ogrzewanie

(6 wyników)
  • Odbrałem rozliczenie i co się okazuje w porównaniu z wcześniejszym rozliczeniem: - faktycznie spadła w rozliczeniu cena za 1 GJ z 42 zł do 29 zł - spadło zuzycie ciepła w całym budynku - powierzchnia budynku wzrosła około 10% - tzw. koszty wspólne wzrosły o 300% (głownie ogrzewanie klatek schodowych) i ich udział wzrósł z 10% do 30%-50% w całkowitych kosztach związanych z ogrzewaniem budynku, PRZERAŻAJĄCA MANIPULACJA LICZBAMI
  • Ceny za ogrzewanie na Obozowej wzrosly o 20 %. Czy w jakis sposob mozna odwolac sie od decyzji? Do jakiego Urzedu nalezy sie zwrocic?
  • Witam, mam pytanie. Otóż zauważyłam idiotyczną rzecz. Po skręceniu grzejników do zera, czyli ich wyłączeniu, odczekuję jakąś godzinkę i jak już są wystudzone otwieram okno, po 15 minut na każde poemieszczenie. Oczywiście nie w tym samym czasie, żeby przeciągu nie było. No i wracam po 15 minutach i szok, grzejnik, (zakrecony) chodzi na pełnej parze grzania. Czy możecie mi wystłumaczyć o co chodzi??? Tak się dzieje w obydwu pomieszczeniach na górnym poziomie, a na dole jest wszyst...
  • czy ktoś z mieszkańców na ul.Ceglarskiej 25 wie czemu nie grzeją kaloryfery na klatkach schodowych, przecież jest minusowa temperatura na dworze.
  • Czynsz(9)

Jestem zainteresowana kupnem mieszkania ul.Szwai w II-gim etapie. Czy wiecie jaka bedzie stawka czynszu za 1m2 i czy jakies inne oplaty stale? Dzieki za informacje
  • Według informacji które uzyskałem: 1) Od srodków finansowych zgormadzonych na funduszach remontowych budynków nie są naliczane odsetki. Czy zgodnie z prawem ? 2) Między funduszami remontowymi oddzielnych budynków dokonywane (w których są również osoby nie będące członkami spółdzielni) są sporadycznie pożyczki. Czy zgodnie z prawem ? 3)Koszty centralnego ogrzewania pustych lokali użytkowych w budynkach są rozkładane na właścicieli mieszkań w tych budynkach. Czy zgodne z prawem? 4) ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się