniczenia do 30km/h ktore tam jest !!! Gdzie wnioskować o leżących policjantów , bo naprawdę zwariowac można !
  • "Zmiany ukształtowania terenu spowodowane przez motokrosowców podwyższają też zagrożenie powodzią. Tak dzieje się na przykład na terenie gminy Łomianki. Tam, między korytem Wisły a wałem przeciwpowodziowym, firma TNT Motocykle od lat prowadzi tor motokrosowy." - napisała Rzeczpospolita. Sprawa dotyka tego samego terenu o którym mowa w projektach obwodnicy (?) www.lomianki.info/document.php?did=200
  • Za walem w okolicy ulicy Brukowej jest spory tor motocrosowy. Ponadto wg. jednego z uzytkownikow forum na lomianki.pl jest to dosyc uciazliwe sasiedztwo: halas, pedzace motory itp. Moze kots mieszka w okolicy i moze potwoerdzic/ zaprzeczyc ww. opinii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się