porada

(6 wyników)
  • Mam spaloną zarówkę w Alfie 156 w głównej konsoli tam gdzie zmienia się kierunek nadmuchu jak można ją wymienić próbowałem od srodka po wyjęciu magnetofonu ale kiepsko wyszło.Moze ktoś wymieniał będe wdzięczny za poradę
  • AR156 2000r 1.8benzyna Chcę sprzedać ale mam kilka problemów: 1. Nie dziają mi nawiewy klimy z przodu, reszta działa normalnie, wymieniłam juz filtry, 2 razy była w ASO z tego powodu, nawymieniali cudów na kiju i w efekcie po wydaniu 500zł klima nadal nie działa i nikt nie wie dlaczego, ostatnia propozycja to była wymiana jakiejś płytki elektronicznej ale się nie zdecydowałam na kolejny eksperyment...no i tak po roku prób jestem w dupie... 2. mam lekko wgniecione progi od nieuważ...
  • Na poczatku witam wszystkich :) Mam pewne problemy z moją AR 146 TS 1.6: 1. Mam przekroczone jakąś wartość w spalinach 12 krotnie:( koleś na przeglądzie mówił ze to może sonda, 2. Drugi problem jest bardziej skomplikowany ponieważ od czasu do czasu jak zapalam to daje się słyszeć takie 2 sekundowe grzechotanie i po chwili przestaje byc słyszalne (wystarczy ze dodam gazu i znika albo poczekam 2 sek. i tez znika). Nigdy tego nie ma podczas jazdy tylko i wyłacznie gdy zapale i tylko ...
  • Witam, wybieram sie na ogledziny takiego wlasnie samochodu (`92, 1,7 8v), poradzcie prosze na co zwrocic szczegolna uwage...kiedys na cuoresportivo.pl w dziale faq byl taki teskt, ale niestety jest juz niedostepny, moze ktos posiada kopie? pozdrawiam
  • Chcę kupić Alfę 156, rok 1998-1999. Niestety nie mam doświadczenia z Alfami. Zaznaczam, że mam rodzinę i nie ma to być samochód tylko do szybkiej jazdy i zabawy. Na co powinienem zwrócić uwage przy kupnie? Pewnie ten model ma jakieś szczególne punkty do sprawdzenia. Mam tylko nadzieje, że nie stwierdzicie, że dla rodziny powinienem sobie odpuscić Alfę ;) ppmw
  • Witam, na mojej alfie 145, 96 rocznik, odchodzi lakier, a raczej ta bezbarwna powłoka metaliczna, a lakier zostaje. Powsają poprostu drobne odpryski, pęcherze i lakier sie łuszczy. Alfa jest przywieziona z włoch i tak juz miała, głownie na dachu, troche na masce a le nie duzo, na bokach lakier jest ładny. Ile może kosztować lakierowanie dachu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się