nerki-

(12 wyniki)
  • najlepiej na operację/leczenie. Mój Tata ma stwierdzonego guza prawej nerki (do wycięcia cała nerka, guz 6x5cm) prawdopodobnie z przerzutem na wątrobę (3 małe ogniska po 2cm zmiany kwalifikujące się do wycięcia) a dodatkowo prawdopodobnie rak prostaty (również całość do wycięcia). Lekarz prowadzący (dr Adam Gajda) zapisał go do szpitala im. Prof. Orłowskiego przy Czerniakowskiej, dobry to szpital? Czy to dobry lekarz, ma ktoś z forumowiczów doświadczenie? Jakie mniej więcej statystycz...
  • Parę dni temu dowiedziałam się, ze tato ma guza na nerce. Odkryto to zupełnie przypadkowo. Któregoś dnia pojawił się krwiomocz i tato udał się do lekarza myśląc, ze ma zapalenie pęcherza. Lekarz zrobił usg i diagnoza-guz na nerce, duży- zwaliła nas na kolana. Tato jest okazem zdrowia, nigdy na nic nie chorującym, młodym, 54-letnim mężczyzną, pełnym energii i optymizmu, a tutaj takie coś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem zrozpaczona, nie wiem jak sobie z tym poradzić i jak p...
  • U taty stwierdzono guza nerki 16cm z przerzutem na pluco, niestety nie chca nic robic najlepiej wypisac.Przez ta nerke ktora mu uciska na nerwy nóg nie moze chodzic oraz uciska mu zoladek przez co nie je i jest ogolnie wycienczony. Jezeli mu nie usuna tej nerki to chyba grozi mu smierc glodowa i nie mozemy zrozumiec dlaczego nie chca tego zrobic . Ma dopiero 57 lat i niby wszystkie inne organy sa w porzadku wiec o co chodzi .... słowa P.Ordynator (sam sobie jest winny nie chod...
  • Witam, dwa lata temu pojawiły się u mojego Taty przeżuty raka nerki. Tata rok wcześniej przeszedł operację usunięcia nerki na której był pierwszy guz. Już wtedy nikt nie wysilił się żeby nas uprzedzić jak groźna jest to choroba i że ZAWSZE daje przeżuty. Centrum Onkologii w Warszawie dwa lata temu mówi nam „ Nie ma protokołu badań na tego raka” i odsyłają nas z kwitkiem. Dowiadujemy się o niestandardowej chemii. Trafiamy na Szaserów, tata dostajemy się na badania kliniczne Sorafe...
  • Witajcie. U mojego taty w czasie profilaktycznego badania urologicznego zdiagnozowano guza na nerce. Nie jest duży, jakieś 49 mm, ostatecznie jeszcze nie wiadomo co to jest. Tata na nic się nie uskarża, nic go nie boli, o krwiomoczu mowy nie ma. Mama jest laborantką i twierdzi, że tata ma dobre badania a mocz jak u dziecka. Tomograf na szczęście nie wykazał żadnych naciekań ani przerzutów do pobliskich narządów. Węzły też nietknięte ani nie powiększone. Na dniach tata idzie do szpitala ...
  • Kochani Pomóżcie! Mój tata ma po 7 latach od nowotworu nerki (jasnokomórkowiec) przerzuty do płuc (rozsiane w obu płucach). Szukam dobrego specjalisty. Czy ktoś z was miał coś podobnego? Bardzo proszę o kontakt. Zastanawiają się jaką dać mu chemię i czy bedzie refundowana. Jesteśmy w wielkiej rozpaczy. Czy ktoś mi może coś na ten temat powiedzieć. Co jest na ten nowotwór najlepsze.Błagam odpowiedzcie. Czekam na wszelkie rady!
  • Mojemu ojcu zdiagnozowano guza nerki (3cm x 3,2 cm). Guz nie jest duzy, na TK nie wykazało przerzutów. Sytuacja wydaje się nienajgorsza zwłaszcza. Ojciec ma już 80 lat, w tym wieku operacja jest obarczona jest duzym ryzykiem, więc szukam alternatywnych rozwiązań. Czytałam, ze u starszych osób wykonuje się radioablację lub krioablację. Nie mogę znaleźć czy w Polsce godzies robią coś takiego. Jestesmy przed wizytą u lekarza więc może coś tam się dowiemy, a może ktos na tym forum c...
  • Mój tato miał ponad miesiąc temu usuniętą nerkę wraz z guzem. Rozpoznanie- guz złośliwy, o średnicy ok. 8 cm., ograniczony wyłącznie do nerki, brak przerzutów i zmian w innych organach. Bardzo proszę o informację, jakie badania kontrolne i jak często tato powinien wykonywać? I napiszcie proszę, jakie są rokowania, czy to możliwe, że tato z tego wyjdzie??? Lekarz nie chciał nic mówić n/t rokowań...powiedział tylko: "żyć jak dawniej"... Z góry dziękuję za pomoc i wsparcie...
  • Witam, jestem tu poraz pierwszy i potrzebuje porad, wyjasnien i wskazowek. Moja mama rok temu miala usunieta nerke, gdyz byla ona zaatakowna przez nowotwor. Po badaniu tej usunietej nerki stwierdzono, iz byl to nowotwor niezlosliwy. Mama po woli doszla do siebie i wszyscy niemal zapomnielismy o tym co sie wydarzylo. Jednak na poczatku tego roku mamie zaczal dokuczas bol w barku. Podejerzewano rwe barkowa i na to ja leczono... bol nie ustawal a reka stawala sie niemal bezwladna...
  • Witam, moja mama od jakiegoś czasu ma bardzo spuchnięte nogi. Dostaje jakieś leki ale chyba nie bardzo działają. W poniedziałek przyjęła chemię i od tego czasu stan się jescze pogorszył. Moze ktoś wie jak z tym walczyć? Dostaje również leki przeciwko zakrzepicy. Pozdrawiam Monika
  • witajcie, rok temu u mojego taty wykryto raka krtani z przrzutem na szyje, operacja, radioterapia, po 5 m-cach TK wykazało naciek , hipertermia, ciągły ból,tak jest do dzisiaj, ciągle na tabletkach morfinowych, ale teraz pojawiły się obrzęki na stopach, dlaczego tak sie dzieje, dlaczego puchną nogi??
  • u mojej mamy pojawily sie wymioty i dom ogarnal strach....najpierw sporadyczne wymioty a teraz nawet jak wezmie tabletke, albo napje sie wody to mamie wszyystko "podchodzi" do gory co nie zawsze konczy sie zwracaniem. Myslelismy, ze to skutek radioterapii paliatywnej, ktora mama miala ok 2 tyg temu w tym samym momencie pojawily sie te objawy), ale lekarze wykluczaja naswietlenia jako powod wymiotow, gdyz mama miala nasiwtlone biodro a nie okolice klatki piersiowej... bardzo sie b...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się