Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      porada

porada

(4 wyniki)
    • Od jakiegoś czasu mam oznaki depresji i się leczę ale równolegle popijam alkohol prawie co dziennie .Szukam okazji i zaczynam chować alkohol tak aby żona nie widziała jakoś mi się udaje.W garażu na drewnie do kominka itp. Jak zacznę pić na imprezie rzadko wiem jak wróciłem do domu albo prawie wiem. Rano jest mały kac i już myślę o wieczorze . Tak intensywnie to trwa już 1/2 roku. Nie chcę chodzić na mitingi bo to by mnie zniszczyło mam firmę i nie mogę sobie pozwolić na to aby się wspólnicy d...
    • Od jakiegś czasu po spożyciu alkoholu tj . kilku kieliszków "wódki" nie będąc nawet pijaną, kontrolując swoje zachowanie... Następnego dnia bardzo niewiele pamiętam, najczęściej są to drobne szczegóły . Nie dzieje się tak natomiast po spożyciu innych trunków alkoholowych, np. kilku drinków, czy 2-3 piw. Czym są spowodowane te zaniki pamięci? Chciałam także dodać, że piję bardzo sporadycznie, tj. najmniejszy odstęp 1 tydzień, często 2-3 tyg. a czasem nawet raz w miesiącu.
    • Mam męża alkoholika.Jest po leczeniu w zakladzie zamknietym. Był spokój z piciem około roku.Teraz zdarza się że zapije i trwa w ciągu około tygodnia.Po wytrzeżwieniu oczywiście deklaracje że to ostatni raz itp.Zdarza się ,ze będąc już trzeżwy ma rożne przykre objawy ze strony ukł krażenia ( bóle w okolicy serca, duszność)Mam pytanie jak powinnam się wtedy zachować,szukać dla niego pomocy czy poprostu "olać".Szczerze mówiąc nie chce mi się już w tym uczestniczyć i mogę już żyć ob...
    • na stronie: pracowniapsychologiczna.republika.pl cylk artykulow pt. Normalne picie kosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się