Forum Zdrowie Neurochirurgia
ZMIEŃ
      po operacji

po operacji

(6 wyników)
    • Witam, jestem pół roku po operacji przepukliny kręgosłupa(odcinek lędżwiowy). W ciągu pięciu dni zrobiono mi trzy operacje, trzy tygodniowy pobyt w szpitalu i długa rechabilitacja..... Chodzę i z tego się cieszę ale mam inny problem...Po drugiej operacji straciłam czucie od pasa w dół. Lekarz twierdzi, że jest to wynik długotrwałej choroby- ucisku na nerwy. Niestety nigdzie nie mogę zlokalizować informacji czy to jest proces odwracalny, jakie mogą temu towarzyszyć objawwy, itp...
    • Witam mam 25 lat i za pare dni czeka mnie maloinwazyjna przezskorna stabilizacja kregoslupa na odcinku ledzwiowym.Stad moje pytanie czy ktos z Was mial taka operacje, jak sie tuz po niej czuliscie (chodzi mi o bol), kiedy po niej byliscie spinizowani (postaiwni na nogi) i jak dlugo byl pobyt w szpitalu?Bede wdzieczna za wszsystkie informacje. Bedzie to juz moja trzecia operacja na kregoslup. W 2005r mialam powazny wypadek w wyniku ktorego doznalam kompresyjne wieloodlamowe zlamanie kregoslu...
    • nie da rady starego forum wyświetlić a to tematy które mnie bardzo interesują napiszcie proszę czy ktoś po operacji kręgosłupa na tyle wyzdrowiał że powrócił do normalnego trybu życia mam 2 przepukliny L4 L5 ORAZ L3 L4 ide niedługo na operacje ponieważ moja pani neurolog mówi mi że po operacji będe całkowicie zdrowa proszę piszcie
    • Witam! Jestem 2 tygodnie po operacji j.w.+ odbarczenie kanału kregowego i korzeni Od kilku dni mam czasami 'chrupanie' w szyi, uczucie przepływających prądów wzdłuz kregosłupa.Może ktoś z szanownych forumowiczów jest po podobnym zabiegu i podzieli sie swoimi spostrzezeniami. Troche sie tymi pradami martwie - moze niepotrzebnie.
    • Witam wszystkich serdecznie, wiele czytałam na poprzednim forum nt. dyskopatii, możliwości rehabilitacji, radzenia sobie z bólem. Niestety w moim wypadku lekarze (w tym prof. Podgórski w czasie 2 minutowej wizyty)zgodnie twierdzą, że operacja jest niezbędna i to szybko. No i mam do was w związku z tym takie techniczno - praktyczne pytanie - jak sobie radziliście w pierwszych dniach po operacji? Czytałam, że na początku leży się głównie na brzuchu - jak w takiej pozycji jeść, jak ...
    • mam przepuklinę th12 - L1 z uciskiem na rdzeń kręgowy. mam też zaawansowaną osteoporozę. Poza okropnym bólem pleców /od szyi do końca łopatek/ nie mam objawów neurologicnych. pierwszy neurochirurg /bardzo renomowany/ zalecił operację natychmiast. ale drugi /renomowany nie mniej/ operację odradził.No więc musiałam iść do następnego itd, opnie dalej są pół na pół. To trwa kilka lat. Stały ból, kilka razy ból porażający i pobyt na neurologii. ręce opadają.... Szukam osób po operacj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się