Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      pierwszy raz

pierwszy raz

(4 wyniki)
    • Witam serdecznie! Proszę o Wasze opinie. Niewiele wiem o migrenie - kojarzę ją głównie z bólem głowy, który męczy od lat moją mamę i siostrę. Ja sama kilka razy w życiu miałam coś, co okulistka zdiagnozowała jako napad migrenowy - w polu widzenia pojawiała się ciemna plama, która przeradzała się w mieniące się, iskrzące tęczowo pole. Migało około pół godziny, gwałtownie mijało i wtedy pojawiał sie silny ból głowy. Ale nie to mnie męczy. Od miesiąca nasilają mi się zawroty głowy. W...
    • mnie migreny napadaja po przebytym stresie, często po 2, 3 dniach po - kiedy juz organizm zaczyna luzować. co zauważyłam, w trakcie stresu pozostaję przy dużych ilościach herbaty zwykłej koniecznie z cukrem, i jem tylko chleb z masłem - moze byc lekko podeschniety - wtedy jest lepszy bo trzeba dłuzej rzuć i jesli sie trzymam tego to nie mam bólu głowy. Jeśli mnie zaczyna bolec głowa to już nic nie jem - wiadomo, bo i tak moga się zacząć wymioty, zaczynam wtedy pic znowu herbate (czasami parę ...
    • czesc!! postanowilam napisac bo jestem troche "oglupiala" i nie wiem co o tym myslec. od soboty rano boli mnie glowa, apogeum nastapilo w niedziele (po trzech tabletkach aspiryny migrenowej bylam skolowaciala ale glowa bolala mnie nadal). dzis - poniedzialek, nadal boli , ale mniej (jak sie nie ruszam to prawie nie czuc). Co mnie niepokoi to dlugosc - owszem miewalam migreny, ale zawsze z aura i zawsze trwaly do 2 godzin (tabletka panadolu zaaplikowana w odpowiednim momencie zalatwia...
    • Witam wszystkich:-) Jestem posiadaczką aury migrenowej od 11 lat (bardzo rzadko po niej wystepuja bole głowy). Przez poł roku niedawno przyjmowałam Divascan i częstotliwosc występowania objawow spadła do minimum co mnie bardzo cieszy.Jednak od adni niepokoi mnie jedna sprawa. Podczas mrugania oczami w lewym oku pojawia się jasna plama z takim ciemnym ogonem (coś w rodzaju komety) najbardziej jest to widoczne na jasnym tle i nie jest stale widziane tylko co jakis czas. Przypomin...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się