Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      niemoralny

niemoralny

(69 wyników)
    • Dla mnie nie chodzi tu tyle o prawa autorskie a o to, ze rzad dostaje do reki instrument za pomoca moze podgladac i podsluchiwac wszystkich. Cenzorowac internet wg. wlasnego widzimisie. I tak podgladal wczesniej ale nie mial prawa za to czy tamto skazywac. Teraz moze bardzo duzo i obawiam sie ze ktos moze z tego skorzystac i stac sie nowym Wielkim Bratem. Wracamy do PRLu pod pewnym wzgledem.
    • Na szczęście nie przeprowadzono badań na temat dopuszczalności tortur :)
    • bez krecenia lody sa niesmaczne
    • powinna być ! Bez moralności polityka jest wyłącznie walką każdego z każdym i stołki a z pola widzenia znika dobro drugiego człowieka rodziny narodu...myślę ze w polskiej polityce ostatnie 60 lat takie włąśnie było i dlatego mamy tak jak mamy...
    • GW bombarduje rewolucję moralną jak tylko może, Żakowski robi o tym program, a coby się upewnić, że lud się o tym dowie, robi notatkę w Gazecie, zaganiając do tego Leszczyńskiego, który chyba stał się w Gazecie czołowym telewidzem.
    • "Rewolucji moralnej" nie przeprowadza sie okazujac pogarde i prawu, i sprawie- dliwosci, i panstwu, i spoleczenstwu.A tak chca to zrobic "rewolucjonisci" Kaczynski, Rokita i Giertych. Dowodem "brawurowa" akcja komandosa Wildsteina, ktory wrzucajac granat do szamba niewatpliwie zniszczyl to, co jest podstawa- wa cywilizacji zachodniej: zasade, ze obywatel nie musi udowadniac swojej niewinnosci. W IV RP Kaczynskiego, Rokity i Giertycha bedzie trzeba. Przypil- nuje tego tajna policja w m...
    • To jest problem USA, że nie potrafią upilnować swoich najwrażliwszych danych. W ogóle nie wiem po co wcześniej pan Assange się bawił w ich redagowanie, zamiast opublikować jak leci i powiedzieć "patrzcie jak o swoich współpracowników dbają Amerykanie". Wreszcie to zrobił, brawa dla tego pana!
    • "Gowin pytany o "katolicką kampanię" powiedział: - Moim celem nie było stworzenie prawa zgodnego z nauką Kościoła, tylko takiego, które z jednej strony chroni ludzki zarodek, a z drugiej ma realne szanse na uchwalenie. Niepokoi mnie, że ciągle nie możemy pracować w Sejmie. Uważam to za jawne tchórzostwo klasy politycznej. Po 20 latach tworzenia zarodków in vitro w sposób nieuregulowany prawem i po czterech latach uchylania się przez Polskę od uregulowania tych spraw, do czego zobowiązuj...
    • Wildstein to następny nawiedzony z ciemnogrodu,piszący inaczej...
    • z tym tekstem zgadzam sie w szczegolnosci: "Potrzebujemy rewolucji moralnej, gdyż otaczają nas "dusze z błota", reakcjoniści, ukryci monarchiści, ludzie mali, jednodniowi patrioci"
    • Baaaardzo pokrętne rozumowanie Panie Tomku
    • "Swój wyjątkowy w skali europejskiej status 74-letni dziś Berlusconi zawdzięcza specyfice włoskiej kultury [b]politycznej???[/b]" Tylko nie "politycznej" ladies and gentlemen! Po prostu bywają takie narody (hmmm...) złożone w 51% z łachuder, złodziei i kur.wiarzy...
    • Tak żadko zdarzają się oświeceni księża..
    • Brawo Panie Radziwinowicz, fajnie dowiedzieć się że bogacze całego świata bawią się tak samo, nawet rosyjscy. Może napisałby Pan redaktor o największych wygłupach majętnych tego świata? Ze Stanów, Brazylii, Indii, o Blskim Wschodzie nie wspomnę. Zapewniam Pana redaktora że Rosjanie jeszcze im nie dorównują.
    • A skad oni moga wiedziec ze to lamie prawo Boskiego , moze Bog nie ma nic na przeciw. Zawsze jeszcze jeden naiwniak do placenia na kosciol... Co za kraj jest tylko gorzej i gorzej, jak projekt Gowina i PiS'u jest zbyt liberalny to rozumiem ze najlepiej by bylo strzelac w leb albo odpracowac w lagrze na rzecz Kosciola...
    • A moze w kolejna rocznice zdlawienia niemiecko-austryjackiego faszyzmu w post-kaczynskiej Polsce pora na DEZYNFEKCJE stosunkow polsko rosyjskich. Po upadku PRL-u i Zwiazku Radzieckiego polscy jak i rosyjscy politycy zaprzepascili ogromna szanse na ulozenie normalnych, partnerskich stosunkow miedzy naszymi narodami. Po 1989 roku nasza krotkowzroczna polityka zagraniczna byla prawie calkowicie zdominowana budowaniem "RELACJI" z USA i Zachodem. Z PRL-u odziedziczylismy kompletnie zdemonizow...
    • nie chce mi sie wierzyc ,zeby SB stosowalo metody uzywane przez setki lat przez kosciol katolicki ?!
    • jola, no dalej... dokop mu!
    • Odnosnie sprawy arcybiskupa Wielgusa tylko Pan Borowski zachował się z klasą, odpowiadając na pytanie dziennikarza radiowej Trójki, że sprawa ta jest wewntętrzną sprawą koscioła, a arcybiskup nie jest urzędnikiem państwowym ani politykiwm, więc nie będzie tego komentował. Co do lustracji w kościele - niech kościelne komisje ją przeprowadzaja, ale mnie, jako wierną nie interesują cudze grzechy, cudze winy i cudze upadki. Wolalabym, żeby kościół powstrzymał się przed informowaniem w...
    • jeees! jestem pierwszy na Michniku. "Donosy rzeczywistosci" tej ksiazki chyba nie czytal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się