Forum Regionalne Mazowieckie Pruszków
ZMIEŃ
      ortografia

ortografia

(6 wyników)
    • Nie raz i nie dwa różne osoby zżymały się na moje nie ortograficzne pisanie. Chciałabym więc poruszyć ten problem i może odrobinę tolerancji znaleźć w narodzie. Na początek suche fakty. Dysleksja to zaburzenie objawiające się trudnościami w nauce czytania i pisania u dzieci, które nie powinny mieć z taką nauką problemów - są normalnie rozwinięte intelektualnie, nie mają żadnych poważnych wad wzroku i słuchu ani schorzeń neurologicznych, są otoczone w szkole prawidłową opieką dydaktyczną i...
    • Przyznajcie z ręką na sercu: czy Was nie przeraża stan wiedzy i świadomości ortograficznej oraz ten bezmiar byków popełnianych w sieci ? Pół biedy na forum ale poczytajcie komentarze bezpośrednio pod artykułami w każdym portalu.Tragiczne jest, że kardynalne błędy popełniają ludzie naprawdę inteligentni (sądząc po treści komentarzy), którym pisanie przychodzi łatwo, piszą potoczyście i z sensem.Nie chodzi mi o literówki, których nawet nie zauważam ale o ordynarne błędy ortograficzn...
    • Miałabym malutką prosbę - jeśli wiecie że robicie błędy ortograficzne to skopiujcie posta do worda nim go wyślecie tutaj. On sprawdzi błędy. Nie wiem - może tylko mi to przeszkadza (jestem wzrokowcem), ale może też innych razi w oczy np.: "wogule" czy "tesz". (taka mała dygresja - mam nadzieję że nikogo nie uraziłam :) )
    • mam prosbe do darksmile666. naucz sie ortografii a pozniej napisz trylogie o mafii mokotowskiej, wolominskiej i pruszkowskiej...;-)
    • szukam jakiegoś internisty co by sobie ze mną poradził- jestem notorycznie przeziębiony, a jak choruje to mnie zwala z nug że nie mogę się ruszać- mój internista chyba sobie nie radzi...
    • Czy ktos cos wie podobno w Piastowie na ul.Bohaterow Wolności powstaje restałracja ????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się