-
Śmieszne bo dokonałam w ostatnim czasie odkrycia że zmęczony wygląd swojej twarzy zawdzięczam nie trybowi życia a złemu doborowi podkładu oraz kremu pod makijaż.Dodam że nie chodziło o ich jakość bo były to kosmetyki z wyższej półki ale własnie o całkowite nietrafienie w potrzeby mojej skóry jak sie okazało.
Nawet teściowa która od zawsze ubolewała żem taka zmęczona, aktualnie pieje jak dobrze wyglądam że skórę taka jak po wakacjach więc chyba mi się dobrze wiedzie nie to co kiedyś :-D Pr...
-
co nowego odkrylyscie dla siebie w tym roku i zostanie z wami na dluzej?
tak ogolnie od dobrego plynu do demakijazu po rzeczy calkiem duze
podzielcie sie odkryciami w kategoriach roznych
ide zamieszac w bigosie
i swoje tez dopisze :)
-
...jest wciąż mój syn.
Mieszkam w bloku, nie mam jeszcze ogrzewania i wieczorami nocą jest u nas zimno -i mówię to ja- chłodnolubny człowiek- mój mąż padł na łopatki jak zobaczył mnie wczoraj w skarpetkach.
Jakie macie/ miałyście patenty na nieodkrywanie się dziecka?
Jak był niemowlakiem to spał w śpiworze z rękawami.
A teraz pod kołdrą, pod kocem- jeszcze z miesiąc temu.
I nad ranem odkryty,ale nie dlatego, że mu za ciepło, bo skulony jak żółwik i trochę zmarznięty.
Co tu robić?
...
-
Wpadam czasami na facebooka i przeglądam profile znajomych znajomych i aż mnie rozwala jak dziwne zbiegi okoliczności dostrzegam , że np ludzie znani mi z zupełnie róznych okoliczności mieszkający setki km od siebie mało prawdopodobne żeby się na oczy kiedykolwiek widzieli mają ze sobą kontakt przyjaźnią się i znają ;-)W obrebie mojego dużego miasta tez się okazuje że z masa ludzi amm wspolnych znajomych czego nie wiedziałam.Oglądam od kilku lat kanał laski na youtubie i dostrzegam ją w z...
-
...mijającego roku?
To już chyba ostatnie moje muzyczne w tym roku:)
www.youtube.com/watch?v=8UVNT4wvIGY
Do posłuchania przy kieliszku czegoś dobrego i jakiejś cudownej osobie obok:)
Najlepszy film to dla mnie Czarny Łabędź by Aronofsky, z polskich obejrzanych - Kret.
Książka, która zapadła w pamięć to "Żłote żniwa" Grossa( watek, który wtedy założyłam rozwinął się w pasjonującą dyskusję, którą dobrze wspominam, co rzadkim jest dla tego forum;)P i opowiadania Alice Munro
-
Jak w temacie. Co ciekawego jadlyście, próbowałyście i dobre było? A wcześniej tego nie było w Waszym jadłospisie.
Ja mam dwie takie rzeczy. Może "odkrycia kulinarne" to zbyt szumnie nazwane, ale dawniej tego nie stosowałam. Pierwszą jest kawa zbożowa. Zwykłej kawy nie pijam, ze zbożową miałam złe skojarzenia, a tu niespodzianka. Dobra jest. Zaczynam się uzależniać.
Drugą rzeczą jest tymianek. Rzaczej nie stosowała. Teraz jestem fanką i wciskam gdzie się da.
-
co to?
powiem wam, że odkąd w gupiej gazecie znalazłam przepis na twarożek z dodatkiem skórki cyttrynowej, to zaczęłam inaczej patrzeć na cytrynę
stałą sie ona teraz ważnym składnikiem sosów sałatkowych, zup, dipów, etc
a już w momencie, gdy masło paryskie (skłądniki: masło, oliwa, sól, pieprze, tymianek, sok z polowy cytryny, skorka z cytryny, z skorka z pomaranczy, czosnek, dymka, brandy, opcjonalnie anchois) wywindowało się na szczyt hitów jedzeniowych na wielkanocnym stole, upewniłam s...
-
... wlasnie (przed)wczoraj ogloszono pewne dosc fascynujace wyniki doswiadczen w stanach, na akceleratorze (przyspieszaczu) czastek Tevatron. nic pewnego jeszcze, ale fajne rezultaty i sporo spekulacji o nich jest :)
gdyby ta obserwacja sie potwierdzila, to mogloby to oznaczac, ze odkryto zupelnie nowa czastke i zupelnie nowa fizyke - nieopisana w obowiazujacym obecnie modelu mikro-swiata, zwanym modelem standardowym. moglaby to nawet byc czastka, ktora przenosi nowe, nieznane oddzialywani...
-
Tak, wśród moich odkryć większych i mniejszych, to jest zdecydowanie
kluczowe w relacjach tata- mama- dziecko;) Już wiem, czego mi się
tak ciężko dogadać z mężem. Przykład: mąż wraca z pracy i opowiada
mi , jaki to projekt dziś robił itp itd, że gdzieś jeździł, coś
załatwiał, z kimś się widział. Następuje chwila ciszy, on spogląda
na mnie, aż przedstawię mój komentarz lub równie interesujące fakty
z naszego dzisiejszego dnia, a ja kwituję wszystko jednym zdaniem:
Mikołaj wyprodu...
-
Co ostatnio nowego pojawiło się na Waszym stole, co niespodziewanie zachwyciło i będzie pojawiać się częściej? Przez zachwyt rozumiem walory smakowe ale też np. prostotę wykonania, "taniosć";), walory zdrowotne, oryginalność lub połączenie wszystkich powyższych.
Lubię gotować ale mam naturę twórcy i nie lubię monotonii, dlatego szukam nowych inspiracji:)
moim ostatnim kulinarnym odkryciem jest zupa - krem z kalafiora z grzankami. Prosta, niedroga, bez zasmażek, rosołków itd. a jaka smaczna....
-
Tak, od razu napisze, ze strasznie mi sie nudzi ;)
Odnosnie tematu przeciwzmarszczkowego... wiele z Was pisalo, ze kremy to juz trzeba stosowac od 25 roku zycia, zeby zmarszczkom zapobiegac, w tivi tez tak slyszalam no i sie wystraszylam ;) Niketore polecaly loreala kod mlodosci no wiec poszlam i kupilam...
Okazalo sie, ze takiej alergii dostalam, ze sie w lustrze nie poznalam :( Nie wiem co ten krem w sobie ma.
Poszlam i kupilam kolejny tym razem Nivea Q10 (najpierw na noc). Sluchajc...
-
Czy do takich butów zakłada się rajstopy? I jakiego koloru? buty są czarne.
-
Hej, czy czasem zdarza wam się taka eureka, po której wasze życie już nie jest
takie samo? Nie chodzi mi o odkrycia w stylu: jak ja mogłam żyć bez zmywarki
(chociaż to w sumie też jest fajne), tylko o tzw. "prawdy życiowe". Ja mam
takich kilka, dla niektórych z was są pewnie oczywiste, ale ja przeżyłam
metamorfozę po ich uświadomieniu sobie:
1. Im bardziej się w pracy wykazujesz, tym większe są wobec ciebie oczekiwania
i tym łatwiej podpaść szefowi. Lepiej wybrać sobie status umiarkow...
-
waszym zdaniem, czy wypada założyć do czarnych rajstop buty z odkrytymi palcami?
-
No to jedziemy dalej z filmami :) Tym razem filmy mało znane, które was zachwyciły. Mnie ostatnio "Mała miss" (Little Miss Sunshine), a dawno temu "Ådalen 31" Bo Widerberga.
-
przestałam w zasadzie nosić moje buty na obcasach, bo co założyłam którąś parę, to zwłaszcza prawy but mi spadał, tzn. tak się wysuwał z buta. ale co gorsza, przy pierwszej lepszej próbie kupna nowej pary na obcasach problem pojawiał się już przy przymierzaniu. noszę rozmiar 39.
tzn. tak mi się zdawało, bo w jednym ze sklepów podjęłam dramatyczną ostateczną próbę kupna i znowu to samo, ale natknęłam się na jeden model, który bardzo mi się w sumie spodobał i nie było tego mojego 39. przymierz...
-
Pewnie jestem trochę do tyłu, ale dopiero teraz odkryłam tę
rewelacyjną laskę. Nie można przestać tego słuchać ;-)
pl.youtube.com/watch?v=tR7SdaXHPH4&feature=related
A to pewnie znacie:
pl.youtube.com/watch?v=c6MRYLWJb1o&feature=related
Świetny głos, świeżość, no tego mi było trzeba ;-)
Czy komuś jeszcze się ona tak podoba jak mnie?
-
nie wiem czy znacie czy nie, ale wrzucam :)
Kiedy polejesz klaczki kurzu lakierem do włosów, a potem będziesz po
nich jeździć na wrotkach, mogą się zapalić.
Glos czteroletniego dziecka jest donośniejszy niż glosy ok. 100
dorosłych w zatłoczonej restauracji.
Jeżeli zaczepisz psia smycz o wiatrak na suficie, silnik nie będzie
miął siły obrócić 30-kilogramowego dziecka ubranego w psie szelki i
ubranko Supermana. Jednak jest wystarczająco silny, aby ta sama smyczą
zedrzeć farbę ...
-
Więc się podzielę :)
W sklepie są ubrania ciążowe i ubranka dla dzieci ( w tym kolekcja dla
wcześniaków)
Firmę założyły jakieś dwie mamy w ciąży, które nie miały co na siebie
włożyć ;)
Na razie wybór nie jest ogromny ale pani w sklepie mówiła, że będzie się
zwiększał bo dopiero startują. Sklep jest na Ursynowie w Galerii Ursynów. Na
wizytówce pani podała mi adres strony internetowej ale jeszcze tam nie
zaglądałam: www.be.com.pl
Marta
-
Hmm..znalazłam, sie w takiej sytuacji w jakiej nie chciałaby sie znaleść żadna mężatka..
Mam męża, który lubi podróżować..ja nie zawsze mu mogę towarzyszyć w tych podróżach ale (w wiekszości towarzyszę..)a że samemu podróżować się nie opłaca po prostu to z braku chetnych znajomych szuka ludzi przez internet..i zawsze się znajdują jakieś osoby które też chcą jechać w dane miejsce..
Znajdują się w tym gronie rówież kobiety- tu mnie naprawdę dziwi fakt ,że kobiety takie odważne i nie boją si...