Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      ogrzewanie

ogrzewanie

(21 wyników)
    • Firma Dolcan buduje w Ząbkach mieszkania z niewygórowanym czynszem. Jedyny problem to kwestia ogrzewania mieszkań i wody za pomocą piecyków gazowych umieszczonych na klatach. Podzielcie się proszę informacjami na temat zalet i wad takiego rozwiązania (koszty, przepustowość itp).
    • Jeśli mogę prosić - poradźcie! Domki kanadyjskie w Jozefosławiu. Ogrzewanie elektryczne, niefajne doświadczenia z zalaniem. Segment szeregowca (ca 14 letni), za 650.000 zł... Dojazdy Puławską - wiadomix... Warto?
    • Witam serdecznie, W moim mieszkanku grzeja kaloryfery tylko w ich gornej czesci tzn srodkowa oraz dolna ich partia jest zimna.Czy u innych mieszkancow tez sa podobne problemy? Pytam bo nie wiem czy moze nie sa uszkodzone - zapowietrzone z pewnoscia nie. Bede wdzieczna za wszelkie uwagi. Pzdr.
    • Czy w innych mieszkaniach przy Grochowskiej tez jest tak zimno? U mnie temp. wynosi 16-17 C. Problem tkwi podobno w węźle c.o, J.W chcąc zapewne zaoszczędzic zamontowala za mały węzeł. Czy ktoś już w tej sprawie interweniował w JW bo Administracja jest bezradna?
    • Czy ktos cos wie nt. tej inwestycji? Jest jakoś obciążona lub są jakieś problemy? Moi rodzice się interesują i szukają wszelkich informacji na rynku...
    • Planuję zakup mieszkania w budynku z własną kotłownią gazową. Deweloper twierdzi, że ogrzewanie powinno być tańsze niż miejskie??? Macie podobne doświadczenia?
    • czesc chciałbym się dowiedzieć czy już mieszkacie na osieclu i jeżeli tak to czy wszystko jest w porządku? ogrzewanie woda prąd no jak się mieszka czy jest akustyka że słychać co sąsiad mówi? ja niestety nie posiadam funduszy obecnie na wykończenie :-( dziękuje
    • Plytki(5)

Witam, co do kuchni i przedpokoju na podloge zamiast plytek ? Plytki sa moim zdaniem strasznie zimne. Obawiam sie natomiast ze parkiet jest zbyt wrazliwy na wilgoc. Moze korek ? Prosze o opinie.
    • co myślicie o mieszkaniach wybudowanych przez grupainwest.pl (HM inwest de facto) na ul. Szańcowej -abstrahując od ceny(dobre 1-1,5 tys za m za wysoka w stosunku do tej lokalizacji i metraży) co myślicie o -budynku, -rozkładzie mieszkań, -okolicy(czy nie za blisko linii wysokiego napięcia 100 m oraz zakładów kruszenia betonu 200 m) -podobno były jakies problemy z wyodrębnieniem hipotek(były roszczenia byłego własciciela dziąłki któremu nie zapłacili II raty) -czy jest waszy...
    • Zastanawiam się, dlaczego tu nie ma dyskusji na ich temat. Czyżby "solidna firma"? P.S. Sama już mieszkam na tym osiedlu, nie miałam żadnych problemów, ale ciekawa jestem, czy można ich polecać z czystym sumieniem ludziom, którzy przyjeżdżają oglądać osiedle przed kupnem.
    • Moi drodzy, właśnie zarezerwowałam dwa mieszkania w Poduszkowcu na os. Słowiczym w Piasecznie. Widziałam wątki poświęcone Multi-Hekkowi, wszyscy odradzacie kupno mieszkania i chcecie zniechęcać ludzi do kupowania mieszkań - dlaczego? proszę o konkretne opinie, co jest nie tak na tym osiedlu? Kupuję mieszkanie z garażem, więc nie będę wam blokowała uliczek.
    • Witam, Czy ktoś zna tego developera? Buduje obecnie na ul. Lawinowej (Wawer). Pozdrawiam, Marcin
    • interesuje mnie wysokość opłat eksploatacyjnych w nowych budynkach w W-wie. Jak może się to kształtować przy 1-pok. mieszkaniu ok. 33m2, w budynku z ochroną i zielenia itp, przy założeniu, że opłata obejmuje ogrzewanie, wode i fundusz rem. czy 5-8 zł/m2 to jest realne?
    • Czy ktoś słyszał coś negatywnego o firmie Brandt(choć za ewentualne pozytywne opinie też będę bardzo wdzięczna) - developer budujący kameralne osiedla segmentów w gminie Wawer- ostatnia inwestycja przy ulicy Sęczkowej w niedalekiej okolicy Wału Międzeszyńskiego? A może o firmie AJAX? Rozglądam się za segmentem w tej okolicy, ale mam dużo wątpliwości...zresztą kto ich dzisiaj nie ma :-) Będę wdzięczna za wszelkie opinie o tych developerach. gaga
    • kupilam mieszkanie od developera, i na moje pytanie jaki jedzie czynsz , dowiedziałam sie że ok 8zł za metr kwadratowy. a jak jest u was?
    • Kupiłem mieszkanie na osiedlu Pod Dębami - to znaczy prawie kupiłem - mam odbiór techniczny, ale żeby dostać klucze muszę dopłacić czynsz za dwa miesiące z góry. Takiej klauzuli nie ma w umowie. Poza tym czynsz został wyliczony, nie wiadomo na jakiej podstawie, na 10 zł za metr kwadr. W moim przypadku to jest 800 zł za miesiąc - mam poddasze o powierzchni ponad 40m. Poddasze jest traktowane w umowie jako "pomieszczenie przynależne" - czyli tak jak np. piwnica, za którą się przecie...
    • czy warto kupic mieszkanie w willa nowa?? ktos mial doczynienia z developerem? prosze o info,bo w sobote mam podpisac umowe??/ pliz...
    • Witam Poszukuję informacji / doświadczeń na temat pobieranych przez JW opłat (moim zdaniem trochę przekombinowanych) na osiedlu Regulska Opłaty za ochronę - za co tak naprawdę płacę , czy odpowiadają za mienie zdewastowane ? - Czytałem o ostatnim wypadku, podobno ochrona wycofała się od odpowiedzialności. Tak to i ja mogę ochraniać. (800 mieszkań * 41 PLN = 32.800 PLN miesięcznie - jest za co pożyć) Opłata za ogrzewanie - piec gazowy w bloku powinien obniżyć koszty co a tymczas...
    • W zasadzie jest to pytanie dotyczące I etapu Oranżerii, jak długo trwał cykl budowlany od rozpoczęcia wykopu pod fundamenty do oddania mieszkań? (Oranżeria II ma wyjątkowo długi!). Natomiast drugie pytanie dotyczy akustyki mieszkań, jak dobrze słychać twoich sąsiadów? Jeżeli jakiś mieszkaniec I etapu mógłby mi odpowiedzić byłbym bardzo wdzięczny.
    • 99,99 proc. wypowiedzi na forum tyczy mieszkań. W ogóle nie ma postów i wątków o segmentach, szeregowcach i takich osiedlach. Dlatego proponuję, wymieńmy sie uwagami na temat ciekawych lokalizacji segmentów w Warszawie i pod Warszawą, cenach, deweloperach i standardzie. Kto właśnie kupił segment, zamierza, gdzie i za ile. Proszę o wypowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się