Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      poddasze

poddasze

(17 wyników)
    • Co sadzicie o mieszkaniu na poddaszu,ze skosami? Prosze o opinie! Plusy i minusy, najlepiej osob ktore tak mieszkaly. Zastanawiam sie nad kupnem takiego mieszkania!!! Jest to mieszkanie spore 4 pokojowe Z gory dzieki za opinie
    • Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na poddaszu (tylko takie zostały) :/ wszystko fajnie, skosy (to co lubię), rozkład, ale... czy macie jakieś doświadczenia negatywne (pozytywne też chętnie) z takimi mieszkaniami?
    • czy ktos moze wymienic mankamenty mieszkania na poddaszu? zastanawiam sie nad kupnem takiego mieszkania w nowym budownictwie, nie mam zadnych doswiadczen. bardzo prosze o rady. na co zwrocic uwage? z gory dziekuje
    • Jakie + i - ? Czy warto kupić? A może ktoś z Was już takie mieszkanie ma i może podzielić się doświadczeniami? Dzięki.
    • Przymierzam się do zakupu mieszkania na poddaszu. Właściwie same skosy (mniejsze albo większe); prosta jest tylko ściana frontowa z wyjściem na balkon. Zastanawiam się jakie są mankamenty takiego mieszkania: latem goraco, zimą zimno? Na co zwrócić uwagę? (izolacja, dach itp) Podzielcie się, proszę, swoimi spostrzeżeniami. ae
    • Mam zamiar kupic mieszkanie na poddaszu. Blok stoi i jest oddany do uzytku 2 lata temu. Mieszkanie jest na poddaszu, jest to 3 pietro. Do tej pory nikt tam nie mieszkal wiec mieszkanie jest w stanie surowym i mozna wykonczyc wedlug wlasnej wizji. Generalnie mieszkanie mi sie podoba - dobre miejsce, atrakcyjna cena, ma jedno normalne (nie dachowe okno) w salonie, okna dachowe w sypialni, mozna dodatkowo zrobic okna dachowe w salonie, skosy zaczynaja sie na wysokosci ok. 130 cm. Jed...
    • Chciałbym zamieszkać na jakimś poddaszu, najchętniej na Kabatach. Czy słyszał ktoś o mieszkaniach 60 - 70 m2 w nowych osiedlach? czy nie ma problemu z izolacją i szczelnościa dachów. czy okna są szczelne? Jak wypadają rozliczenia za ogrzewanie ? na plus , czy na minus? Prosze o podzielenie się swoimi doświadczeniami - dobrymi i złymi. czy w przypadku kupna poddasza od developera, trzeba go dodatkowo docieplać za wszelki wypadek, czy nowe technologie gwarantują zupeł...
    • i jeszcze raz ja :) w ogole to interesuja mnie tylko nieduze mieszkania na poddaszach. Mieszkam teraz w wynajetym ze skosnymi scianami i oknami w dachu i jest FANTASTYCZNIE!! MUSZE TAKIE MIEC!! Mam wrazenie, ze widzialam juz wszystko w Wawie, ale ...moze to tylko wrazenie ;) jesli ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie, bede bardzo szczesliwa za info. czekam (z utesknieniem nie ukrywam!!) pozdr/tibi
    • Mam pytanie o miejsca na poddaszu. Czy ktoś kto je ma, mógłby mi pomóc ? Takie miejsce pewnie by się przydało, skoro nie ma piwnic, ale 2140 zł/m2 to chyba lekka przesada. Czy te ceny da się jakoś negocjować z ebj ? Przyszły mieszkaniec C2 JD
    • Niektórzy piszą o mierzeniu wg Polskiej Normy PN-70/B-02365, gdzie powierzchnie uż. lokaluoblicza sie nastepująco: wysokość pow. 2,20m =100% wysokosc pon. 2,20m do 1,40m =50% wysokość pon. 1,40m = nie wlicza sie do powierzchni użytk. Inni piszą, że powierzchnię liczy się od 180/190 cm wysokości jako 100% Gdzie jest prawda? Czy moglibyście podać mi kontakt do osoby profesjonalnie mierzącej powierzchnię mieszkania? Ile taka usługa kosztuje?
    • Witam ! Czy developer może sprzedawać mieszkania deklarujac że policzy jego wielkość wg powierzchni podłóg nie zważając na to że zarówno wg PN-ISO 9836:1997 jako i PN-70/B-02365 'spady' są liczone inaczej. Developer twierdzi, że tak może,ale jeśli wg developera mieszkanie ma 54 m a wg norm około 2-3 metry mniej to jaka wartość powinna być w przyszłości w księdze wieczystej??? z góry dziękuję za pomoc J.
    • Mam pytanie, czy ktos juz odebral mieszkanie z antresola i byl w mieszkaniu w czasie deszczu, ciekawa jestem czy bardzo slychac uderzenia deszczu o dach. Bardzo prosze o jakies info. pozdrawiam :)
    • Szukam mieszkanka na poddaszu na Osiedlu Kabaty, jednopoziomowego do 70 m2 z windą. Może być w stanie surowym. Chętnie zamienię w rozliczeniu na b. ładne , ciche, urządzone , słoneczne mieszkanko 51 m2 na I piętrze .
    • Kupiłem mieszkanie na osiedlu Pod Dębami - to znaczy prawie kupiłem - mam odbiór techniczny, ale żeby dostać klucze muszę dopłacić czynsz za dwa miesiące z góry. Takiej klauzuli nie ma w umowie. Poza tym czynsz został wyliczony, nie wiadomo na jakiej podstawie, na 10 zł za metr kwadr. W moim przypadku to jest 800 zł za miesiąc - mam poddasze o powierzchni ponad 40m. Poddasze jest traktowane w umowie jako "pomieszczenie przynależne" - czyli tak jak np. piwnica, za którą się przecie...
    • Witam, Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania dwupoziomowego w Zabkach, rok budowy 2000. Na pierwszy rzut oka wyglada sympatyczne, ale mam watpliwosci.. Prosze o opinie: - czy takie mieszkanie jest praktyczne?? - czy na gorze (w pokojach) nie jest duszno?? (w pokoju jest jedno okno i to w suficie)??? - jaka jest cena za metr?? dziekuje i pozdrawiam,
    • Witam, czy moze ktos sie orjentuje jakie sa ceny strychow do adaptacji na Starym Mokotowie(metro Raclawicka)? strych jest kompletnie pusty, brak wody, pradu, kanalizacji i CO. Zastanawiam sie czy 120 000 PLN za 44m2 to odpowiednia cena. dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się