Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      ortografia

ortografia

(9 wyników)
    • nie potrafią zorganizować wyborów jak w tej starej przedpotopowej europie ????? wystarczy dać krzyżyk przed kandydatem albo wybrać odpowiedni kartkę i wrzucić
    • Ciekawi mnie, ile wynosi nagroda za taki demaskatorski tekscik? Mysle, ze 150 zeta i zezwolenie na krotki pobyt w sekretariacie Nadredaktora.
    • "Miło" widać, że nie tylko w Niemczech ludzie narzekają z powodu reformy ortograficznej - a to z tymi samymi bzdurnymi argumentami. Oczywiście jest bzdurą, że taka reformeczka zubaża język albo że rządy nie mają prawa zmienić ortografię - a kto ma ujednolicić pisownię? Przecież to po prostu konwencja społeczna.
    • Podziwiałem dzisiaj króla Szwecji. Polski oficer wymachiwał mu szablą przed oczami, a król nawet okiem nie mrugnął.
    • Miałbym pytanie do germanistów: pani minister Aygül Özkan pisze się - jak widać - przez "o" i "u" umlaut. Jak to się ma do zreformowanej ponoć ortografii? Czy nie powinno się pisać oe i ue zamiast tych umlautów? A może Turków niemiecka reforma nie obowiązuje :-)?
    • Cóż za szaleniec!
    • ŁOJ matulu!!! Ja o bym za to chciał "ukrucić" tego gamonia, co to pisał, najlepiej o głowę bo i tak zbędna.
    • Tu nie chodzi tylko o panią Lis. Tu chodzi o sposób zarządzania propagandą publiczną. Ten sposób i poziom idiotycznego upolitycznienia mediów publicznych, rozbudowany przez Jarosława Kaczyńskiego, niweluje jakiekolwiek bohaterskie czyny tych ludzi. Okazali się równie małostkowi i pazerni na władzę jak najgorsi politrucy z czasów komuny. W tym kontekście polowania IPNowców na byłych i domniemanów TW przekraczają poziom groteski Sławomira Mrożka.
    • Wincuk Wiaczorka, panie dziennikarzu od siedmiu boleści. Polecam podręczniki do ortografii, tam są zasady transkrypcji z cyrylicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się