pierwszy raz

(6 wyników)
  • Dzisiaj byłam u lekarza (niestety nie było naszej pani dr a zastępczyni... ech szkoda gadać) a więc tak. Jetsem załamana postawa pani dr powiedziała, że coli jest dalej owszem 10^5 ale nie ma co panikować bo nie ma innych objawów świadczących o jej obecności (nie ma nawet goraczki, ładnie je i przybiera na wadze) i ona będzie zawsze dopóki nie nauczy sie załatwiać na nocniku. Powiedziała, że do nefrologa jeszcze za wcześnie bo to pierwszy raz i dała (oczywiście po moich sugestiach...
  • Witam, Moja 7-miesięczna córka przez trzy dni miała podwyższoną temperaturę bez innych objawów. Wczoraj zrobiłam na cito badanie ogólne moczu, w którym wyszły b. liczne bakterie, białko, leukocyty i erytrocyty. Pojechałam z nią na dyżur nocnej opieki lekarskiej, gdzie zapisano Augmentin przez 7 dni. Weszłam na forum i jestem przerażona... 1. Czy córka powinna być hospitalizowana (p. doktor się wahała...) 2. Czy, jeśli Augmentin zadziała, powinnam kontynuować terapię Furaginem? (lekarka nic...
  • Bardzo proszę o pomoc. U mojego synka wykryto bakterię Escherichia Coli. Dostał antybiotyk - zgodnie z antybiogramem - CEK (14 dni)+ furagin (7 dni) po skończeniu leczenia zrobiłam badanie moczu (niestety w woreczku a słyszałam, że posiewu nie wolno robić w ten sposób) i na wyniku pisze: Escherichia Coli Czynnik hamujący wzrost bakterii nieobecny Posiew ilościowy pow. 2x10^5 kom/ml Co to wszystko oznacza? Jest bardzo źle? Nie wyleczony? Tyle sie naczytałam tutaj o refluxie że jes...
  • Problem dotyczy mojego niespełna siedmiomiesięcznego synka - od prawie 3 miesięcy mały ze spokojnego i pięknie śpiącego dziecka zmienił sie w straszną marudę - płacze, piszczy, ciągle domaga sie noszenia na rękach, a w nocy to już jest po prostu koszmar (płacz, krzyk, prężenie się, podkulanie nóżek), od trzech miesięcy może z 5 nocy przespał jako tako (i to dopiero po podaniu Hydroxyziny...). Do tego inne objawy - trochę ulewa, słabo przybiera na wadze, a od 4 tygodni ma biegunkę...
  • Pobierałam u dziecka mocz jak zwykle kontrolnie co miesiąc i pierwszy raz coś takiego się zdarzyło. Przy pobraniu mocz był normalny przejrzysty, wstawiłam do lodówki bo od 6 rano do 9 to tak sobie stać nie może. Wyjęłam go żeby zawieść do przychodni a on wygląda jak skondensowany sok pomaraczowy (żółty). Dzwoniłam do laboratorium i powiedzieli że temperatura w lodówce była za niska, sprawdziłam i było około 7 stopni a więc w chyba porządku. Tylko szczepiłam go dwa dni wcześniej (p...
  • Witam! Odnośnik na to forum podała mi Madziulec, może tu uda mi się korzystając z Waszych doświadczeń uzyskac pomoc. Mój blisko 4-m-czny synek stracił apetyt. Posiew moczu wykazał Enterococcus faecalis w ilości 10^4 escherichia coli - też 10^4. Napiszę od razu jak pobrałam mocz, bo widzę że to najważniejsze: przemyłam mu genitalia czystą wodą, a potem polałam naparem z rumianku i osuszyłam gazą wyjałowioną (tak powiedziała nam pediatra). Napletka nie odsunęłam, bo mały ma stulejkę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się