-
Moja małżonka była na pierwszej wizycie w sprawie prowadzenia ciąży. Nie wiem jak pisać ten komentarz nie używając brzydkich słów. Pierwszy raz moja żona wyszła z płaczem od lekarza, a to przecież GINEKOLEG!!!
Trzeba zaznaczyć, że była to wizyta w LUXMED, czyli prywatna służba zdrowia.
Opisując w skrócie przebieg wizyty. Po pierwsze p. doktor nie przeprowadził żadnego wywiadu (nic). To nie pierwsze nasze dziecko, więc mamy doświadczenie. Jak można prowadzić ciąże nie wiedząc np. jakie pac...
-
Kolejna relacja z Polski o stwiedzeniu zgonu żyjącego pacjenta:
wiadomosci.onet.pl/2699,2103747,lekarka_stwierdzila_zgon__choc_pacjent_wciaz_zyl,wydarzenie_lokalne.html
tym razem ze Śląska.
W relacji czytamy:
"- Ta akcja ratunkowa będzie wnikliwie zbadana pod kątem
zastosowanych procedur medycznych. Stwierdzenie zgonu nie jest
bowiem łatwe. Ze wstępnych ustaleń wynika, że reanimowany pacjent
mógł znajdować się np. w stanie śmierci klinicznej - poinformował
rzecznik pogo...
-
wyborcza.biz/biznes/1,101716,7711139,Grecki_lekarz_zarabia_mniej_niz_Albanczyk_na_budowie.html
-
W ciagu ostatnich dwoch tygodni dwukrotnie (pierwszy i drugi raz w zyciu) wyladowalem na pogotowiu. Pierwszy raz z urazem oka - mianowicie wypadek i odlamki szkla uszkodzily mi rogowke. Trafilem na swietnego lekarza, znieczulil mi oko wyslal na przeswietlenie usunal szklo z oka - krotko byl mily fachowy i naprawde mi pomogl - szpital na ul. Chmielnej w Lublinie. Drugi raz wczoraj rano Lublin ul. Krasnicka - powazne skrecenie stawu skokowego lekarz byl niesympatyczny, niedelkatny - nie dostal...
-
Czy do psychologa to tylko prywatnie,czy mozna tez państwowo?