Forum Regionalne Mazowieckie Ciechanów
ZMIEŃ
      ortografia

ortografia

(4 wyniki)
    • 1. Czy tak trudno pisać beż błędów ortograficznych? 2. Czy błędy wynikają z nieznajomości ortografii? 3. Czy błędy to niechlujstwo piszących? 4. Czy nie warto sobie tym zaprzątać głowy? W przypadkach 1.3.4. nie mamy szacunku do języka polskiego i go zaśmiecamy. Wstyd. Przypadek 2 to większy powód do wstydu, lub piszą dzieci jeszcze przed szkołą i takich wpisów nie powinno się traktować poważnie. Przecież zawsze można po napisaniu kilku słów zobaczyć czy gdzieś nie ma "byków" z po...
    • gdzie w Ciechanowie mogę kupić bądż naprawić starą dentkę do wózka dziecięcego .
    • Wakacje coraz bliżej i chyba coraz więcej lenistwa w ludziach. Nawet im się myśleć nie chce... Na drzwiach basenu zawisła kartka z prośbą o NIE WPROWADZANIE rowerów, w bibliotece proszą o NIE WYJMOWANIE kart, w Championie o NIE SPOŻYWANIE produktów. TAK to piszą, rezygnując z poprawnej łącznej pisowni!!! W tym sklepie jest do kupienia również ser żółty nadbuRZański, bo znad BuGu. A i CHałas trafił się ostatnio w jednym z samorządowców. Gimnazjum 3 ma Nr, choć słowniki podają nr(...
    • Byliśmy w gronie 8 przyjaciół w Gawrze! Ogolnie się podobało. Mieli dobry pomysł z kręglami,taniej nie widziałem nigdzie.I jeszcze jedno:lubię ,gdy niczym nie śmierdzi, patrząc na papierochy, marychę i na stan łazienek. Tu mi zaimponowali, nic nie czuć.Raczej nie zrobi się z tego knajpa dla kumpli szefa (wstaw nazwę urokliwych,wrodzonych pryszczy na twarzy) ani żulernia.Jak dołożą starań do muzyki na żywo to powtórzą dawne świetne BWA OK! ja skończyłem ,Ponażekamy innym razem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się