Forum Zdrowie Psychologia Anoreksja i bulimia
ZMIEŃ
      pierwszy raz

pierwszy raz

(7 wyników)
    • domyślam się, że do tej choroby popycha chęć bycia szczupła, ale nie jestem w stanie sobie wyobrazic tego pierwszego razu, no bo wiadomo, znaczna większość kobiet co chwila jest na jakiejs diecie, caly czas się odchudzają, więc co decyduje o tym, że w pewnym momencie część z nich po posiłku idziecie to toalety i wymusza wymioty?! szczerze mówiąc tez mialam kiedys taki plan, ale obawiałam się tego właśnie tego pierwszego razu, poczytałam zatem o skutkach choroby i odechciało mi si...
    • Zastanawiałyście się gdzie,w ktorym momencie życia i dlaczego był ten pierwszy raz? pierwsze sprowokowane wymioty? pierwsze objadanie się? pierwsza głodówka? ...... Ja pamiętam ten zień dobrze, prawie 10lat temu... Ale do tej pory nie rozumiem dlaczego, z jakiego powodu zaczęłąm,a odpowiedź byłaby zapewne pierwszym krokiem do wyleczenia...
    • jestem tu pierwszy raz, ale jestem pod ogromnym wrażeniem waszej siły i samozaparcia...może dzięki wam mi też się uda:)dziś chciałam zwymiotowac, czekałam tylko aż mój chłopak pójdzie na zajęcia (on chce wierzyc, że już z tym skończyłam), ale weszłam na to forum.."chłonęłam" posty, płakałam, a potem normalka-poszłam do kuchni, chciałam się nawpieprzac i wyrzygac, ale...OPARŁAM SIĘ!!!hi,hi stałam nad kanapką i słodyczami, ale powiedziałam im NIE! jestem z siebie taka dumna, ostatni...
    • od kiedy pamietam borykalam sie z bulimia, mialam okresy kiedy sie potwornie obzeralam, a waga skakala jak glupia, pozniej przychodzil okres ze cokolwiek zjadlam to musialam zwrocic, i cos tam w dol lecialo ale niewiele.przez 7 lat up and down.w koncu doszlam do 75 kg przy wzroscie 163 cm.przez przypadek spotkalam sie z ta dieta, w sumie to widzialam efekty na paru znajomych, wiec sprobowalam i ja. nie bylo latwo ale uczepilam sie tego jako ostatniej deski ratunku. i co? i pierwszy raz od tyl...
    • Jestem tutaj po raz pierwszy, takze witam Wszystkich serdecznie:) Nie mam bulimii, bo nigdy nie wymiotowalam po ataku obzarstwa, ale cierpie (nie znosze tego slowa, ale nie wiem jakie inne uzyc) na Binge Eating Disorder. Moje zycie to odchudzanie-obzeranie sie maksa dzien w dzien i tycie- odchudzanie-tycie i tak caly czas a latka leca. Od dwoch miesiecy jestem jednak na diecie i rownoczesnie probuje sobie pomoc, czytajac rozne ksiazki. Niestety dzisiaj pierwszy raz od tych dwoch mi...
    • Buli(9)

Buli...Pamiętacie? Była kiedyś taka bajka o bałwanki Buli:) Strasznie ją lubiłam ale teraz sobie uświadomiłam jaka to głupia nazwa dla tego bałwana,hehe. Była tez piosenka o ile dobrze pamietam, "Buli Buli zostań razem z Nami, Buli Buli bardzo Cię kochamy..."
    • hej dzisiaj pierwszy raz weszłam na ta stronę i z jednej strony mi ulżyło że jest nas tak dużo i że nie jestem kimś "specjalnym" z drugiej strony pomyślałam sobie że to straszne że jakieś jedzenie potrafiło zawładnąc naszym życiem że tak właściwie my nie żyjemy!!! choruje już ok.5 lat ale leczę sie dopiero od 1,5 roku i właściwie za dużo sie w moim życiu nie zmieniło. Napoczątku były to wizyty tylko u psychologa a teraz również u psychiatry który przepisuje mi seroxtat ale i tak ni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się