pierwszy raz

(30 wyników)
  • weszłam tu pierwszy raz i po godzinnym czytaniu załamałam się co może mnie jeszcze czekać aby mieć dzidzię! w tym miesiącu robiliśmy z mężem badania: jego ok, ja mam za wysokoą prl 21 na 25, a po tabletce 10X większą , dostałam brome. od gin i zastrzyk pęcherzyk pękł,potem działaliśmy raz dziennie( obawiam się że za mało) Poczytałam sobie o innych badaniach które mnie mogą czekać i się załamałam bólem (hsg), i kosztami. POryczałam się przed komputerem, ale mimo wszystko uważam że ...
  • Witam Dziewczyny ja chyba jestem na początku swojej drogi,pierwszy raz miałam monitoring w 17 dc pęcherzyk 6 mil, endo 12mil, gin powiedział że chyba juz w tym cyklu owu nie bedzie, i wogle sprawdzi czy dochodzi do owu, martwie sie że ten pęcherzyk taki mały:( co o tym sądzicie? starań przeszlo juz rok.pozdrawiam
  • Dzisiaj mam 10 dc i ide na monitoring strasznie sie boje ze mam tam mnóstwo torbieli, ze mięśniak mi sie powiększył i wogóle, ze jak zwykle jest wszystko źle !
  • Witam wszystkich bardzo serdecznie :) Zupełnie przez przypadek trafiłam na strone int. gazeta.pl i te właśnie forum. Nie jestem zwolenniczką pisania o swoich problemach w internecie, nie wyobrażałam sobie tego, że ktoś zupełnie mi obcy może czytac o moich problemach ( do dnia dzisiejszego). A tu proszę, wchodze na strone gazeta.pl (tak jak wcześniej pisałam - przypadek) i widzę napis NIEPŁODNOŚĆ. Bez wachania klikam i... rozczarowanie, w 100% pozytywne. Boże nigdy nie sądziłam, ...
  • Na początek witam wszystkich. Zaczęłam zaglądać na to forum pół roku temu, ale wtedy wydawało mi się, że jestem tu tylko widzem, bo problem niepłodności mnie nie dotyczy. Teraz wiem, ze jest inaczej. Gdyby wszystko potoczyło się tak jak powinno, jak planowałam i marzyłam, byłabym teraz szczęśliwą mamą małego bobaska. Niestety, natura spałatał mi figla, bardzo bolesnego. Problem na razie nie został zlokalizowany. Wszystkie badania niby są ok, moje i męża a coś jednak jest nie tak. Była...
  • czego mogę sie spodziewać. Ja wiem ze to głupio brzmi ale staram sie juz od tak wielu lat i nigdy nic nie wychodziło i juz nie wiem czy to cos oznacza czy nie ma co sie nakręcać... Dziś byłam na USG i ginka powiedziała ze w lewymi i w prawym jajniku jest pęcherzyk 17 mm, (to jest 12 dc, oczywiście wywoływanego bo sama nie miewam) i mam pytanie potencjalnie jeśli by pękły w odpowiednim czasie (mam miec zastrzyk itp.) to czy to znaczy ze potencjalnie mamy liczyć sie z blizniakami?...
  • dziewczyny bylam u lekarza i powiedzial, ze mam zespol policystycznych jajnikow, mam 27 lat, powiedzial, ze mam 2 lata zeby zajsc w ciaze bo potem bedzie ciezko, przepisal mi provere na wywolanie po 2 miesiacach okresu, okres wywolalam, ale przytylam po tym 10 kg czuje sie taka spuchnieta i ociezala... czy to minie? teraz zaczelam brac tabletki anty m,ilvane, bo moj lekarz powiedzial, ze jak je odstawie to z efektu odbicia bede mogla zajsc w ciaze, co o tym myslicie? i co zrobic z...
  • Bylam juz u dwoch ginekologow ktorzy powiedzieli mi ze cos ze mna jest nie tak ze po trzech latach malzenstwa (bez zabezpieczenia) nie mam dziecka Ide teraz do specjalisty od nieplodnosci i chcialabym wiedziec jakie badania zrobic aby przeszedl lekarz do rzeczy a nie wysylal na badania/? Prosze o podpowiec co mam zrobic
  • Nie wiedziałem gdzie sie z tym zgłosić wiec wszedłem tu... Moje pytanie brzmi: czy zawsze podczas pierwszego stosunku seksualnego kobiecie leci krew? Wiadomo skad i dlaczego tylko chce wiedzieć czy zawsze tak jest?
  • Cześć Wam! Postanowiłam napisać do Was bo wczoraj uslyszałam dla mnie najgorszą wiadomość. Od pięciu lat brałam tabletki antykoncepcyjne i teoretycznie wszystko było ok. Odstawiłam w marcu tego roku i miesiaczka się nie pojawiła. Czekałam kilka miesięcy i pojechałam do najlepszego specjalisty jakiego znam. Okazało się że moje jajniki są bardzo małe i nie pracują tak jak trzeba (o ile pamiętam bo byłam w szoku wczoraj to nie ma pęcherzyków). Lekarz powiedział że nigdy już sama nat...
  • Czesc, dzisiaj jestem w 3 dniu pierwszej stymulacji CLO. Jak narazie nic nie czuję, dosłownie nic. Czy to normalne? Czy powinnam miec jakieś objawy?? Jeszcze chcialam sie upewnic, jak w 12 dc pojde na USG i bede miala wziąć Pregnyl to jaką dawkę?? 10 000 jednorazowo czy więcej?? I kiedy pózniej próbować?? Pomózcie kochane jak macie większe doświadczenia
  • chyba coś nie tak ze mną. A może powoli przywyczajam się do tej straszliwej myśli, że może już tak będzie zawsze....przestaje mnie wszystko ruszać, szwagierka w ciąży, kolezanka w ciąży itp. Nie mnie nie rusza. Coś chyba ze mną nie tak...aż soę boję samej siebie
  • Witam Jak większość tu osób, my też staramy się z mężem o dzidziusia. Od sześciu lat jesteśmy razem nigdy się nie zabezpieczaliśmy i nic. Dwa lata temu zaczeliśmy się już bardzo nie pokoić. Zaczeły się intensywne wizyty u gin. Pierwszy rok leczyłam się u pani ...., były tabletki badania moje i męża i wynik był taki, że mam wyciąć jajnika bo to on przeszkadza. O mały włos tego nie zrobiłam. Poszłam jeszcze dla sprawdzenia do prof. Mielnika i kolejna seria badań i co dziwne jajnik ...
  • Dziewczyny dzisiaj 29 dzień cyklu przy 28-30 dniowych cyklach, wczoraj normalnie dostałam @, była żywoczerwona krew, zdziwiłam się jak wieczorem była już brązowa a dzisiaj już praktycznie nic nie ma. Jest to dla mnie szok, zawsze miałam okresy trwające około 5 dni z raczej obfitym krwawieniem. Temperatura w pochwie 37,3, czy to więc oznacza, że jeszcze spadnie i przyjdzie normalna @? Aha jest to mój pierwszy cykl z Bromergonem, czy on mógł aż tak napsocić, czytałam na ulotce, że r...
  • a dzisiaj jestem tu po to żeby oznajmić radosna nowinę, iz jestem w ciąży!!! jestem taka szczęśliwa i mam nadzieję, że dla Was też w końcu zaświeci to najpiękniejsze słoneczko.
  • Witam Dzis 15 d.c. i poraz pierwszy polklam ta tabletke mialam pewne obawy ale zrobilam to i prosze poradzcie mi czy teraz powinnam intensywnie sie przytulac czy to co mialo sie stac to powinno miec miejsce przez zazywaniem duphastony??? Jak to wyglada w kwestiach przytulania ?????? Jesica
  • w invikcie oczywiscie:))) na razie nie moge mowic o rezultatach leczenia, bo na to za wczesnie. moge jedynie opisac Wam swoje odczucia. moze to komus pomoze podjac decyzje gdzie sie udac po pomoc. podobalo mi sie, ze wreszcie ktos nie robi ze mnie dziwadla "tylko" dlatego, ze 3 razy mi nie wyszlo. po pierwsze dobry, szczegolowy wywiad, po drugie juz na pierwszej wizycie uslyszalam co lekarz zamierza robic krok po kroku. po trzecie ( najwazniejsze!)dowiedzialam sie ( wyciagnelam w...
  • wybrałam sie do ginekologa po tabletki,mam 22 lata jestem w długim zwiazku i chcemy rozpocząć współżycie,dodam ze dla mnie bedzie to pierwszy raz. Ginekolog mi powiedział, ze mam właśnie tyłozgięcie macicy i bedzie bardzo mnie bolało...ze bede miala tylko kilka pozycji w ktorych bede mogla sie kochac. i ze ciezej sie pozniej zachodzi w ciaze lub problemy z donoszeniem sa. Czy sa tu jakies kobiety które również to mają i podzielą sie ze mna doswiadczeniami na ten temat?? Bo mnie te...
  • uff mam to za soba. bylam u d Staroslawskiej.bardzo mila,wszytko mi wyjasnila i umowilysmy si ena nastepna wizyte.niestety minus tego,ze dzisiejsza wizyta kosztowala mnie 750 zl razem z badaniami i usg wrrrr.... kiedy bylam u niej w gabinecie weszla pielegniarka po jakis podpis i powiedziala,ze siedzi przed gabinetem dziewczyna ,ktora jest w ciazy i placze z radosci:) wieciejaie to fajne uczucie jak to slyszalam a potem widzialam:) pozdrawiam, majka
  • OM 13.01.04, pozna owulacja, ok 18-20 dc. od 18 lutegow iem o ciazy tego dnia beta hcg mialam 49.92, dzien pozniej bylo powyzej 60. bylam u gina, fajnie sobie pogadalismy ale na usg jeszcze kropka nie bylo:( moglam sobie tylko popatrzec na moja gruba doczesna:) heheheh, ale ja co innego chcialam zobaczyc. przestraszylam sie i zrobilam beta hcg mam 200. wolalabym wyzsze! i wolalabym zobaczyc kropke dzidzi na monitorze. mam isc na ponowne badanie usg za tydzien.wtedy w 5 tygodniu od...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się