Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      niemoralny

niemoralny

(8 wyników)
    • "Hodowla przemysłowa! - Najpierw wtłoczone zostają w istnienie, wepchnięte w życie inseminacją lub inkubacją. I od tej chwili aż do końca trwają w przerażeniu i udręce. Świat jest jednolitym koszmarem oblepiającym ciasno ich strach i cierpienie. Nie ma kogo prosić, nie ma na co liczyć, opór jest bezsilny, ucieczka niemożliwa, śmierć nieunikniona, strach bez pociechy, rozpacz bez ukojenia, męka bez zadośćuczynienia. Najwyższą, ostatnią instancją zwierzęcego Kosmosu reprezentuje Czł...
    • Po cóż komplikować sprawę pryncypialnymi pytaniami o moralną stronę tego wszystkiego? James Serpell jest profesorem etyki ekologicznej na Wydziale Weterynarii Uniwersytetu Pensylwańskiego, gdzie kieruje Center for the Interaction of Animals and Society. Jest również współzałożycielem i sekretarzem International Society for Anthrozoology (ISAZ). Opublikował wiele artykułów naukowych traktujących o psach, kotach i relacjach ludzie-zwierzęta. Jest autorem oraz redaktorem i współr...
    • ... wiec pozwoliłam sobie to naprawić;) >Społeczeństwo Kryterium Autor: filippa.pippa 07.12.11, 17:37 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz cytując Odpowiedz Wegetarianizm stanowi kryterium, dzięki któremu możemy poznać, czy czyjeś dążenie do moralnej doskonałości jest prawdziwe i szczere. Lew Tołstoj Otóż to. Zgadzam się z Lwem. A wy?<
    • Oto jeden z wojujących wegetarian (ten po prawej) www.religio.de/gifs/bd0295.jpg Celowo zrobił sobie fotkę z Dalaj Lamą, aby zyskać szacunek i poparcie w mediach, wśród naukowców, we władzach... Dalaj Lama wyraził o nim pochwalną mowę... A kiedy kierowana przez niego sekta "Najwyższa Prawda" dokonała zbrodniczego zamachu (użyli gazu bojowego o nazwie "Sarin") w tokijskim metrze, ani media, ani środowiska naukowe, ani władze Japonii nie przeprosiły za swoje wcześniejsze rekomend...
    • Demaskatorz masz pewnię smażalnie kiełbasek lub kurczaków, dlatego wegetarianie psują ci interes więc postanowiłeś ich zdemaskować. Możesz zacząć odemnie. Od kilunastu lat jestem wegetarianinem. Nie ma dla mnie znaczenia, czy to szkodzi zdrowiu czy też pomaga. Nie jem mięsa z powodu przekonań, a nie zdrowotnych. Niestety większość ludzi są wszystkożerni jak szczury i nie mają moralnych dylematów, dlatego też ich opinia zupełnie mnie nie interesuje.
    • z ludzką twarzą go zrób :)
    • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2728289.html Jesteśmy moralni, dbamy o naszą planetę. Musimy jednak coś jeść! Precz z mięsożernymi bestiami!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się