Forum Dom Developerzy: Wrocław
ZMIEŃ
      ogrzewanie

ogrzewanie

(23 wyniki)
    • Hej, w moim nowy mieszkaniu znajdują się elektroniczne liczniki ciepła (nie podzielniki ciepła zamontowane na kaloryferach, tylko liczniki mierzące temperaturę wody na wejściu i wyjściu z mieszkania, oraz ilość wody przepływającej przez kaloryfery). Ilość zużytego ciepła podawana jest w GJ. Niestety nie orientuję się ile kosztuje 1 GJ energii cieplnej, trudno mi jest też oszacować ile może wynosić zużycie ciepła w mieszkaniu (mam ok 70 m). Budynek ogrzewany jest własna kotłownią gazo...
    • Witam, jakie macie doświadczenia z ogrzewaniem gazowym? chodzi mi o kotłownię gazową przy budynku wielorodzinnym - czy jest to tańsze od kotłowni olejowych lub c.o.? pozdrawiam Michałł
    • Mieszkam na Chrzanowskiego od 15 lutego.Ostatnio dostałam rachunek od "ZEC-u" za ogrzewanie mieszkania i ciepłą wodę za JEDEN MIESIĄC.Jakież było moje zdumienie, jak zobaczyłam kwotę 240 zł oraz zużycie ponad 4 Giga dżule.!!! Pani z Łowieckiej, gdzie pojechałam (odpoweidzialna osoba za wystawianie rachunków to P.Anna Rękas)powiedziała,że to bardzo dziwne, bo takie zużycie miesięczne jest raczej w mieszkaniach ponad 100 metrowych i przy mrozie ponad 20 stopniowym!A zużycie wody prz...
    • W poniedziałek o godz. 23.16 moja córka wracała z pracy tramwajem nr 14. Jechała z Rynku w stronę Krzyków.Zajęła miejsce siedzące przy pierwszych drzwiach. Po przejechaniu trzech przystanków , poczuła zapach topionego plastiku. Okazało się, że zapach pochodzi z częściowo stopionej parasolki, która miała pokrycie ze sztucznego tworzywa.Siadając córka trzymała ją od strony okna (czyli grzejnika).Okazało się ,że stopieniu uległy cztery bryty złożonej parasolki. Aż strach pomyśleć co...
    • Jak sie sprawuje piec dwufunkcyjny do ogrzewania mieszkania i grzania wody. I czy to jest opłacalne?
    • Czekajac na nowe mieszkanko na wiosne przyszlego roku, wynajmuje kawalerke na poddaszu w domku jednorodzinnym, mam grzejnik elektryczny, 2800 W, prad ciagnie rowno, a temperature ciezko wyciagnac nawet na 20 stopni. Dom jest stosunkowo nowy, okna plastikowe szczelne, powierzchnia okolo 25m2. Czy duzy wplyw maja te wiatry co wieja od wczoraj, "wysysaja" cieplo? Czy oplaca sie inwestycja w np. grzejnik olejowy?
    • jest kilku developerów, którzy w taki sposób ogrzewają mieszkania-czy ktoś może na postawie własnych opłat, powiedzieć jak wyglądają jego rachunki w zależności od pory roku??
    • Witam, szukam osób,które w swoich mieszkaniach mają zainstalowane piece gazowe dwufunkcyjne.Ponieważ tam,gdzie chciałbym kupić mieszkanie mają one być,szukam i9nformacji na temat ich pracy oraz kosztów związanych ze zużyciem gazu. Pozdrawiam serdecznie
    • blc(4)

czy ktoś kupił dom w siechnicach budoawny przez BLC byłem niedawno i jakoś im marnie idzie miały być odane w grudniu ale chyba tego nie zrobią bo są jeszcze daleko, i jakie proponują tam ogrzewanie, bo niewidziałem tam kominów?
    • Czy ktoś mieszka w podobnym metrażu i wypowie się co do rocznych kosztów utrzymania takiego domu? Chodzi o: 1. Gaz z gazowni miejskiej (ogrzewanie+woda) piec Viessmana zwykły gazowy+ zbiornik 150 l. 2. Prąd kuchenka, mikrofala, itp. 3. Remonty 4. pozostałe media 5. inne .... Dzięki
    • proszę o pomoc ! zainstalowałem nowe pgrzejniki cieplne Purmo. zużyłem o połowę mniej ciepła ( odczyty na podzielnikach o połowe mniejsze niż rok temu ) a do zapłacenia 3 x większa niedopłata niż w ubiegłym roku ) mieszkanie 62m2 opłat za ogrzewanie w roku ubiegły 2500 w roku obecnym 3100 . z góry dziękuje
    • ile płacicie czynszu w przeliczeniu na metr? interesują mnie nowe mieszkania na krzykach
    • No to zaczynamy hehe
    • Chodzi mi konkretnie o etap III. Jaki jest stan prawny gruntu pod budynkami z tego etapu ? Chciałbym się upewnic, czy włascicielem gruntu jest tam na pewno SM6 i czy jest jest on obciążony hipoteką ? Czy można to sprawdzić na Komandorskiej, a jesli tak to o co dokładnie pytać ? Niestety dopiero zaczynam raczkować w tych wszystkich zawiłościach prawnych i chciałbym usłyszeć opinie uczestników forum na ten temat. Czy orientuje się ktoś może ile mniej więcej mogą wynosić stawki podst...
    • Myślę i myślę.... Chciałam kupić mieszkanie, ale na osiedlu gdzie już prawie zdecydowałam się na zawarcie umowy nie będzie gazu. Co o tym sądzicie? Czy to jest bardzo duży minus? Proszę o radę bo juz sama nie wiem co mam robić.
    • ile płacicie czynszu za swoje mieszkania? chcę się zorientować bo nie wiem gdzie kupic mieszkanie we Wrocku? Chcę kupic około 65m2.
    • Czynsz(5)

Jak wygląda na innych wrocławskich osiedlach wysokość czynszu w przeliczeniu na metr kw.? Osiedle "Gaj", Strońska /Piławska - 6,92 zł. Dzięki za informacje.
    • mam zapytanie...ile kosztuje eksploatacja mieszkania gdzie nie ma gazu ( w nowych budynkach czesto to wystepuje niby ze wzgledow bezpieczenstwa-tak jakby inni mieszkancy kozystali z "mieszkania-bomby gazowej") a wiec i ogrzewanie elektryczne i kuchenka elektryczna i podgrzewacz wody...czy aby koszty uzywania tylko energii elektrycznej nie sa jakies horendalnie wysokie?...moze ktos wie jak to sie ma do mieszkania ok 70 m. ...a moze wypowie sie ktos z mieszkancow ul. Bednarskiej 11-...
    • Pytanie do właścicieli lokali na Cichym Zaułku: - mam niskie ciśnienie ciepłej wody przy wannie. Czy też macie taki problem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się