Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      pierwszy raz

pierwszy raz

(7 wyników)
    • proszę zerknijcie, pisze tu pierwszy raz ale chyba nie ostatni TSH 4,65 norma 0,4-4,00 FT4 13,36 norma 9,0-20,0 FT3 5,71 norma 4,1-8,3 ferrytyn 35,1 nor. 13-150 P.ciała TG 39 norma <34 P.ciała TPO 2 norma <12 bardzo źle znoszę jod (ryby, algi itp.) 2 ciąże na podtrzymaniu ale wszystko sie skonczylo dobrze 1 poronienie 4 depresje samopoczucie tragiczne: bezsennosc połączona z sennością, spowolnienie, brak koncentracji, pamięć tragiczna zmiana nastrojó, wszystko zalezy od ...
    • zrobiłam wyniki TSH =3,1 a w sobotę idę pierwszy raz do endokrynologa, jakie wyniki dokładnie będą mi potrzebne, aby dały dokładny obraz mojemu lekarzowi o stanie mojego zdrowia. Pytam bo idę prywatnie a może mogę sie przygotować. dziękuję za wszelkie informacje
    • Właśnie uświadomiłam sobie że nie wziełam rano tabletki. I teraz nie mam mozliwości wyjścia z pracy, w domu będę ok 16.00. Wziąść jak wrócę? Czy zadzwonić do koleżanki żeby mi przywiozła ona też ma niedoczynność tylko że będzie koło 12 w pracy i też bierze Euthyrox tylko niższą dawkę ode mnie.
    • Dla tych, którzy stracili nadzieje na poprawę, zapewniam, że da się wyjść z tego bagna. Antyciał sobie nie wyrwiemy, one nie znikną, ale zapewniam Was, że można czuć się dobrze! Zrobiłam przedwczoraj badania: TSH - 0.137 ( 0.4 - 4.0) FT3 - 3.72 (1.8 - 4.2) 80% FT4 - 1.72 (0.8 - 1.9) 83% Czuję się tak jak przed chorobą. Mam siłę, zero lęków, depresji. Dużym szczęściem jest znalezienie rozsądnego i douczonego lekarza. Dodatkowo trzeba samemu dużo czytać, brać pod uwagę wskazów...
    • w tamtym roku w pisałam o lekarce,do której się przepisałam.Wątek jest zarchiwizowany.Chciałabym to zakończyć bo niestety moja lekarka przestała pracowac w przychodni.Muszę o niej napisac, żebyście wiedzieli ,ze są prawdziwi lekarza. Gdy zaczeła pracowac w przychodni tylko 3 dni w tygodniu, bardzo szybko wprowadzono zapisy do lekarzy rodzinnych.Pod jej gabinetem kłębiły się tłumy a inni lekarze mieli nielicznych pacjentów.Zapisy były na godziny z czasem na pacjenta 10 min.Niby niewiele...
    • Witam,mój syn odebrał wyniki badania tsh 3.71 N:0,5-4,69 , ma 22 lata ostatnio ciagle zmeczony , bóle w klatce piersiowej ,zrobił tez badania ogólne krwi które wyszły dobrze .Zastanawiam sie czy zrobic mu badania Anty- TPO, pani profesor mówiła ze dobrze ze mam syna bo haszi mu nie grozi ale z tego co tu czytam jednak mamy chłopaków w naszym gronie. W czercu idę do innej endo profesor Gasinskiej pierwszy raz to spytam ona ponoc zajmuje sie tylko haszi to ja wypytam. Moim zdanie j...
    • Dzisiaj spotkałem kumpele też z kolegą japońcem i powiedziała o przepisaniu jodoxu do letroxu.Czy słusznie?TSH podwyższone około 8.Dawka 100mg.Nie zwiększona tylko dopisany ten Jodox.Jakie macie doświadczenia z tym lekiem? Pozdrawiam wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się