Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      po operacji

po operacji

(6 wyników)
    • Nie wiem czy to prawda. Sześć miesięcy po operacji przełom tarczycowy. No właśnie. Podobno może nastąpić coś takiego co mija ale charakteryzuje się jakby silnym nawrotem objawów niedoczynności i możliwością ponownego wzrostu wartości TSH. Ja myślałam, że to stres- zmiana stanowiska pracy, który jak wiem z doświadczenia podnosi TSH i zabieg ambulatoryjny.Piszę to wszystko, żeby wnieść trochę informacji. - U mnie przy wycięciu prawie całej tarczycy, i cięśni. Było ok a następnie b...
    • Witam serdecznie! Moja 17 letnia corka ma stwierdzona chorobe Hashimoto.Miesiac temu przeszla operacje wyciecia 2 guzkow tarczycy.Wynik badania histopatologicznego jest dobry,tzn nie byly to zmiany nowotworowe.Potwierdzono Hashimoto. Mam pytanie:czym sie rozni zycie chorego na tarczyce przed operacja,z zyciem po operacji. Lekarz chirurg powiedzial,ze nie wycial tarczy tarczycy,tylko guzki z marginesem.Bylam pewna,ze skoro tarczyca zostala,to zycie corki nic sie nie zmieni.Dopie...
    • Moja corka choruje na hashimoto i w tej chwili jest 4 miesiace po operacji wyciecia guzkow.Blizna po operacji jest brzydka,czerwona i wczoraj w internecie znalazlam informacje,ze moze to byc bliznowiec. W zwiazku z tym mam pytanie czy ktos mial podobna przypadlosc i co mozna zrobic aby sie tego pozbyc. Do jakiego lekarza sie z tym udac:rodzinny,chirurg,endokrynolog? Pozdrawiam serdecznie
    • Operację mam już za sobą, odbyła się w piątek i rwała 3 godziny ,mój wielki guz został wycięty a ja uwierzcie mi już jestem w domu ze ściągniętymi szwami. CZuję się dobrze tylko ciągle mam uczucie jak bym miał kluskę w gardle no i głos mam zachrypnięty i słabszy, teraz czekam na wynik histopatologiczny tego guziora także stres jeszcze jest.Całej tarczycy mi nie wycięto a to prawdopodobnie jest bardzo dobrze że coś zostało. Pozdrawiam wszystkich Robert. ps. Dorotę z Legnicy pozdra...
    • Hashi(10)

Witam wszystkich. Ciesze się ,że trafiłam na to forum ,bo do tej pory zyłam w kompletnej nieświadomości.Rok temu przeszłam operację prawie całkowite usunięcie tarczycy zostało po 1% z każdego płata z powodu dwóch guzów. Po odebraniu badania histopatologicznego okazało się ,że mam hashi, nawet nie spytałam mojej endo co to za choroba, przepisała mi eurytrox 100 TSH, FT3, FT4 w normie ,ale nigdy nie robiłam przeciwciał czy to normalne? Może jak nie ma tarczycy odbywa się to całkiem ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się